|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Da, na zalost to s piano rollom jos nisu sredili.
Ja sam se donekle navikao ali dok sam radio reasonu ili cubaseu nekak mi se cini da sam vise editirao stvari u piano rollu. U liveu to izbjegavam sto vise mogu (odsviram pa quantiziram i malo editiram rucno ak je sta krivo ispalo). Zivcira me recimo poduplavanje tonova kad se povuce u piano rollu, umjesto da razvuce jedan ton. ![]() Eh da, valjda ce i to biti rijeseno do sljedece verzije. Postoji na njihovom forumu dio s komentarima i prijedlozima korisnika, siguran sam da su im to tam vec nabili na nos ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ja sam skoro počeo da ga koristim zato što sam provalio da je mnogo jednostavniji i efikasniji kao ReWire master aplikacija za Reason, i manje procesora zauzima kad radi ReWire nego Nuendo. Samo nikako ne mogu da izvalim kako kačim aranžman, mada koristio sam ga samo nekoliko sati i nisam pročitao nikakav tutorijal. Sviđa mi se.
p.s. Neko je pitao, da odgovorim. Odlično radi na Visti, svim verzijama.
"Tehnologije u razvoju zahtevaju zone bezakonja." Last edited by nESbo; 30-01-2008 at 11:34 AM. Reason: p.s. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ableton definitivno nije "all in one" program, ali je sjajan u kombinaciji sa ozbiljnijim sekvencerima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Posto trenutno radim u Liveu mozes li napisat koje su glavne znacajke koje mu jos fale u odnosu na ozbiljne sekvencere. Nije sad nikakvo provociranje, sam me zanima sta propustam (ko zna mozda se i prebacim na nest drugo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
po meni moze se dosta toga raditi u live-u. ne treba ti nista drugo,tj. mozes napraviti kvalitetan track koristeci live i nista drugo......stvar je u navikavanju....nije savrsen program, ali koji jeste
![]() evo ovo mi je trenutno najinteresantnije raditi u liveu....puno ludih zvukova se moze dobiti na ovaj nacin http://www.youtube.com/watch?v=WL4MMJMXEFk
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
e super je ovo, pogotovo za live, mogu slucajno ispast lude stvari
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() Mislis da je to jos uvijek problem, meni se cini da su to sad nekak poboljsali, znam da me je to smetalo na 5ici ali sad mi se cini bolje, mozda sam se naviknuo ![]() Intersantno ali ja sam to sa sabiranjem jedino pravo uocio na wavelabu, tj. da mi bolje zvuci prije neg sto se snimi pa otvori sa nekim playerom ![]() Koje je uopce rijesenje za to? Da ga umjesto da rendam snimim live u neki bolji program??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Pa ja ne cujem bas ali dobro nemam ja ni radne uvjete (citaj monitore
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
What's new in Ableton Live 8 | Mika Technika | Audio Software | 11 | 17-01-2009 01:30 AM |
:: Ableton Live 5 :: | lesha | Audio Software | 9 | 28-07-2005 02:54 AM |