Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-10-2007, 02:47 PM   #11
Joyba
Member

Joyba's Avatar

Default Re: sm pro audio adda 192 ????

dali bi jos neko od vlasnika ovog konvertora sa foruma bio ljubazan da baci koji post na ovu temu

hvala Sale i Shot

pozz.
Joyba is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2007, 03:07 PM   #12
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Evo ja cu da dodam jos da ovaj moj primerak radi malo uvrnuto(cas se izgubi kanal na DA, cas nece da primi sample clock sa spdfi...jedino AD ne pravi neke probleme)....izgleda da je to cena ovako dobrog odnosa cena/kvalitet.
I jos jedna stvar s/n ratio se nigde ne spominje...a ja sam na ulazu izmerio -84.3 db, a na maximum gaina preampi pocinju bas da suste.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2007, 03:43 PM   #13
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasaristic View Post
Evo ja cu da dodam jos da ovaj moj primerak radi malo uvrnuto(cas se izgubi kanal na DA, cas nece da primi sample clock sa spdfi...jedino AD ne pravi neke probleme)....izgleda da je to cena ovako dobrog odnosa cena/kvalitet.
I jos jedna stvar s/n ratio se nigde ne spominje...a ja sam na ulazu izmerio -84.3 db, a na maximum gaina preampi pocinju bas da suste.
o:o PO ovome sto si napisao, to je ochaj :o Ipak. sumnjam da bi iko pravo AD\DA kojem DA koliko sam razumeo hoce da prekine i koji ima problema sa clock-om. Pre bih rekao da je je u pitanju neki drugi problem, a ne AD\DA ...
Provaj ga sa jos nekom zvucnom kartom... usput... jesi li probao da ti AD\DA clockuje system, a ne da on prima clock sa karte? Dakle da on bude podesen kao master, a karta kao slave?
Old 17-10-2007, 04:13 PM   #14
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
o:o PO ovome sto si napisao, to je ochaj :o Ipak. sumnjam da bi iko pravo AD\DA kojem DA koliko sam razumeo hoce da prekine i koji ima problema sa clock-om. Pre bih rekao da je je u pitanju neki drugi problem, a ne AD\DA ...
Provaj ga sa jos nekom zvucnom kartom... usput... jesi li probao da ti AD\DA clockuje system, a ne da on prima clock sa karte? Dakle da on bude podesen kao master, a karta kao slave?
Ma jednostavno nisam imao srece...tako to ide kod kineza...pet komada je ok, pet defektno.Moj je neispravan.Probao sam sve..menjao kartice...master/slave...i isto.AD radi bez problema...DA isto tako radi , ali nesto je unutra lose sastavljeno tako da ima neke blesave simptome.Dexxy je kupio jos jedan komad i obecao mi je da ce da ga malo testira pa da vidimo da i on nema neke slicne muke.Steta.....zvuci stvarno fenomenalno.
Old 17-10-2007, 04:32 PM   #15
idekius
Mason

idekius's Avatar

Prosto ne mogu da verujem da tako nesto moze da radi nov uredjaj... Pa to je vec stvar za reklamiranje i popravku, ili zamenu.
Kod mene ceo system radi sa clockom RME-ovog AD\DA bez problema... RME je setovan kao master, karta i ADA8000 kao slave i vunkcionise sve O.K.... probao sam i drugacije kombinacije i nisam primetio da nesto ne radi...

Nego... jesi li ti bash, bash, bash siguran u kabl kojim si to vezao?
Ja bih na tvom mestu probao i oticki i koaksijalni kabl... pa koji redi bolje, a uredjaj bih setovao kao master, posto se oni hvale nekakvim vectron clock-om koji je navodno low jitter varijanta.

Izvini zbog ovako detinjastih pitanja, ali... prosto ne mogu da verujem, pa ipak nekako verujem da nov uredjaj ne moze biti problem... izuzev ako nije neki fabricki feler, ali... onda se reklamira...

Last edited by idekius; 17-10-2007 at 04:43 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2007, 04:41 PM   #16
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Ma normalno (probao i spdfi i opticki...).....vec je dogovoreno da se vrati i zameni novim...ili bacam bombu na fabriku u Kini...hehe..
Odlepicu jedino sto sam ga cekao mesec dana i sad opet ko zna kolko( malo mi je i prirastao za srce)...
tako mi i treba kad ocu za 300 eur da mi zvuci ko Apogee
Old 17-10-2007, 04:48 PM   #17
idekius
Mason

idekius's Avatar

Sad videh da to chudance ima Cirrus Logic ad\da chipove... koji su daleko ispod onog -80 i nesto db signal\shum...

AD cs5831 http://www.cirrus.com/en/products/pro/detail/P1024.html
DA cs4398 http://www.cirrus.com/en/products/pro/detail/P1023.html
Old 17-10-2007, 05:29 PM   #18
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Sad videh da to chudance ima Cirrus Logic ad\da chipove... koji su daleko ispod onog -80 i nesto db signal\shum...

AD cs5831 http://www.cirrus.com/en/products/pro/detail/P1024.html
DA cs4398 http://www.cirrus.com/en/products/pro/detail/P1023.html
Cek, a za kakve vaze ti CL chipovi?
Old 17-10-2007, 05:38 PM   #19
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Cek, a za kakve vaze ti CL chipovi?
Sta im fali? Ma nisu samo chip-ovi bitni kod AD\DA, a njih sam naveo cisto zbog odnosa signal\shum... za koji ne verujem da bi neko znacajno degradirao dodavanjem necega... u odnosu na specifikaciju samog chip-a...
Old 17-10-2007, 05:41 PM   #20
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Sta im fali? Ma nisu samo chip-ovi bitni kod AD\DA, a njih sam naveo cisto zbog odnosa signal\shum... za koji ne verujem da bi neko znacajno degradirao dodavanjem necega... u odnosu na specifikaciju samog chip-a...

Znam to, nego nemam pojma kako se kotiraju ti cipovi u odnosu na konkurenciju? Sta ugradjuju u Aurore i Rosette?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules