Video sam sliku pa mi je na prvu loptu bila jako interesantna. Neznam koliko mogu da pomognem ali moram da podelim ideje.
Koliko iz slike vidim kadar pocinje iscrtavanjem prave linije koja se pretvara u krug. Poshto je to ujedno i najveci zupcanik probaj da krenes sa kontrabasom koji drzi ton dok je linija prava, a kada krene u iscrtavanje, melodija hromatskim kretanjem prati iscrtavanje.
Ne vidim na slici da li se zupcanici pojavljuju jedan za drugim. Ako je tako, svaki sledeci je manji. Analogno tome, za prvi sledeci manji temu preuzima violoncelo (oktavu vise) ali u inverziji, pa viola, pa violina(isto oktava vise). Dobices haotican zvuk kanona ali opet sa nekim matematickim pravilom koji karakterise masinu. Kada temu preuzmu violine probaj da tema bude u diminuciji jer se manji zupcanici mnogo brze okrecu. Vidim u pozadini neko matematicko klatno. Nek triangl uzme njegovu ulogu. Kasnije mozes i da se igrash u orkestraciji. Sve ovo bi trebalo da ima formu fuge.
Neznam koliko sam pomogao, ipak sam mnogo jaci u komponovanju nego u pisanju. Srecan rad...