Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=117)
-   -   Fenomen prve verzije (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19353)

Mogli 10-09-2007 12:06 AM

Fenomen prve verzije

Da li vam se desava da se vracate na prvu verziju vase pesme i uocavate kako je to ipak bolje od one napumpane od koje se se vec oznojili?

ANITA 10-09-2007 09:22 AM

Re: Fenomen prve verzije

Milijun puta! I onda ne znam ?to da radim na kraju... U onu slijedeću ulo?eno je toliko sati, dana i truda... i zvuči "bolje, kvalitetnije, bogatije" ali joj fali ono "ne?to" radi čega prodire dublje...

Da li je to zato ?to su na početku i na?e emocije jače pa dočaravamo do?ivljaj na vjerodostojniji način, a kako radimo dalje, udaljavamo se od inicijalne atmosfere i dodajemo stvari koje ustvari nemaju veze sa pjesmom? ?to misli??

Rhino 10-09-2007 09:58 AM

Moguce da je tako anita!
Mada mi se ova stvar desava sve manje i manje... To odredjena stvar sazrijevanja..

ANITA 10-09-2007 11:31 AM

Da li vi smatrate da ste već pronašli način rada koji zaista funkcionira kod vas?

Da li je to:
1) izbaciti sve ideje u hipu inspiracije, bez obzira na nesavršenost izvedbe, pa tek kasnije to sve izvesti savršeno.
2) držati sve u glavi, pa krenuti jedno po jedno uz klik snimati, očekujući koliko toliko savršen take...
3) ispisati note, pa ostaviti ostalo za bolji trenutak
4)......

alavuk 10-09-2007 06:40 PM

sad ga lomi :]]]] tj odma nema cekanja izbledi ili se pogubim

Mogli 10-09-2007 11:18 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 169014)
sad ga lomi :]]]] tj odma nema cekanja izbledi ili se pogubim

To je siguran znak da ta ideja ne vredi preterano mnogo, bar u komercijalnom smislu. Treba da ti stoji u glavi i tumara kojekude!

Rhino 11-09-2007 12:22 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 168957)
Da li vi smatrate da ste već prona?li način rada koji zaista funkcionira kod vas?

Da li je to:
1) izbaciti sve ideje u hipu inspiracije, bez obzira na nesavr?enost izvedbe, pa tek kasnije to sve izvesti savr?eno.
2) dr?ati sve u glavi, pa krenuti jedno po jedno uz klik snimati, očekujući koliko toliko savr?en take...
3) ispisati note, pa ostaviti ostalo za bolji trenutak
4)......

Kod mene ja najcesce odgovor br.1:)

cAAc 11-09-2007 06:38 PM

Mozda ovo pod br1 ,inace nemam predstavu sta ce da ispadne na kraju .Uglavnom se na pocetku igram sa nekim lupovima ili semplom dok ne dobijem neki zvuk ili brejk koji ce da pokrene sve .Obichno kad mi svira ili lupa u glavi sve brzo nestane tako da ako nisam za kompom nista od toga .E sad koliko cu to sve da izguram do kraja zavisi od samog raspolozenja ,inace nemam naviku da se vracam nazad jer kad se sutra probudim sve je drugacije i ako mi se loopa loopam novu stvar .

kejkz 11-09-2007 07:06 PM

Ne znam ni sam, neka kombinacija dvojke i... ustvari, sve drzim u glavi, nekada bas dugo, i onda samo slozim u sekvencer kad sazri... sto nije toliko tesko, posto su mi ideje obicno jednostavne. Dakle, prva verzija je obicno i poslednja ;)

ali, nema pravila...

BBoy 12-09-2007 02:08 PM

Izbacim sve iz sebe, sejvujem. Odem na pice ili skuvam kafu. Pustim TV kanal sa "patriotskom" muzikom ___________ (upisi na liniji po izboru). Ugasim TV. Ucitam projekat i zgranem se......:hyper:

All times are GMT +1. The time now is 11:18 PM.