|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Zaboravi na mp3, on je zastareo i za kucnu upotrebu, koristi flac...
![]() |
#12 |
banned
|
![]()
Flac ako veličina nije problem, ogg ako jeste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() neki rar-ovi mi se nisu htjeli otvoriti jer je disk bio fizicki sjb ali tako iz cista mira ne... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ali obican disk kada se zezne, recimo, ostanes bez jednog fajla, a ako je u pitanju rar ili zip, ostajes bez paketa. Nisam se dovoljno precizno izrazio. Malo sam bio umoran sinoc. U normalnim uslovima, radi, naravno.
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Posto volim da overim svaki post koji nacnem, premda ova formula ne mora biti amin, iole neosakacen a najmanji po memorijskim merilima audio fajl je u... ...ogg vorbis formatu, na 96kbps, 441000Hz plus rar kompresija. Pet minuta cirka 1,2 MB.
![]() |
#16 |
banned
|
![]()
tako je, a kvalitet zvuka je odlican... za tako mali fajl, naravno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
MP3 na 256kbps ti je sasvim ok i kvalitet i gabarit kada su radio i te duzine u pitanju.Ja licno saljem na 320kbps,zadrzi se nesto vise dinamike,ali to ti, ako je samo glas u pitanju,nece nesto osetno i cujno promeniti izmedju te dve kilobitaze,malo se oseti ako je u pitanju recimo dzingl gde ima i muzike i fx. Ne bih razmisljao o drugim formatima,jer oni uglavnom svi emituju u mp3 formatu,pa se moze desiti da neko nema neki kodek u kom si ti poslao file,i onda si sam sebi iskomplikovao zivot. Ja idem logikom da je bolje da sam konvertujem u mp3 jer sam tako siguran da ce biti dobro,nego da to prepustim nekim naucnicima po radio stanicama(cuo sam svasta da puste u emitovanje). Rarovanje zipovanje i sl.u principu funkcionise ok,ali po Marfiju,nekoliko puta sam imao rock&roll zbog toga.Ponekad (Google mail, recimo)web mail nesto sjebe prilikom kodiranja,pa me onda kad otvore file, zovu izbezumljeni saradnici i kazu da sam im umesto reklame poslao zvuk Aliena koji je pokvario stomak,tako da sam prestao da pravim rar i zip. Malo duze sacekam dok ode,ali ovako, kad mi jave da im je stiglo,mogu mirno da odem dalje svojim poslovima. Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kompresija na bubnjevima | vasko | Audio Software | 8 | 11-12-2008 06:29 AM |
kompresija po n-ti put | strasni zmaj | Zoran Vračević - Vrač | 15 | 19-09-2006 04:08 PM |
Paralelna kompresija! | idekius | Zoran Vračević - Vrač | 21 | 15-08-2006 09:47 PM |
kompresija u elektronici | SumAnuT | Tutorijali | 20 | 16-05-2006 09:33 AM |
sidechain kompresija u acidu | Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 19-04-2006 03:18 PM |