|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ima tu jos mnogo stvari koje su od uticaja ali... prvo moras tacno da znas sta hoces, tj. da napravis svoj licni biznis plan, da procenis visinu zarade koju bi ostvario i visinu tekucih troskova i amortizacije, pa onda sa nekim pravnikom i/ili knjigovodjom da vidis koliki su troskovi i kakve su obaveze (i prednosti i mane u poslovanju) u raznim kombinacijama registracije (da li preduzece, atelje ili nesto drugo, u to nisam upucen). Tek onda mozes da sklopis kockice i da odlucis za koji vid poslovanja da se odlucis. Ono sto treba unapred da znas je da svaki vid legalnog poslovanja zahteva maksimalnu ozbiljnost jer drzava ne prasta greske tipa "nisam znao, sutra cu majke mi, zeznuo me Zika..." i vrlo su agilni kada su u pitanju prekrsaji i naplata kazni zbog istih. Zato treba dobro da proucis svoje buduce obaveze da ne bi bilo problema. Sto se tice inspekcije, ukoliko otvoris javni studio, reklamiras se itd. (znaci nije kucna varijanta i reklama od "usta do usta") velike su sanse da ti upadnu i osasave te. A, da... pri svemu ovome imaj na umu da ako otvaras legalno studio, sav softver mora da ti bude legalan, bar na kompu koji se vidi. Srecno Pozz
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
to sam pitao.. ufff.. sad si me ubio.. aj videcu.. valjda bude kinte, hvala..
![]() ![]() pozdrav i hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Naravno da mozes.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Projekat uskoro ..... | Steka | Promocija radova | 35 | 25-02-2008 04:01 PM |
s16 uskoro... | Digital Cave | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 23-12-2005 12:34 PM |
:: Uskoro - UAD Precision Multiband :: | lesha | DSP forum | 4 | 09-10-2005 10:05 PM |