|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
evo i rezultata testa sa nuendom koristen je "AK VST test" sa ove stranice http://www.adkproaudio.com/downloads.cfm kartica je rme fireface800 sa zadnjim 2.78 driverima rezultati...pri latenciji od 46 sampleova zauzece procesora je oko 30-35% i svira cisto, bez krckanja pri latenciji od 256 sampleova zauzece procesora je nesto manje od 20%..oko 16-18% rekao bih da sam napravio odlican posao ![]() dodatak prici... projekt koji mi je kucao bartona na 95% pri latenciji od 1024 sample-a sada ide glatko na 46 sampleova latencije uz zauzece od 30-tak%...a pri 1024 zauzima manje od 10%!
-- De?urni mrgud Last edited by zvincic; 27-10-2007 at 09:13 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Jel koristi sva jezgra?
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
evo, bas sam ucitao jedan projekt i nabio hrpu toga samo da dignem zauzece preko pola...
i gledam u task manageru, koristi sve jezgre, uredno sve cetiri ![]()
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
odlicno
![]() XP, Nuendo?
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
ZVINA
Koje Windowse imaš instalirane? Ne valjda vistu? Ili da pitam jasnije... na xp windowsima se uspješno koriste sve 4 jezgre?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
win xp sp2 32 bitni inace, primjetio sam jednu anomaliju sa nuendom, kasnije cu je opisati, idem sad jesti! ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
evo rezultata za akvst: ista konfiguracija no takt je 3 GHz, 333 x 9 i ovo je takt na kojem cu ga drzati jer je fino "hladan" i necujan dakle, fireface 800, screen capture u play modu latencija 1024 sample-a ![]() latencija 64 samplea ![]() napominjem da sam primjetio anomaliju (bug?) u nuendovom performance meteru sa quad procesorom...ne znam kakva je situacija sa core 2 duom jer nisam testirao ovako detaljno... dakle, stvar je u sljedecem....opterecivao sam sustav sa waves ir1 (defaultni impuls) tako da sam na audio kanal ucitao 8 komada i onda radio duplicate track....e sad, opterecenje procesora ne raste jednako u nuendovom perf. meteru (dalje NPM) i task manageru a plus sto u NPM dodje do malo vise od 50% i onda se malo tu zadrzi pa naglo skoci na 90-tak %...sad covjek bi rekao da je stvar opterecena do jaja ali po TM procesor ima lufta jos dosta...i to se vidi...ja radim duplicate track a NPM samo stoji...i sve radi! uglavnom....ucitao sam 52 instance waves IR-a (vise ih nuendo nije ni htio ucitavati) i mogao jos DOSTA... sto se mene tice, big thumbs up kombinaciji P35 i core 2 quad kad je DAW u pitanju! sad mi je jasno zasto su se u zadnje vrijeme poceli cesto vidjati poco i uadi u oglasima ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Stize za par dana
![]() Procesor: Intel Core2Duo E6850, 3.00GHz, 1333MHz, 4Mb Maticna: MSI S775 P6N SLI-F/Nforce 650I SLI/Penryn/C2D&QUADC VGA : MSI Nvidia NX 8500GT HDD: 2x Seagate Barracuda ES 320 Gb 16 Mb cache RAM: 2 x OCZ 1Gb , 800 MHz Special OPS edition DVD/RW: Pioneer DVR-112 ThermalTake Mambo black Usputno, pitanje za Divinera...U MSI knjizi za maticnu nisam video da su OCZ memorije na listi preporucenih za ove ploce, mada su mi rekli da ce sve biti ok..Da li ste imali neki slican primer kombinovanja i kako se to pokazalo? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sugestije za konfiguraciju | SubSonic | Computer Hardware | 7 | 22-02-2009 10:13 AM |
Sta vi kazete za ovu konfiguraciju??? | stacato | Computer Hardware | 48 | 14-02-2009 10:43 PM |