Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2007, 11:01 PM   #21
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Default Re: Fenomen prve verzije

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Da li vi smatrate da ste već prona?li način rada koji zaista funkcionira kod vas?

Da li je to:
1) izbaciti sve ideje u hipu inspiracije, bez obzira na nesavr?enost izvedbe, pa tek kasnije to sve izvesti savr?eno.
2) dr?ati sve u glavi, pa krenuti jedno po jedno uz klik snimati, očekujući koliko toliko savr?en take...
3) ispisati note, pa ostaviti ostalo za bolji trenutak
4)......
4... slicno kao i 2... zapisem sve tripove za koje sam skoro siguran da cu zaboraviti da ne bih kasnije zalutao trazeci ono sto sam hteo dok radim... radi mi posao

naravno.. krenem da radim tek posle par dana kad se malo oladim od hype-a i mnogo vise budem svestan koliko vredi to sto mi je tada palo na pamet
kVu is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2007, 10:01 AM   #22
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Ej bre pa nema pravila ko sto nema dva ista pa ni slicna coveka.......Ipak to da li radis za nekoga (za lovu ili bez love)...ili radis za sebe tj. svoj album je najpresudnije...lova zna da zezne stvar....pocnes da mislis opesmi kaoo robi....te dal ce da se svidi te dal nece........te dal ce da te jure da vratis pare...bla bla
nekako mi se cini da se tu kvari muzika. kad radis svoj album tu mislis da pokazes stav razmisljanja osecanja...da preneses iskustvo poruku...da podrzis nekog dalekog....da cupas iz bedaka...da pronadjes prijatelja(i neprijatelja)
jednom sam probao da uradim nesto za lovu trazili su mu neki (s)hit....osecao sam se bedno grozno i uznemireno ...ko da sam se izdao...
vala bogu te od toga nije bil nista..
odtad radim svoje pesme i sa prijateljima njihove.....
al to je pravo....ono sto ti zelis..muzika koju ti zelisa da pocne da postoji...
verujem da ima ljudi kojima je to poso i zive od toga....a meni je eto pravljenje muzike potreba duse

e sad da se vratim temi....prva verzija je nekad super...desavalo mi se da uzmem gitaru i izadje pesma da je nebi vise dirao....
al evo iskreno ,svaka je nastala na razlicit i skroz drugi nacin....nekad reci pa muzika, muzika pa reci, nekad oba odjednom...nekad mi padne neki uvod pa stoji tako snimljen mesecima godinama pa teskom mukom sklapaj delove zuljaj mozak...

neke pesme sam zapoceo pre 5-6 godina i tek sad su prikraju

a sto se belezenja ideja tice preporucujem...
uzmes mp3 player koj ima mic i kad god i gde god da si otpevusisi u njega sve sto ti padne napamet...solo...bas liniju...glavnu melodiju...varijacije na vec postojecu....pa cak i ritam...ili izrecitujes stihove....i jos pre svakog take-a kazes sta ti je sta i za sta....posle prebacis na komp u foldere po datumima unutra nazoves fajlove kako treba i posle krknes u winap slusas i pretvaras u midi razradjujes aranziras itd.

E jos nesto vazno sto se muzike tice ja sam za minimalizam....nekad bas gitara udaraljke i horna rese celu pesmu...ili klavir iglas....celo i gitara....def i ut...
nisam za to da se zapusi svaka pora ......al ko voli ....neka cepa

pozdrav svima

A.
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2007, 08:53 PM   #23
SILENttONE
Junior Member

SILENttONE's Avatar

otpevam....cujem...izbrisem i ostavim da se slegne..ako vredi sama se vrati u odredjenom momentu kada je pravo vreme da se razradi

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules