|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
#62 |
Pro Member
|
![]()
Posto vidim da si u Paris-u, verovatno znas za ovaj studio http://www.plus30.com/studios.htm ... vredi li to nesto i u kom studiju ti radis?
Turbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti. Last edited by sRce; 14-01-2008 at 06:22 PM. |
![]() |
![]() |
#63 |
Member
|
![]() ![]() XXX studios nisu studija, to su fabrike. Dovoljno je sto kako vidis osim tipa koji nosi funkciju "protools engineer" nema stalno zaposlenih inzinjera. Samo asistenti. Prosao sam par puta pored ulaznih vrata, ali nema svrhe ulaziti bez svrhe. Kad ulovim bend koji zasluzuje takvu produkciju bice i toga. Nekako, ne bih da mi se zgadi ovaj posao pre vremena. Inace, pretvorio sam sobu od 32m? u kvalitetan home studio. Tu radim pripreme za snimanja, pilote i miksam niskobudzetne produkcije. Za snimanja i ozbiljnije poslove imam dobre cene u nekolicini pariskih studija.
#64 |
Member
|
![]()
Svasta covek pokupi neobichnog sa ove teme,bas sada spremam audio tehniku miomira filipovica za fdu koju sam dobio kao literaturu,jer sam chuo da na toj knjizi obaraju najstrashnije...jbg kada slusham odnosno chitam priche o shkolstvu,bar koje su ovde na ovoj temi iznete,tretiram kao tachne,ali posle ovoga...vecina ljudi se zapita,pa shta ce meni skola za produkciju onda,odoh kod Zlaje,Fute,V.Negovanovica u studio i udri,peci zanat,ali to nije reshenje,kapiram ja da je skolstvo na nuli i da ce jos dugo biti tako...ali opet sa ovim spikama svako ko prochita a oce da se bavi ovim poslom,99% ce pobeci glavom bez obzira,ja ne mogu,vec spremam naveliko taj konkurs za fdu,a i chini mi se da je to jedino i sto bih mogao da radim...bilo je nekih pricha kako ce kao SAE da otvori u bg-u nesto ali chini mi se da je to neka od onih "BARON minhauzen" pricha,svuda postoje problemi,BK je raspad po pitanju motivacije i zelje da nekog nauchish,VTSH - puno matematike i slaba organizovanost,a FDU kao usmerava opet sve pa i zvuk ka filmu,sto u neku ruku i moze biti korisno,a opet i ne mora,a ruku na srce,ja nisam neki ljubitelj filmova AL Johnsona i ostale istorije filmske umetnosti (Urlich Gregor i Eno Patalas,vecini je poznata knjiga,nadam se),u principu shta god da zavrshish,ne dobijesh sushtinsko znanje,vec se patish sa mnogim predmetima koji ti i trebaju (A I NEEEE) da bi zavrshio tu skolu koju si odabrao,sa kojom je opet posle jako teshko...rad koji je iznet na temi kao diplomski,nije najsrecniji i verovatno bi vecina vas to uradila bolje,ali ruku na srce chini mi se da je Milosh iz Alhemije rekao kako ce doci novi ljudi,novi talas mladih,to ce teshko ici ako mladi budu chitali ovakve teme,chinjenica da je situacija losha,skapirace to kao diplomu bez tezine,sto u neku ruku i jeste...
![]() Chekamo izgleda neke bolje dane kada ce doci neko ko ce otvoriti shkolu,chija je diploma vredna i ko zaista moze da ljudima pruzi znanje i vezu za posao i da materiju ljudima prezentuje valjano,bar u onoj meri u kojoj ti ljudi placaju to znanje...
#65 |
Mason
|
![]()
Ne mešaj poslednjeg navedenog sa ovom dvojicom! Od Negovanovića bi svakako puno toga mogao da naučiš.
"VTSH - puno matematike..." -To mi tek nije jasno. Ja sam truba za matematiku i definitivno njihovu školu zbog matematike ne bih mogao da završim. Na suprot meni, moja devojka, sa kojom sam 5-6 godina razara matematiku i trenutno sprema doktorat iz matematike... ipak, muziku za "koju nijansu" radim bolje od nje ![]() Živo me zanima kome su potrebni "Osnovi više matematike" za konkretan rad na pesmi...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 15-01-2008 at 03:37 PM. |
![]() |
![]() |
#66 |
Senior Member
|
![]()
..a tek animacija i web design..
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
#68 |
Senior Member
|
![]()
Ne nego na VETŠ-u imaš dosta predmeta koji nisu vezani za struku nekoga ko želi da se bavi zvukom, jer taj smer se zove audio i VIDEO tehnologije. Pa tako imaš predmete kao: računarska grafika, tehnike snimanja slike, digitalna obrada slike, kompjuterska animacija, matematika itd.. Smer je dosta 'svega po malo' a ja lično ne volim takve stvari.
EDIT: A evo i kompletnog programa za taj smer: http://www.vets.edu.yu/download/avtPlan.pdf Last edited by analog; 15-01-2008 at 10:23 PM. |
![]() |
![]() |
#69 |
Pro Member
|
![]()
Suvise opsirno, mada se ne moze reci da je i beskorisno ako se dobro odradi, tipa da se na elektrotehnici ima dosta prakse, treba lemiti svakojake kablove, proracunavati i sl., dok je recimo beskorisno slusati o kretanju naelektrisane cestice u prostoru. Isto i sa videom, ako neko zeli da bude univerzalac na TV-u, onda je ovo ok, ali ako ne, onda nista. Problem je sto nam izbor nije nista specijalno, svaki smer pored zvuka ima jos po nesto u paketu sto se dobija gratis...
#70 |
Pro Member
|
![]()
Vidji, vidji, pa ovi definitivno ne znaju sta rade, ipak je ona "matematika" bila u bukvalnom smislu...
Сви кандидати полажу јединствен пријемни испит из математике и опште техничке културе. Dakle kao da upisujes neki standardan tehnicki fax gde je prijemni univerzalan i totalno ne vezan za smer koji se bira U PRVOJ godini, a ne kasnije... # Кандидат по основу успеха у средњој школи доноси максимално 40 бодова (збир просечних оцена успеха сваког разреда помножен са два). # Кандидатима са завршеним трећим степеном успех у трећем разреду множи се два пута. Dakle, upises trogodisnji stepen za kuvara i razbijes se od proseka, a onda imas prednost u odnosu na one budale koje su se kilavile za neki prosek u gimnazijama i strucnijim tehnickim smerovima... Pa ovi ljudi nemaju mozga...
Ipak, sta kog vraga ja znam, imam tek 20, jos uvek nisam nista konkretno uradio u muzici, i pijem mleko skoro svakog dana... Last edited by dexyco; 16-01-2008 at 12:28 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zabraniti... | idekius | Predlozi i sugestije | 8 | 03-04-2005 11:34 PM |