|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
zanima me vashe mishljenje o doticnim monitorima,kao i njihove razlike u odnosu na neke druge koji su u istom cenovnom rangu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Evo ja sam bas sinoc radio nesto na njima u jednoj radio stanici (BM5a)... Doduse nisam mixao muziku, nego smo radili reklamu i zvucali su ok. Pod ok mislim da mi se cini da su davali prilicno mjerodavan sound.
Vjerovatno ima neko na forumu ko ih posjeduje pa ti moze objasniti bolje. I da, ne znam koliko kostaju, tj s kojima zvucnicima da ih uporedim po tom mjerilu...
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
@Manley
Naravno... To se i ocekuje od 5inch woofera! Mada ima i neku 'rupu' tu na srednjim frekvencijama cini mi se, ili sam istripovao zbog prostorije mozda.. @Loonix Dosta sam kratko (samo sinoc sat-sat ipo) bio pored ovih kutija pa ti ne mogu preporucivati ili ne-preporucivati iste. Ja bas volim dynaudio zvuk, ali se ovdje definitivno vidi da je u pitanju 'najmanji brat' iz porodice... Sto se adama a7 tice, to je po meni takodje fin monitor za taj cjenovni rang, mozda i best-buy tu... S obzrom da si fokusiran na elektronski zvuk, checkiraj i Mackie HR624 / HR 824... Eto, nadam se da sam ti pomogao nesto.... U svakom slucaju potrudi se da cujes svaki od ponudjenih i donesi odluku sam... Pozdrav
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Pre nedelju dana sam otisao da poslusam Dynaudio zvucnike u akusticki tretiranom prostoru. Cuo sam BM5a, BM6a, BM12a, BM15a, AIR 12. Koliko sam hvale cuo o ovim kutijama, mnogo vise sam ocekivao od njih, pogotovo od BM 15a jer sam planirao da ih uzmem za svoj studio. Meni licno zvuk ovih kutija uopste ne sedi, zvuk mi je na njima pljosnat, sve mi je nekako u faci kad ih slusam i strahovito mi na njima fale niske frekvencije.. Jedine kutije od ovih koje sam cuo a koje su za moj ukus pristojno svirale su AIR 12 ali njih nisam ni imao u planu zbog cene...
2 dana nakon toga sam otisao da cujem KRK vxt seriju, KRK vxt 8 me je naprosto odusevio koliko lepo svira. Otvoren sirok zvuk, visoki precizni, detaljan/citljiv zvuk, siri sweetpoint, stereo slika odlicna, low end fantastican! Kako sam se zapalio za njih, distributor mi ih je pozajmio na vikend da ih detaljno istestiram! ![]() Kupovina kutije je subjektivna stvar...neko voli ovakav zvuk, neko onakav...ako imas mogucnosti idi poslusaj pa sam odluci...nema pravila Last edited by Color; 23-04-2008 at 03:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
a jos su i lepi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Koliko si platio gore navedene KRK vxt 8 ?
Je l' su aktivni ili pasivni ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Mene su izasle 1100eu obe. Kutije su aktivne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Mislim... Za Dynaudio mozes da kazes i da ti nisu po ukusu i gomilu drugih stvari, ali da nema basa i da je zvuk "pljosnat"... Ovo prvi put cujem sada ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
TANNOY REVEAL AKTIV 66D ili DYNAUDIO BM5A | mozart554 | Monitoring | 15 | 27-09-2008 07:26 PM |
Dynaudio BM5A+sub vs dynaudio BM15p | chubich | Monitoring | 13 | 21-09-2007 08:46 PM |
dynaudio bm5a | OFF | Monitoring | 14 | 04-10-2005 12:28 PM |
Dynaudio BM5A vs. ADAM P11A | dr.Ru | Monitoring | 4 | 31-01-2005 04:38 PM |