Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-11-2007, 04:46 PM   #1
Krtza
Junior Member

Krtza's Avatar

Default Re: kako "podebljati" zvuk

Ma da bre compressor sto se tice elektronike uglavnom najbolje da koristis kreativno kao efekat ili mozda za sidechain ako su ti u konfliktu kick i bass linija npr.
Mozda je to "nesto" sto ti fali mastering?
Krtza is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2007, 09:14 AM   #2
jackob
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Krtza View Post
Ma da bre compressor sto se tice elektronike uglavnom najbolje da koristis kreativno kao efekat ili mozda za sidechain ako su ti u konfliktu kick i bass linija npr.
Mozda je to "nesto" sto ti fali mastering?
Mozda, ali znam da mix u startu treba dobro zvucati...da, s tim sidechainom se nisam nikad poigrao, probat cu.
jackob is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2007, 10:01 AM   #3
Rasta
Member

Za externe uredjaje poput rolanda ili nord leada najbitnija stvar je dobar direct box, koji cini cuda. Probavao sam razliku (nazalost nemam ovdje snimke) izmedju nord leada direktno u -10 ulaz od Digi 192 i/o, pa D.I. box u preamp od mixete. Strasno je velika razlika izmedju australskog Arx-a i kineskog BSS-a u korist ARX-a. A jos veca razlika se dobije ako se izlaz iz D.I. usteka u neki lampas, poput Drawmera 1960...
Rasta is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2007, 10:46 AM   #4
jackob
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Rasta View Post
Za externe uredjaje poput rolanda ili nord leada najbitnija stvar je dobar direct box, koji cini cuda. Probavao sam razliku (nazalost nemam ovdje snimke) izmedju nord leada direktno u -10 ulaz od Digi 192 i/o, pa D.I. box u preamp od mixete. Strasno je velika razlika izmedju australskog Arx-a i kineskog BSS-a u korist ARX-a. A jos veca razlika se dobije ako se izlaz iz D.I. usteka u neki lampas, poput Drawmera 1960...
Huh,Nisam razmisljao jos o faktoru Di boxa Ja bih obicno snimao tako da direktno preko line kabla idem u rme fireface. Eventualno bih isao na mixer pa iz direct outa ili grupa u fireface.hmm
Old 22-11-2007, 10:52 AM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

lepo to kaze Krtza...SAMO LAYERING I DOBRI ZVUKOVI!!!

Koliko sam puta vido ljude da trpaju po 6 plug ins-ova na nogu i ne dobijaju zeljeni rezultat, a DOVOLJNO JE SAMO PROMENITI SAMPLE, staviti novi zvuk!!

Ja se uvek zapanjim (kad dobijem nesto da miksam) kako ljudi stave prvi zvuk koji im dodje pod ruke i posle ocekuju da se to izvuce u miksu!!??

Kad se dobro odaberu zvukovi i samplovi, VRLO MALO treba da se cacka!!

A danas ako nema libraries sa zvukovima, onda ih nikad nece ni biti!!

I NEMOJ SVE DA SNIMAS STEREO !!!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2007, 11:14 AM   #6
jackob
Junior Member

stereo?nikako, vise sam mono tipMa ne, ali zaista malo stvari snimam stereo, neke padove,arpeggio linije i to.Bas,kick, snare itd.. uvijek snimam sve mono. Ali malo sam se probao sinoc poigrat sa layerima, tj podebljavati kickove s jos jednim, isto sa bas dionicama, i mislim da ce tu biti nesto.hvala na savjetima!
Old 22-11-2007, 11:16 AM   #7
kejkz
banned

...ili jos jednostavnije, za zvuk si odgovoran sam, oprema je tu samo da ti pomogne ili odmogne, ali sve na kraju zavisi od tebe. Tesko ti neko moze pomoci konkretnim savetom oko necega sto je pitanje ukusa.

Ja ti samo mogu reci da sve sto ti se ne svidi kako zvuci, distorziras.
Old 22-11-2007, 01:42 PM   #8
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Morat ces malo citati tutorijale! Evo ti link za "Vrhunski bas" (u tekst formatu), ako ti moze sto pomoci.
http://www.rumski.com/forum/showthre...t=12146&page=4
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules