|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Silicon, jesi skinuo sheme? Otvorio sam novi topic da ne pričamo ovdje o Monopoliju.. unutra je opis za White noise + shema. Mo?emo tamo nastaviti ako ima? jo? nekih pitanja vezano uz modifikacije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Jaooo...sada sam se tek sjetio. Mislio da cjelo vrijeme da ima? Pulse plus (on ima cv/gate). Da, ovo je zeznuto sa izradom. Ima? na ebayu midi/cv od Doepfera, mislim da je 70 EUR. Neznam koliko brzi konverter će ti majstor da uradi, ali mora da bude jebeno brz.... Monopoly je glavna alatka za sequencing i bass.
Ja inaće Monopoly ganjam preko cv/gate od Neptune 2 sinta. A Pulse mi ganja CS-15. A ba? sam se poveselio da slo?imo neku stvar samo sa Monopoly i Pulse sintovima. Ono... dogovorimo ljestvice koje ćemo koristiti i koristimo istu ritam ma?inu (sampleove, npr TR-606) i svako napravi svoj dio (npr 2 minute). Poslje samo spojimo u jednu stvar. I onda to fino stavimo kao demo od Monopoly + Pulse. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() A sto se tice cv/gate za M/Poly, ako neko moze da ga napravi brzog onda je to Sale K. (taj moj drugar). Bas ga moram nazvati da ga pitam. Zbog Pulsa mi je zao najvise zbog tog audio inputa, voleo bih se malo zezati sa ritam masinom kroz njega... Ali odlucio sam da cu uzeti neki filter, mozda Moog-ov, videcu... Bilo je price ovde na forumu o njima pa moram da procackam. Mozda ti imas neki predlog? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Sasvim suprotno iskustvo je na Neptune 2. Jer tamo je eksternal input ujedno i control modulator. E to je onda jebeno do besvjesti. Uzme? glas da ti modulira cutoff filtera ili pitch oscilatora, pa to jo? profura? u ring-mod, pa sve skupa ?to izađe van po?alje? natrag unutra. Ma bolest.... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Sillicon, pogledaj si Vermonu DAF ili FrostWave Resonator. do 250 eura.
puno zanimljivije od moog-a, jer su multimode. s time da je DAF cak stereo. za porfuravanje bubnjeva i sotalih stvari idealno moras imati posebniu kontrolu za LP i HP, za cutoff i rezonance, a to ovi nude.. DAf ima LFO, a mozda ima i env follower al nisam siguran. Frostwave nema, ali moze ga se napravit posebno jer ima CV inpute za sve parametre, vrlo jednostavan sklp, uzmes neki postojeci recimo od digisounda ili sl.. i das nekom da ti ga zalemi i od tud saljes CV signal u Frostwave (koji je inace kopija MS-20 diskretnog filtera) Mutator stvarno ubija, sto se god pusti kroz njega, pogotovo voli digitlane drum masine, ali fali mi jedan multimode sa malo agresivnijim karkaterom, tako da i ja razmisljam o jednom od ova dva.. ili o shermanu2.. ali on ti je oko 550 eura.,. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Po svemu sudeci, Vermona pada definitivno
![]() ![]() ![]() Hvala puno na savetu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ima ga napravljenog ali ga jos uvek nisam dobio
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
nomad factory pulse-tec | voomighty | Audio Software | 5 | 25-10-2009 02:50 PM |