|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
evo,sad ja moram malo da ti "zvocam".pa kad si vec uzimao e8200,sto nisi gadjao e8400?danasnja cena mu je vec oko 150 i neki evro,a i tad kad smo pricali,nije bila velika razlika druga stvar,sa box cooler-om ne mozes da racunas na veci overklok a da ti pri tom masina ostane "low noise". treca stvar,po mome si bacio nepotrebno velike pare na napajanje,ja sam zadovoljan mojim chieftec-om GPS 450AA(ali sam,kao i Arthur,cini mi se,napravio malu prepravku na ventilatoru napajanja ![]() cetvrto,i izbor kucista je mogao da bude malo rentabilniji,imao si chieftec ch-05 u klasi oko 60 tak e,veliko,jako masivno,6 hdd mesta,dobro za adaptaciju,provereno,14.5 kg tesko.ili da pojuris neki frontier duke pa da se akusticki doradi,ili nesto sl. znaci umesto skupog kucista si mogao da uzmes nesto rentabilnije i taman da ti ostane kinta za doplatu za nesto jaci CPU i za bolji CPU cooler(neki Hyper TX ili sl.oko 20-25e) peto,pomeri threshold u onome easy tune programu uz plocu da ti cpu vent krece sa radom od nekih 35 stepeni,dotle slobodno nula,stavi mu 100% tek od nekih 55stepeni,mada bez overkloka sa tim cpu-om,tesko da ces na full loadu ikad i preci 47,8 stepeni,taj CPU je koliko ja znam u 45 nm tehnologiji . sesto,ploca je ovde u BG nekih 70,72 e,to je vise od 30 e koliko si je tamo platio.ali dobro,jbg,moraju i trgovci nesto da zarade. u svakom slucaju,na tvom mestu bih "ustinuo" na kucistu i tom napajanju,koje nije bas toliko bolje od chiefteca da skoro 2 puta vise kosta,i na konto toga bih uzeo jaci CPU,veci hard,jeftinije a adaptibilnije kuciste i bolji cpu cooler ali,'ajde,da ne ispadnem glavni smarac na forumu,generalno je prilicno dobra ta tvoja konfiguracija,samo ubuduce ne zuri,vec pitaj sta te zanima,i Diviner ti je spominjao taj E8400 kako si mi ti rekao,i Lesha ti je davao neke sugestije,ako se ne varam,evo i ja ti ovde tupim nesto.... u svakom slucaju,zelim ti da te doooobro i pouzdano sluzi nova "zverka" i da ispalis bar tri,cetiri hita,nema veze zabavnjaci narodnjaci,samo da ti se isplati investicija u komp ![]() a ako ti ne bude mrsko,kad stignes,okaci nam rezultate AK VST testa,bice nam svima koji budzimo razne konfiguracije od znacaja kao neka referenca pozdrav Last edited by milanCHE; 25-02-2008 at 12:09 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Milance hvala na pomoci
Ne znam da li si iz BG ali ovdasnji prodavci lazu sa cenama...vecina na pc berzi, ne svi, imaju lazne cene okrenuo sam 100 telefona i obio jedno 30 pragova radnji i doticni E8400 nema nigde!!! I ovaj sam (E8200) naso samo na dva mesta po ceni od 162 i 165 e toliko sam citao forume i raspitivo se tako da bi me daljnje cekanje i jurenje komponenti ubilo i ovako mi je otislo mesec dana zivota na jurenje Box kuler mi je za sad ok , bice i upgrade.......neki sonic tower koga nema nigde zaista (diviner je u pravu) moji aranzmani su skromni tako da o klokingu i ne razmisljam ako i bude jednom, imam loodilo promaju u kucistu..... ovaj moj stari komp mi je cak terao neke pesme...novi ce biti sasvim dovoljan.. Napajanje- naci napajanje je bio zaista veliki problem Necujni Antec phantom 350 i 500w nema ni od korova a nece ga ni biti pitao sam kod uvoznika Corsair je napajanje koje se bazira (uzima istu platformu) na Seasonic vrhunskim napajanjima....zapravo to je prepakovani seasonic... Ima sajt lika koji se bavi samo napajanjima i zove se johnny guru on preporucuje ovo napajanje kao best www.jonnyguru.com i na srpskom ovde: http://www.sk.co.yu/forum/showthread...ight=napajanja ovako sto se kucista tice izmedju chiefteca i anteca izabrao sam antec jer jelte ja sam neki vajar pa mi se dizajn mnogo svideo...recimo da sam imao zelju da kupim bash to kuciste sto naravno sa strane novca nije pametno, al eto bas sam zadovoljan...bolest profesionalna sta cu ![]() E da frontier duke mi je mnogo ruzno kuciste estetski, to mi je ujedno i zamerka na ru DAW, mada znam da to nekim ljudima nije bitno, al meni mnogo znaci...recimo... Pomenuo si i plocu ceo beograd sam obiso Ta ploca nema ispod 95 eura TO je EP35C DS3R ova sa ekonomik rezimom za energiju ona je skuplja i nigde je nema bio sam u svim radnjama i samo u jednoj sam je nasao.... e da sto se tice kucista naravno za ljude koji mogu da izdvoje lovu uskoro sledi recenzija ![]() Milanche hvala na savetima poslusacu ovo za plocu i bios I rado cu uraditi VST test ali me moras uputiti kao se to radi ili daj neki link za primer Bice i fotke uskoro ![]() Pozdrav svima korenjak
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 25-02-2008 at 12:36 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
jesam,iz Beograda sam,no to nema veze,tamoshnji prodavci (u V.Banji)malko pumpaju cene,to smo apsolvirali,a sto se testa tice,evo prikacio sam ti uz ovaj post,odzipuj ga i otvori u nuendu(cubase-u),klikno o.k na sve pop up screenove koje ti izbaci i pritisni ctrl+alt+del pa idi na performance da bi imao tacan uvid u "potrosnju" cpu-a.a to mozes da vidis priblizno i pritiskom na f12 na performance meteru u samom nuendu.
