|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#72 |
Pro Member
|
![]()
Kolega, ja bolje da ti ne pricam sta sam sve cuo o planu i programu za taj smer koji sam shatro hteo da upisem... Znaci losu situaciju sa VETS-a treba pomnoziti minimum sa 10 da bi se dobilo stanje na tom smeru na El faxu u Nisu...
#73 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hmmm...Ne znam...Ali veruj mi, da mi ovde izucavamo samo ta predmeta koja se naseg smera ni ne ticu...A tonski studio nismo svojim ocima videli...Iz obrade audio signala namje lik ceo semestar pricao o jebenoj vestackoj glavi i binauralnom snimanju zvuka, a pri tom nismo videli ni kako zvucnik izgleda, kamo li pipnuli neki uredjaj... |
|
![]() |
![]() |
#74 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
pitaj boggy-ja koliko ti je lakse da baratas akustikom kada znas matematiku... VETS nije skola za producenta vec za inzenjera... matematika je tu da ti razvija kliker, mada za nekoga je kasno da pocne da ga razvija sa 20+ godina... nije tu da bi se gubilo vreme... |
|
![]() |
![]() |
#75 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ali jednu stvar si prenebregao, ovde se uglavnom skupljaju ljudi koji su u muzickoj produkciji. I Fdu kao obrazovna institucuja je jedina ozbiljna po pitanju obrazovanja kadra u audiu. Nazalost muzika kao pojam je tamo maltene na krajnjoj margini. Ja znam vise ljudi koji su tu skolu zavrsili (jedina stvarno ozbiljna skola kod nas, ali nazalost nema nikakve veze sa muzikom). Neki su uspesni u poslu oko filma, neki oko Tv-a i jedan covek oko muzike. To je Ivan Kljajic, ali covek je pre Fdu-a debelo odrao dupe radeci kod Olivera u studiu. Ono sto je sustina, i na sta se ljudi ovde zale, je upravo to sto nemamo obrazovne institucije koje se bave zvukom u muzici. Zasto je to problem? Pa film i jos neki mediji imaju zvuk kao propratni sadrzaj, a muzika kao medij ima samo zvuk! Ti mozes zavrsiti Fdu, ali nikada neces (koliko god bio dobar na filmu itd.) biti cenjen kao jedan drugorazredni reziser koji je zavrsio istu tu tvoju skolu. Nas muce druge stvari, mi volimo muziku,pa se onda bavimo zvukom oko toga. A to su malo tananije stvari, van sfera Fdu interesovanja. Last edited by LACKY; 16-01-2008 at 02:14 AM. |
|
![]() |
![]() |
#76 |
Pro Member
|
![]()
Dupli post,za brisanje.
|
![]() |
![]() |
#77 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ps:To sto vozim automobil neznaci da moram da znam i da ga opavim. Last edited by LACKY; 16-01-2008 at 02:18 AM. |
|
![]() |
![]() |
#78 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() mozda ima malu prednost tu na uspehu iz srednej skole, ali vecina prijemnog je zapravo "prijemni" iz matematike ![]() |
|
![]() |
![]() |
#79 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#80 |
Senior Member
|
![]()
zao mi je sto ovako odgovaram kao indijanac 5 postova za redom al obecavam da cu sledeci put sklopiti sve u 1!
![]() LAKI, ja tebe kapiram, ali za to sto ti trazis, i sta ja trazim i sto mnogi ljudi sa ovog foruma traze i zeleli bi da postoji, to mora biti neka privatna skola za mali broj ljudi, gde bi se veoooooma usmereno znanje sticalo, jer ni jedan fakultet nije spreman da ulozi u to velike pare za par studenata godisnje, mozda malo vise... mislim da je to njima ne isplativo... u ostalom, verujem da znas koliko se "malo" ceni zvuk ovde u nasoj zemlji, u odnosu na inostranstvo... dok se taj problem ne prebrodi, tj kada ljude krene da bude briga kakav je negde zvuk, i kada im ne bude zao da daju nekoliko hiljada evra za pesmu (mozda i kad budu imali te pare ![]() ![]() do tada, bacati malo pare na skolu, uci u krug ljudi istog interesovanja, malo blejati po forumima, citati clanke, casopise, knjige obavezno!!! i raditi sa bendovima, slusati muziku... ne znam sta drugo da kazem... ja sam sada 3. godina na VETS jos malo pa apsolvent, i svakako bih identicno postupio i da se opet upisujem... jest da nisam dobio znanja koliko sam platio (ponavljam se) ali sam upoznao neke meni drage ljude i nasao i citao neke "inspirativne" knjige, i naradio se, i nije mi zao ![]() svakako da ce VETS biti sve bolji i bolji iz godine u godinu, uce i tamo ljudi sta je bolje i kako... samo malo sporo napreduje... al takva nam zemlja, pa takvo i skolstvo ![]() poz! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zabraniti... | idekius | Predlozi i sugestije | 8 | 03-04-2005 11:34 PM |