|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#29 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Cim te toliko inspirisalo, sigurno ce biti super! ![]() Samo bih zeleo da ti jos skrenem paznju na neke stvari koje covek lako previdi kad se unese u komponovanje ili pravljenje zvuka.. Trudi se da ne napravis muziku koja ce biti expresivnija od slike, moze da napravi barijeru izmedju glavne price i gledaoca, da onemoguci slici da "govori". Uvek muziku tretiraj da bude u funkciji price a ne obrnuto. Ipak je najbitnije u filmu podmoci pricu i glavnu misao koju reziser zeli da iskaze. Svaki ton/motiv, kao i svaki zvuk, mora da ima svoje logicko obrazlozenje zasto je bas tamo gde jeste. U protivnom ce gledaoc biti zbunjen i ispasce iz price. I poslednje, laicki receno, dobra muzika za film je ta koja se ne cuje! Naravno, mi znamo da je to malo drugacije, ali siguro ces razumeti sta sam time hteo reci.. Eto, siguran sam da i ti to sve znas ali nije na odmet nekad ponoviti to sebi jer se covek lako zanese ![]() Ako ti treba neka pomoc ili savet, slobodno me kontaktiraj na PM pa cu ti poslati svoj mail, takodje ako mislis, mozes mi i scenario poslati, cisto da napisem koju rec iz moje perspektive, mozda ti pomogne... Srecno! Pozdrav... |
|||
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji delay preporučujete za synth? | redroom | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 12-07-2009 02:44 PM |
Koju radnu stanicu preporučujete? | tukoje | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 26 | 28-12-2007 07:30 PM |