|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#391 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
zaboravio sam samo da napomenem da bi radi merodavnosti testa trebalo staviti ASIO drajver u nuendu(cubaseu) na ASIO multimedia driver,a ne na drajver zvucne,jer svi imamo razlicite zvucne,ali o.k.necu da smaram. fora je sto kod intela sa istim procesorom "udenutom" u razlicite maticne(tacnije,ploce sa razlicitim chipsetovima)ima evidentnih razlika u rezultatima,dok sam recimo ovaj moj Athlon 5000+ B.E. "ubadao" u 3 razlicite ploce(asus m3a,gigabyte ga m56s s3 i opet gigabyte ga ma770fx,i apsolutno NEMA nikakve razlike.definitivno razlicite arhitekture racunara.kod intela je jako bitan chipset,kod AMD je presudan procesor,u kome se nalazi memorijski kontroler.medjutim,vec u toku prve polovine ove godine za ocekivati je da ce i intel poceti da ubacuje memorijski kontroler u sam procesor.e,onda AMD definitivno ili mora nesto revolucionarno da uradi,ili ispada iz igre za duze vreme...no o tom po tom poz.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
MAO
|
![]()
e pa sad mi kazes, a ja ih cak i uslikao
![]() levo je RuDaw (26%), desno je Q6600 (20%) ajd sutra svi koji su kacili da ponove sa multimedia driverom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
priznajem,moja greska u koracima,trebalo je to prvo da kazem ljudima,ali kome ne bude problem,kad bude hteo, neka u nuendu(cubaseu)samo promeni asio driver na multimedia asio i onda odradi test i ovako lepo "uslika"kao sto si ti odradio poz..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Pro Member
|
![]()
Evo sta sam ja otkrio:
Ovo su rezultati mog starog racunara: Athlon XP 1600+(1,4Ghz), SDRAM 512,GA-7ZXE Naime u Nuendu test ne moze ni da se pokrene i resursi su overloadovani: |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Pro Member
|
![]()
A evo iste konfiguracije u Cubaseu:
Zakljucak je da u Cubaseu vuce oko 85 do 95% i moze da se pusti play, a u Nuendu je oko 95% sve vreme i nece ni da cuje da krene Play.... Rezultate sa novog racunara objabljujem uskoro jer mi drug dade neki vindows shatro SP3 koji nicemu ne valja, tako da mora da menjam OS. p.s :oba testa sa ovog starog racunara su sa Asio multimedia driverom! MILANCHE vidi moje pitanje za hard disk??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Pro Member
|
![]()
evo sa multimedia asio driverom postavljenim na 1024 samplea buffera
koristena onboard realtek HD
![]() |
#397 |
Pro Member
|
![]()
Mrzi me da slikam, ali na DFI 965 sa c2d 6420, blago klokovanim i 2 gb neke memorije, oko 30%, doduse sa RME driverom, posto mi je integrusa iskljucena
![]() |
#398 |
Moderator
|
![]()
odakle ste skinuli ovaj projekat?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Member
|
![]() Quote:
http://www.adkproaudio.com/downloads/AKvst.zip |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Moderator
|
![]()
aha.. to sam video.. al nisam skapirao da je to to.. mislim, ipak je 120 kb..
![]() p.s. nema te.. ne javljash se.. aj svrati na kavu i ono shto smo se dogovarali 300 godina.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sugestije za konfiguraciju | SubSonic | Computer Hardware | 7 | 22-02-2009 10:13 AM |
Sta vi kazete za ovu konfiguraciju??? | stacato | Computer Hardware | 48 | 14-02-2009 10:43 PM |