pa javi.ja bas cekam da vidim rezultat pozdrav Last edited by milanCHE; 23-04-2008 at 10:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
MAO
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
pa Arture,brate,ti si makar stari clan foruma!!! ili me malko zezas...
![]() ![]() ovaj test je kacen vec vise puta u drugim odeljcima foruma,ako se ne varam da je kroz isti prosao i RuDaw One i Pro verzija..a i neki clanovi su isto prikazivali svoje rezultate(ne drzi me za rec,sad me mrzi da surfujem,mislim da je i Zvincic dao neke svoje rezultate na q 6600,nesto ultra ubitacno....) pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
realno, ne zezam te, znam da su se neki testovi motali okolo, al nisam obracao paznju na to, jer nisam imao cime da se dicim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
realno,nisam ni ljut a niti sam ozbiljno skapirao da me zezas
![]() obavezno okaci rezultate,posto sam jos na par foruma gledao neke nebuloze na konto nekih audio testova,i 'mal' te ne uleteo u raspravu sa ljudima "audio poznavaocima"na tim forumima,jer su pumpali rezultate i iznosili neke neosnovane argumente,sve dok im nisam ponudio da odrade upravo taj AK Vst,i kao sto sam i ocekivao,jos uvek se niko nije odvazio da pokaze rezultat. i ako ti ne bude mrsko,navedi bar krucijalne komponente koje si koristio: ploca,RAM,cpu. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
E da proveri molim te za plocu bas me iznenadila ta tvoja cena
evo sad sam opet gledao na netu 99eura je najniza cena Ja zivim u BG-u sada i sve sam ovde kupio u Banji cak ne poznajem prilike sa cenama poz p.s. sto se testa tice bice kad instaliram sve evo sad tek instaliram windows
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 25-02-2008 at 12:42 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
sorry,ja sam se zaj...ao,sve vreme mislim na plocu GA-p35-s3g
da,ova tvoja je nekih 100-tinak e.i UBITACNA je!kombo varijanta,podrzava i DDR3,FSB do 1600!rodjena je za overklok,3 klase je bolja od ASUS p5k ploce koja je istog cenovnog ranga,imao sam priliku da je testiram pre par dana kod drugara sa"starim" E6750 procesorom i kingston HyperX DDR2memorijama na 1000 MHz,necu da ti nista pricam,videces i sam.radila je bolje nego ASUS p5k sa Q6600 procesorom!mada se ne bi zeznuo i da si uzeo ovu prvu navedenu,imao bi na skoro istom chipsetu jos 2 pci slota vise. zurba,zurba.....no,nema veze,u svakom slucaju,potpisujem da gigabyte radi trenutno najbolje ploce(kad se uzme u obzir cena/kvalitet).vrede svaku paru.nisi se zeznuo.samo pametno iskoristi taj easy tune program uz nju,i poizbacuj visak ventilatora iz kucista,pa ces videti razliku.meni ionako 3 venta zavrsavaju sav posao u mnogo skromnijem kucistu od tvog.pri tom noctua NFS12800 mi 'ladi napajanje sa svojih max800 rpm,frontalno mi jos jedna Noctua ubacuje vazduh i ujedno hladi HDD,a cpu vent (ThemalTake Hyper TX)mi se uopste ne okrece sve dok cpu temp. ne dosegne 35 stepeni, onda lagano krece sa radom i na full loadu mi ide na 1100-1250 rpm,dok je cpu temperatura tad na oko 46 stepeni(inace athlon 5000+B.E.je u pitanju,malko je hladniji cpu).a za svaki slucaj sam mu stavio krajnji parametar od 100% brzine na nekih 55 stepeni,koje jos do sad nije dosegao,a davao sam mu muski gas!to se sve lepo i lako podesi u easy tune-u jednom i nikad vise nemas potrebe da ista cackas pozdrav i izvini za dezinformaciju(zapravo previd)u vezi maticne dobar ti je izbor ploce Last edited by milanCHE; 25-02-2008 at 01:11 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Eto...upravo si praksom potvrdio moje rijeci izrecene u ovom postu! No, super je to masinica korenjak, i ako jos sta zatreba od savjeta, tu smo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sugestije za konfiguraciju | SubSonic | Computer Hardware | 7 | 22-02-2009 10:13 AM |
Sta vi kazete za ovu konfiguraciju??? | stacato | Computer Hardware | 48 | 14-02-2009 10:43 PM |