Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-09-2007, 11:35 AM   #1
chubich
Junior Member

Default Re: Dynaudio BM5A+sub vs dynaudio BM15p

Quote:
Originally Posted by mandrak View Post
Ako ti je soba manjih dimenzija i nije tretirana BM15 bi ti mogao svirat zajedno sa sobom ne?to ?to i nebi ba? volio čuti... BM15 je monitor kojeg ipak treba malo odčepit da prosvira i odličan je monitor u svakom slučaju ali treba ipak neku vecu re?iju za optimalno slu?anje i naravno ?to bolje pojačalo koje če ga vozit.
Tako da ipak dobro razmisli da li ti je ta varijantu najpametnija... dynaudio je izbacio novu BM12a seriju koja bi trebala biti ne?to između 5 i 15 serija, mo?da bi bilo dobro da uzme? u obzir i tu varijantu ako vec ?eli? vi?e basa u slu?anju.
Dimenzije sobe su 6x4x3,5 m (LxWxH). Prije nekih 6 mj. sam napravio DIY tretman tako da sve ukupno u sobi imam nekih 13-16 kvadrata apsorbera razmijestenih po zidovima, mogu reci da je soba vise-manje tretirana. Da li je iako tretirana ipak premala za bm15?
chubich is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2007, 12:03 PM   #2
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

6x4m?
Pa i nije tolko mala.
Old 21-09-2007, 02:43 PM   #3
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
Originally Posted by chubich View Post
Dimenzije sobe su 6x4x3,5 m (LxWxH). Prije nekih 6 mj. sam napravio DIY tretman tako da sve ukupno u sobi imam nekih 13-16 kvadrata apsorbera razmijestenih po zidovima, mogu reci da je soba vise-manje tretirana. Da li je iako tretirana ipak premala za bm15?
Dzaba prijatelju sto si ti uradio tretman za visoke i nesto srednjih frekvencija, kada ces problem imati sa niskim frekvencijama.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2007, 04:57 PM   #4
chubich
Junior Member

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Dzaba prijatelju sto si ti uradio tretman za visoke i nesto srednjih frekvencija, kada ces problem imati sa niskim frekvencijama.
U svakom kutu (zid-zid i strop-zid) imam i bass trap-ove slicne ovima http://www.radford.edu/~shelm/acoust...html#Broadband pa se nadam da ce oni bar nesto smiriti bass u sobi. Sa bm5a soba je bila mirna no ovo su ipak drugi monitori. Probat cu ih pa cu vidjeti.

Last edited by chubich; 21-09-2007 at 04:59 PM.
Old 21-09-2007, 05:37 PM   #5
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Ako si u mogućnosti da na licu mjesta isproba? rje?it če ti svaku dilemu oko monitora, osobno sam bm15 dodu?e aktivne slu?ao na par mjesta koje su po veličini tu negdje kao i tvoja soba ali su jako dobro tretirane tako da nema ludovanja u bass području koji je dosta problematičan u sumnjivim re?ijama a i ?ire
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2007, 05:40 PM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
U svakom kutu (zid-zid i strop-zid) imam i bass trap-ove slicne ovima http://www.radford.edu/~shelm/acoust...html#Broadband pa se nadam da ce oni bar nesto smiriti bass u sobi. Sa bm5a soba je bila mirna no ovo su ipak drugi monitori. Probat cu ih pa cu vidjeti.
Ako te ne mrzi, postavi neke slike sobe u temi Dizajn i konstrukcija....

pozzz
Old 21-09-2007, 06:26 PM   #7
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:

Onda ok, sto rek'o mandrak, poslusaj ih, i sto rek'o OFF baci nam neke slike i primere kako si to odradio. Naravno ako zelis da podelis to sa nama
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2007, 08:46 PM   #8
chubich
Junior Member

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Onda ok, sto rek'o mandrak, poslusaj ih, i sto rek'o OFF baci nam neke slike i primere kako si to odradio. Naravno ako zelis da podelis to sa nama
Ok nabacit cu slike kroz sljedecih par dana kad dodem na adsl jer sam sada na ubi boze sporom dial-up-u.

Koliko sam skuzil vi svi mislite da bi bm15 sa dobrim pojacalom bila bolja solucija nego da kupujem sub za svoje 5-ice, naravno ako soba nece biti problem? Za pojacalo covjek kaze da je odlicno, custom made, 2x225W, no moram ga ipak cuti.

hvala ljudi na brzim odgovorima! novi sam ovdje i moram reci da je forum odlican, taman ono sta sam trazio!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules