|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() naravno.. krenem da radim tek posle par dana kad se malo oladim od hype-a i mnogo vise budem svestan koliko vredi to sto mi je tada palo na pamet |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Ej bre pa nema pravila ko sto nema dva ista pa ni slicna coveka...
nekako mi se cini da se tu kvari muzika. kad radis svoj album tu mislis da pokazes stav razmisljanja osecanja...da preneses iskustvo poruku...da podrzis nekog dalekog....da cupas iz bedaka...da pronadjes prijatelja(i neprijatelja) jednom sam probao da uradim nesto za lovu trazili su mu neki (s)hit....osecao sam se bedno grozno i uznemireno ...ko da sam se izdao... vala bogu te od toga nije bil nista.. odtad radim svoje pesme i sa prijateljima njihove..... al to je pravo....ono sto ti zelis..muzika koju ti zelisa da pocne da postoji... verujem da ima ljudi kojima je to poso i zive od toga....a meni je eto pravljenje muzike potreba duse e sad da se vratim temi....prva verzija je nekad super...desavalo mi se da uzmem gitaru i izadje pesma da je nebi vise dirao.... al evo iskreno ,svaka je nastala na razlicit i skroz drugi nacin....nekad reci pa muzika, muzika pa reci, nekad oba odjednom...nekad mi padne neki uvod pa stoji tako snimljen mesecima godinama pa teskom mukom sklapaj delove zuljaj mozak... ![]() neke pesme sam zapoceo pre 5-6 godina i tek sad su prikraju a sto se belezenja ideja tice preporucujem... uzmes mp3 player koj ima mic i kad god i gde god da si otpevusisi u njega sve sto ti padne napamet...solo...bas liniju...glavnu melodiju...varijacije na vec postojecu....pa cak i ritam...ili izrecitujes stihove....i jos pre svakog take-a kazes sta ti je sta i za sta....posle prebacis na komp u foldere po datumima unutra nazoves fajlove kako treba i posle krknes u winap slusas i pretvaras u midi razradjujes aranziras itd. E jos nesto vazno sto se muzike tice ja sam za minimalizam....nekad bas gitara udaraljke i horna rese celu pesmu...ili klavir iglas....celo i gitara....def i ut... nisam za to da se zapusi svaka pora pozdrav svima A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
otpevam....cujem...izbrisem i ostavim da se slegne..ako vredi sama se vrati u odredjenom momentu kada je pravo vreme da se razradi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Moje prve 6 M3 Kombinacije: | Nedim | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 17-10-2009 06:58 AM |
virus powercore public beta nove verzije | lesha | DSP forum | 1 | 13-05-2009 06:23 PM |
Ko Je Ovo ??????? Fenomen!! | DaBear | Promocija radova | 19 | 17-05-2007 06:32 PM |
Zr festival... Fotke sa prve probe | Oggy | Promocija radova | 39 | 30-08-2006 10:48 AM |