Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2007, 02:24 PM   #1
Joyba
Member

Joyba's Avatar

Default sm pro audio adda 192 ????

toliko nahvaljen konvertor...od jednom ni traga ni glasa...ili sam ja nesto bitno propustio

http://www.rumski.com/forum/showthre...6389&highlight

jel ga neko uopste pazario?
sta bi sa testovima?
Joyba is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2007, 12:10 PM   #2
Joyba
Member

Joyba's Avatar

Default Re: sm pro audio adda 192 ????

nobody ???
Old 13-10-2007, 01:07 PM   #3
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Joyba View Post
nobody ???
hehe pa ne bas.....
Malo samo da ga ozbiljnije testiram pa javljam utiske.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2007, 10:01 PM   #4
Joyba
Member

Joyba's Avatar

unapred zahvalan
Old 15-10-2007, 07:34 PM   #5
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Evo ovako...lepo napravljen(pristojno kuciste..externo napajanje..)..
preampi...hmhmm da imaju vise gaina bili bi sasvim ok, ovako tu su tek da ih ima.Ima par prakticnih sitnica kao sto su analog mix (nesto kao direct monitoring) i odlican headphone izlaz sa sa mono switchem.Zvuk je na prvu loptu fenomenalan...barem meni...na zalost poredio sam ga samo sa emu 1820, i tu je razlika evidentna od samog starta.Bolja dinamika ...neki visak energije i jednostavno bolja "rezolucija", da ne pricam koliko bolje signal reaguje na eq i slicno.Preampi izgleda ne mogu da se zaobidju ali na nuli se u sustini nista defektno ne desava sa signalom koji udje..jednostavno zvuci odlicno.Kupio ga je i jedan ucesnik foruma iz BG(DEXXY)koji ga je poredio sa rossetom 200 (koja ce za neki dan najverovatnije da zavrsi kod ortaka) i....covek je vratio rossetu a zadrzao Smpro....Dobro to je mozda maloo diskutabilno , ali ja licno cujem nesto sto recimo nisam kod RME- adi 8 io, a sto je mislim odlika vise klase konvertora ..a to je ta neka extra energija koja ti sve vreme cini signal bogatijim..tj...zivljim.Sve u svemu za 290 eur koliko je kod retromena....definitivno best buy.

PS.

Uzmi u obzir da je ovo misljenje dosta sveze , tako da ipak treba malo vise rada da bi se otkrile sve mane koje mozda ima.
Old 15-10-2007, 08:07 PM   #6
Joyba
Member

Joyba's Avatar

hvala na odgovoru
sad je samo pitanje dali mi se isplati prelazak sa creamware-ovih konvertora na sm pro tj. da ne presipam iz supljeg u prazno ili cu morati da se malo vise otvorim da bih osetio razliku.
pozz.
Old 15-10-2007, 08:22 PM   #7
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Joyba View Post
hvala na odgovoru
sad je samo pitanje dali mi se isplati prelazak sa creamware-ovih konvertora na sm pro tj. da ne presipam iz supljeg u prazno ili cu morati da se malo vise otvorim da bih osetio razliku.
pozz.
O tome i ne razmisljaj ..imao sam nekoliko meseci Lunu...Smpro konvertori su nekoliko svetlosnih godina ispred...ne razmislaj mnogo..ako imas para ...kupuj
Old 15-10-2007, 10:46 PM   #8
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Sto se tice konvertera od Creamwarea, mogu ti reci iz prve ruke jer imam dvije A16tice. Njihov AD nije bog zna kakav... Ja bas nisam pretjerano zadovoljan jer cujem razliku u signalu monitoriram preko pulta i onda poslusam snimku. Zato sam uzeo Swissonicov AD koji mi je puuno bolji. Nisam probao SmPro 192 ali kad se pojave neke prave recenzije, ne one reklamne, mozda ga uzmem. Cim se on usporedjuje sa RMEom, a i zna se da su neki Lynx elementi u njemu (iako to ne mora nista znaciti!) mora da je dobar. Sigurno bolji od Creamwareove AD konverzije.
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2007, 01:43 PM   #9
Joyba
Member

Joyba's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Sto se tice konvertera od Creamwarea, mogu ti reci iz prve ruke jer imam dvije A16tice.
jel su ultra?

ja imam luna box 24/96 pa me zanima dali imaju iste konvertore?

ako uzmem 2 mono ad konvertor dali nesto gubim ako snimam sa sa hard sinta na wav pa tako miksam(vise sintova jedan po jedan)?

pozz.
Old 17-10-2007, 12:51 AM   #10
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Da, Ultra modeli su...

Nemam pojma jesu li to isti konverteri! Mislim da nisu, ali nisam siguran. Nisam nikada probao Luna box. Znam da on ima samo nebalansirane ulaze na cinch, a A16 Ultra ima jackove balansirane. I tu je vec razlika. Al sam chip... pojma nemam jel isti...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules