Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-12-2007, 05:42 PM   #21
akordeonista
Senior Member

Default Re: Koju radnu stanicu preporučujete?

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Ja sam licno prezadovoljan sa EMu XBoard 61 ,izuzetno kvalitetne dirke,16 potenciometara,instant dugmici za zone i menjanje preseta za nesto preko 200 EUR.
Milose, mene interesuje da probam XBoard 61 i sa tim u vezi imam tri pitanja:
1. Gde si ga ti kupio i ima li ga tamo da se isproba?
2. Najvise me zanimaju dirke. Mozes li ih uporediti sa nekom od klavijatura, cemu su najslicnije?
3. Koristis li Proteus X2, koji dolazi sa klavijaturom u paketu, i kakav je njegov zvuk?

Hvala, pozdrav!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2007, 04:02 PM   #22
milos
Pro Member

milos's Avatar

Kontroler ni ja nisam imao prilike da probam pre kupovine.Dok je jos burazer radio u staroj firmu ,on mi je nabavio preko IRIS Mega computersa (a oni preko ComputerLanda) .
Sto se tice dirki semi-weighted su su onim tzv" quicksand" feelingom ,kvalitetna mehanika pod prstima. Rekao bih 70% Fantom X jer su lakse nego uobicajene semi-weighted i 30% Korg 01w,Roland Xp30 zbog tog stiff osecaja ....
Aftertouch bolje i prirodnije reaguje nego na 01w, i velocity je dobar.
Knobovi i dugmici su gumirani tako da prsti ne klize a knobovi pruzaju dobar osecaj otpora kada se zavrcu sto je dobro za fine prelaze cutoffa i slicno...
Sa desne strane od knobova ti se nalaze 16 dugmica za instant biranje preseta sa sve midi cc,midi kanalima ,program changes,velocity curves ...
Takodje za svaki preset mozes podesiti i do 4 zone na razlicitim midi kanalima tako da mozes svirati 4 instrumenta
Programiranje je boza sa XBoard Control softwareom:

http://img239.imageshack.us/img239/9...controlkd0.jpg

Da,dobijas Proteus X( sa raznoraznim General midi ,drums ,piano diskovima...) ,Cubase LE i 3 gratis sempling cd-a (Mo'Phatt ,Protean Drums i Planet Earth)
Koristim Emulator X2 i od skora sam neke AKAI semplove i NI kontakt,konvertovao i mergovao radi jednostavnijeg odabira zvukova,
Semplovi su samo solidni i nista vise ,interesantiniji su oni koje mozes dodatno nabaviti kao npr Vintage X Pro kolekcija ili cak da semplujes svoje sprave sto je pojednostavljeno na Emulatoru X2 .
Sve je mapirano na XBoardu ravno iz boxa, od ADSR do Filtera,LFO speed i amount,aux za efekte,menjaje patcheva sa dugmicima...
milos is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2007, 08:53 PM   #23
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

Quote:
Sto se tice dirki semi-weighted su su onim tzv" quicksand" feelingom ,kvalitetna mehanika pod prstima. Rekao bih 70% Fantom X jer su lakse nego uobicajene semi-weighted i 30% Korg 01w,Roland Xp30 zbog tog stiff osecaja ....
ti bi druskane trebalo da radis profi. reviews sprava (bez zezanja)

Last edited by fischek; 16-12-2007 at 10:55 PM. Reason: druskane
fischek is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2007, 11:25 PM   #24
akordeonista
Senior Member

Quote:
Knobovi i dugmici su gumirani tako da prsti ne klize a knobovi pruzaju dobar osecaj otpora kada se zavrcu sto je dobro za fine prelaze cutoffa i slicno...
Sa desne strane od knobova ti se nalaze 16 dugmica za instant biranje preseta sa sve midi cc,midi kanalima ,program changes,velocity curves ...
Ako su dirke takve kakvim si ih opisao to je onda odlicna klavijatura. Toliko si je dobro opisao da odmah pozelim da je imam! Bez sale!
Samo ne znam gde bih mogao da je kupim kod nas a da mogu da je isprobam pre toga. Ipak je osecaj pod prstima individualna stvar pa bih voleo i sam da osetim kako reaguje. U svakom slucaju, jako si me zainteresovao ovaj kontroler.
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2007, 08:21 PM   #25
tukoje
Member

Jedno pitanje za muzičare iz Novog Sada:

Gde se tačno nalazi Artist u ovom gradu? Čitao sam neke postove i to je otprilike lokacija gde se nalazi prodavnica instrumenata pod nazivom Stringer. E sad, da li je možda u međuvremenu lokal promenio ime ili je to sasvim drugi lokal?
tukoje is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2007, 04:24 PM   #26
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by tukoje View Post
Jedno pitanje za muzičare iz Novog Sada:

Gde se tačno nalazi Artist u ovom gradu? Čitao sam neke postove i to je otprilike lokacija gde se nalazi prodavnica instrumenata pod nazivom Stringer. E sad, da li je možda u međuvremenu lokal promenio ime ili je to sasvim drugi lokal?
Nalazi se u Pashicevoj ulici, ne znam broj ali nije velika ulica pa ces lako naci
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2007, 07:30 PM   #27
tukoje
Member

E hvala puno!
Znači još jedna prodavnica instrumenata, pa da vidim šta oni nude. Ako postoje još neki lokali osim pomenutog Artista, Mitrosa, Sky-ja i Stringera a vredni su pažnje, kažite.
Pozdrav!

Last edited by tukoje; 28-12-2007 at 07:32 PM.
tukoje is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules