Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-10-2007, 01:41 AM   #11
slowstar
Pro Member

Default Re: Koju radnu stanicu preporučujete?

Ima za tebe jos jedno (OZBILJNO, NEMA ZEZANJA) resenje
Potrazi na netu ROLAND SONIC CELL, kad ga nadjes "kas'ce ti se samo" to je najnoviji sound module/audio interface koji je ROLAND izbacio, velicine je kao 2 VHS casette (secas se?) a ima 128 glasova, 16 X multitimbralan, 2/2 audio in out na 24/96 standardu, USB 2 veza sa racunarom, MIDI, 2 slota za SRX karte, i to te ovde kosta okolo 700 eura max. uz to kupis neki fini master za cca 300 evrica, kao UFX, YAMAHA (NP 30) ili slican, i Bog da te vidi za 1000 eura, a zvuk najmoderniji, "do jaja"
Don Solaris je super tip, duhovit, poznaje stare sintove jako dobro, odlican sound designer, al' ga nemoj po ovom pitanju preozbiljno shvatati, covek voli salu i sint - muzeologiju (Done, sta kazes za novi termin?)
Old 03-12-2007, 01:36 PM   #12
anderson
Member

anderson's Avatar

Za oko 1000e, Fantom Xa
Old 07-12-2007, 07:14 AM   #13
radnik
Junior Member

radnik's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Potrazi na netu ROLAND SONIC CELL, kad ga nadjes "kas'ce ti se samo" to je najnoviji sound module/audio interface koji je ROLAND izbacio
Ako nije tajna: gde se ovo moze kupiti u Beogradu?
radnik is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2007, 01:03 PM   #14
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ima za tebe jos jedno (OZBILJNO, NEMA ZEZANJA) resenje
Potrazi na netu ROLAND SONIC CELL, kad ga nadjes "kas'ce ti se samo" to je najnoviji sound module/audio interface koji je ROLAND izbacio, velicine je kao 2 VHS casette (secas se?) a ima 128 glasova, 16 X multitimbralan, 2/2 audio in out na 24/96 standardu, USB 2 veza sa racunarom, MIDI, 2 slota za SRX karte, i to te ovde kosta okolo 700 eura max. uz to kupis neki fini master za cca 300 evrica, kao UFX, YAMAHA (NP 30) ili slican, i Bog da te vidi za 1000 eura, a zvuk najmoderniji, "do jaja"
Don Solaris je super tip, duhovit, poznaje stare sintove jako dobro, odlican sound designer, al' ga nemoj po ovom pitanju preozbiljno shvatati, covek voli salu i sint - muzeologiju (Done, sta kazes za novi termin?)

Auuu, sad si i mene debelo zainteresovao...Ne mogu nigde da nadjem spisak soundova koje ima na sebi ili neki demo audio....Dvoumim se dok cekam Kawai MP5 ..Uzgred, koja je cena Kawaija kod nas?
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 08:43 AM   #15
tukoje
Member

Mogu vam reći da mi Sonic Cell zvuči zaista zanimljivo.
Samo, imam jednu dilemu. Ne razumem se ne?to posebno u module. Znam o njima samo ono ?to nađem na netu. Proizvođač navodi da je dotični modul namenjen za rad na kompjuteru (stvarno bi mogli da navedu neke detalje o zvukovima koje sadr?i). Zanima me da li se mo?e koristiti i samostalno sa nekom midi klavijaturom, bez upotrebe kompjutera.
I jo? da pitam u vezi master klavijatura. M-Audio ima dosta tipova ovih sprava, recimo Keystation Pro 88, koji ima stvarno gomilu dugmića i slajdera. Da li njih mogu koristiti samo tako ?to im dodelim funkciju u nekom programu, pa samim tim moram koristiti i komp kad sviram, ili mo?da mogu preko kompa (ili mo?da i bez njega) da im dodelim funkciju, pa da midi+modul koristim kao zasebnu klavijaturu?

