|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ma da bre compressor sto se tice elektronike uglavnom najbolje da koristis kreativno kao efekat ili mozda za sidechain ako su ti u konfliktu kick i bass linija npr.
Mozda je to "nesto" sto ti fali mastering? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Mozda, ali znam da mix u startu treba dobro zvucati...da, s tim sidechainom se nisam nikad poigrao, probat cu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Za externe uredjaje poput rolanda ili nord leada najbitnija stvar je dobar direct box, koji cini cuda. Probavao sam razliku (nazalost nemam ovdje snimke) izmedju nord leada direktno u -10 ulaz od Digi 192 i/o, pa D.I. box u preamp od mixete. Strasno je velika razlika izmedju australskog Arx-a i kineskog BSS-a u korist ARX-a. A jos veca razlika se dobije ako se izlaz iz D.I. usteka u neki lampas, poput Drawmera 1960...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
lepo to kaze Krtza...SAMO LAYERING I DOBRI ZVUKOVI!!!
Koliko sam puta vido ljude da trpaju po 6 plug ins-ova na nogu i ne dobijaju zeljeni rezultat, a DOVOLJNO JE SAMO PROMENITI SAMPLE, staviti novi zvuk!! Ja se uvek zapanjim (kad dobijem nesto da miksam) kako ljudi stave prvi zvuk koji im dodje pod ruke i posle ocekuju da se to izvuce u miksu!!?? ![]() Kad se dobro odaberu zvukovi i samplovi, VRLO MALO treba da se cacka!! A danas ako nema libraries sa zvukovima, onda ih nikad nece ni biti!! I NEMOJ SVE DA SNIMAS STEREO !!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
stereo?nikako, vise sam mono tip
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
banned
|
![]()
...ili jos jednostavnije, za zvuk si odgovoran sam, oprema je tu samo da ti pomogne ili odmogne, ali sve na kraju zavisi od tebe. Tesko ti neko moze pomoci konkretnim savetom oko necega sto je pitanje ukusa.
Ja ti samo mogu reci da sve sto ti se ne svidi kako zvuci, distorziras. ![]()
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Morat ces malo citati tutorijale! Evo ti link za "Vrhunski bas" (u tekst formatu), ako ti moze sto pomoci.
http://www.rumski.com/forum/showthre...t=12146&page=4 |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako "ispeglati" (normalizovati) nivo zvuka u razlicitim wav-ovima pre snimanja na CD | jox | Tutorijali | 2 | 11-08-2009 10:52 PM |
Kako spasiti "sprzenu" audio snimku? | Koshpa | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 07-05-2009 01:22 AM |
EMU 1820 - "debeo" zvuk signala na preampima? | MUzzY | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 20-11-2008 06:31 AM |