Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 20-11-2007, 01:55 PM   #3
jackob
Junior Member

Default Re: kako "podebljati" zvuk

Hvala na odgovorima. I nisam ba? totalna neznalica .Nisam ni profesionalac, ali sam dosao do te tocke kad me zanima koliko je za elektronsku produkciju presudan vise ovaj segment izvan samog kompjutera. Kad radim nesto sa bendom, onda mi je jasno kako upotrijebiti kompresor, tj. koristim dbx da izravnam neujednacenost kod pojedinog instrumenta/vokala, ali kada programiram elektronski bubanj ili bas, sa velocityem vec odredim koliko je glasan koji udarac/trzaj, tako da ne znam zasto ga previse kompresirati, osim da dobijem vecu glasnocu. I da, trudim se da u mixu svaki instrument dobije mjesto u kojem ima najvise frekv. Bas drzim da mu je peak oko 50-60hz, kick malo iznad, oko 80 itd.itd...Imam uzasno puno svih tih izsampliranih cd-eva, ali i sam mc505 mi ima ok banku bubnja. Samo jednostavno mi na kraju fali ono "ne?to". Dodu?e, malo tog sjaja u visokima sam dobio sa nekim enhancerima/maximizerima kao sto je bbe sonic maximizer. Sviram isto gitaru, pa gledajuci kakvu razliku daje lampasko pojacalo u odnosu na tranzistorac(punoća, harme...), sam pretpostavio da originali koje simuliraju plugovi tipa vintage warmera ili Antares Tube, mogu dati takvu punoću zvuku.
jackob is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Posting Rules