Last edited by tukoje; 14-12-2007 at 08:47 AM.
tukoje is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 09:40 AM   #16
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ako planiras da sviras kod kuce i ne nosis nigde klavijaturu -onda ti mozda najjeftinije resenje Quantum Leap Colossus + neki midi kontroler po izboru...
http://www.eastwestsamples.com/details.php?cd_index=961
Poslusaj demose i videces da ce dosta dobro da pokrije zvukove koji ti trebaju - Grand Piano,Electric PIano, brdo starih bass i electric gitara vintage i modern,akusticni bubnjevi, i sve redom....
Za midi kontroler ne vredi pucati neke velike pare,ako hoces 88 keys onda bollje CME UF8 da razmotris nego Keystation Pro 88.
Ja sam licno prezadovoljan sa EMu XBoard 61 ,izuzetno kvalitetne dirke,16 potenciometara,instant dugmici za zone i menjanje preseta za nesto preko 200 EUR.
Neki minimum sto se tice kompjutera za ovo je 35gbyte slobodno na hard disku,1 gbyte rama ,procesor na 2 Ghz...
Mozes ozbiljno da uzmes u razmatranje i RuDAW One
I da,midi kontrolere mozes samostalno sa modulima da koristis-ne treba ti racunar
milos is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 10:21 PM   #17
tukoje
Member

Quote:
Originally Posted by milos View Post
I da,midi kontrolere mozes samostalno sa modulima da koristis-ne treba ti racunar
Hvala na savetu! Baš si me obradovao ovim.

Uzgred, pročitao sam neke komentare ljudi iz belog sveta u vezi sa Keystation Pro 88. Nisu baš oduševljeni, posebno sa dirkom (kažu da čim se malo jače pritisne, odmah svira najjači intenzitet tona a crne dirke su nešto "lakše" od belih).

Posetio sam sajt CME-a. Proizvođač je kineski, ali šta sve Kinezi danas ne prave? Verovatno polovina uređaja koje koristimo su napravljeni tamo.
Ako neko ima iskustva sa UF masterom, nek mu ne bude teško da to podeli... I da, nisu naveli da li ima zasebno napajanje osim preko USB-a.

Last edited by tukoje; 15-12-2007 at 08:19 AM.
Old 15-12-2007, 08:15 AM   #18
milos
Pro Member

milos's Avatar

Hehe,pa da u pravu si -sto se tice kontrolera na trzistu ionako se sve sklapa u Kini.Ovo makar znas da je kineski brend
Mislim da Artist nabavlja ove mastere,nazovi pa mozda imaju na lageru da isprobas...
Sta si odlucio za modul?
BTW Neko na forumu prodaje Kurzweil K2600 sa ekspanzijama i zipovima za 1500 EUR ,ako mozes da priustis i to je vredno razmatranja
milos is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2007, 08:50 AM   #19
tukoje
Member

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Hehe,pa da u pravu si -sto se tice kontrolera na trzistu ionako se sve sklapa u Kini.Ovo makar znas da je kineski brend
Mislim da Artist nabavlja ove mastere,nazovi pa mozda imaju na lageru da isprobas...
Sta si odlucio za modul?
BTW Neko na forumu prodaje Kurzweil K2600 sa ekspanzijama i zipovima za 1500 EUR ,ako mozes da priustis i to je vredno razmatranja
Auuu brate!!! To je već jako moćna ma?ina! Cena je otprilike kao ?to je bio nov Triton Extreme. Samo ne znam koliko je pouzdano uzimati polovnjaka, mada nekada i sa novim uređajima ima problema. Ipak ne bavim se sviranjem pro i nemam mogućnosi da kupim novu vijuru na svakih par godina. Zato tra?im ne?to provereno i pouzdano.

Poslao sam mejl u vezi sa UF, jer nisu naveli da li ima zasebno napajanje. Osim toga mo?da bi bilo bolje da nabave i ostale modele, ako već nisu, po?to je ovaj UF8 te?ak peko 20 kg!

Ako pazarim modul, najerovatnije ću Sonic Cell, ako ne naiđem na ne?to zanimljivije. Voleo bih, ako je neko već kupio ovo čudo, da napi?e o utiscima.

Last edited by tukoje; 15-12-2007 at 09:11 AM.
Old 15-12-2007, 05:28 PM   #20
akordeonista
Senior Member

Ako vec gledas module mislim da je jako zanimljiv Korg Triton Rack. Njega mozes da koristis bez problema i na svirci i u studiju. Ima i sempler (Sonic Cell ga nema).
A sto se tice klavijature, ako su za zivu svirku od tih koje razmatras ubedljivo je najbolja CME VX-6,7,8. Naravno, one su i dosta skuplje. Ali eto, za razmisljanje!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules