|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | ||
Moderator
|
![]()
Nista, to su najbolji cipovi koje Cirrus Logic nudi za audio DAC i ADC, trenutno.... gledajuci samo brojke.
Quote:
Quote:
Pa... pre ADC i posle DAC .... UVEK ide analogni pojacavac - buffer - dodatni chip najcesce... Jako malo ih ima (buffer cipova) koji mogu da se mere sa ovim Cirrus Logic proizvodima,... i da im ne pogorsaju karakteristike.... po pravilu su skupi.... nekada i skuplji od samih konvertoriskih cipova.... znaci... daleko smo od toga da se dobar DAC i ADC ne moze "pokvariti", ako je dobar... po pravilu je suprotno... a pored ovog navedenog... ostaje jos i napajanje i clock managment koji dodatno mogu pogorsati kvalitet ADC i DAC cipova... toliko da se ne mogu ni prepoznati. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
Sum je ocigledno iz preampa koji ne moze da se zaobidje...Treba videti kako se ponasa Dexxijev komad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
kakvi su to konvertori?
jel ima swissonic neki sajt koji radi? dali ima na forumu jos ljudi koji su imali ove konvertore?
![]() |
#24 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Jako dobri i jako jeftini. Koliko se meni cini, negdje bi ih stavio u klasu s RMEom. Ali ne bolje od RMEa! To je firma koja je propala. Krenuli su pod imenom MusicNet, zatim su htjeli prolaz na americko trziste pa su promijenili ime u Swissonic, i onda u nekoj fazi propadanja ih je kupio Sonorus pa se ista sprava moze naci i pod njihovim imenom. Ima ih u nekoliko studija tu u Zagrebu gdje sam ih prvi put cuo, i onda kad su mi naletili odma sam ih uzeo. Ne znam ti puno reci o njima. Ulazni konverter (AD) ima u sebi clock ali ga ja do sada nisam probao kako radi. Odi na google i gearslutz potrazi, modeli su AD24 i DA24 (ulazni i izlazni, svaki sa 8 kanala)...
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
koliko si ih ti platio ako nije tajna?
ima li ih polovnih? pozz.
![]() |
#26 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Nije tajna! Izlazni MusicNet DA24 1300kn (cca 170 eura) na ebayu Ulazni Swissonic AD24 2000kn (cca 280 eura) preko oglasa Realna je zapravo cjena ovog ulaznog, a za izlazni sam imao vise srece nego pameti. Ipak su to osam kanalne sprave...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li postoji neki Audio Meter nalik na Pingin Audio Meter ali da radi na Windows 7?? | HM Produciton | Audio Software | 0 | 30-10-2009 11:37 AM |
M-AUDIO Fast Track Ultra - USB audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 0 | 16-06-2009 06:19 PM |
KRISTAL Audio Engine - jednostavni programcic za audio... | Psydon | Audio Software | 1 | 20-07-2005 10:36 AM |