Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-08-2007, 06:08 AM   #21
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: Odnos muzicar-snimatelj zvuka

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
hahahhahah.. taj fazon.. mislish na malog danka? day who-a? hahha.. ludilo.. o gospodi da ni ne prichamo.. zamolicu samo jana da kaze kakve su mu trackove poslali da smixa..

btw, kako ide saradnja sa novim reperom?
ne bitno je na koga sam mislio vecina radi na isti loop tj pattern

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2007, 07:54 AM   #22
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

pa? to se "prodaje"..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2007, 08:57 AM   #23
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Ovo "briga me!" jeste pomalo lo?a stvar ako ti uđe u naviku kao generalan stav ali mislim da je kod takvih situacija najbolje svakih malo pitati njih da ti amenuju da li je to dobro ?to je urađeno i ako ka?u da je njima dobro, odlično, mo?e da bude i raspad sistema, nije tvoj problem, samo je bitno da ti tad ka?e? da je recimo trebalo tačnije, ali da će se raditi po njihovom. Dapače, JO? BOLJE! Uradiće lo?e snimke, neko će im treći skrenuti pa?nju ?ta ne valja, (pa neće moći da krive tebe, jer si ti rekao da ne valja ali je bilo po njihovom) i onda će se vratiti kod tebe u studio da poprave ?to će ih ko?tati odvojeno extra. Jest surovo, ali nerve izgubljene na gluposti ne mo?e? nadoknaditi, čak ni parama.
Iz dosadasnjeg iskustva mogu vam reci da se u vecini slucajeva dogodilo bas ono o cemu Dushan govori. Dakle, treba svakome fino i sa osmehom reci kako stvari stoje, a dozvoliti mu da uradi po svojoj volji, naravno u umetnickom delu. Sto se tehnickog dela tice, a predpostavljam da je za taj deo snimatelj i zaduzen, to treba uraditi besprekorno, jer ce se onda produkcijski i umetnicki nedostaci jos jasnije videti. A onda, eto ih ponovo da poprave nedostatke na koje im je blagovremeno ukazano. Kada ih to bude kostalo, drugacije ce razmisljati, efikasnije raditi i bolje se pripremati za snimanje, narocito za materijal koji sami produciraju.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2007, 11:41 AM   #24
tom
Senior Member

tom's Avatar

Quote:
Jest surovo, ali nerve izgubljene na gluposti ne možeš nadoknaditi, čak ni parama.
Ovo cu da uramim i da stavim na zid!

Last edited by tom; 20-08-2007 at 01:56 PM.
tom is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2007, 08:59 PM   #25
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Ovo cu da uramim i da stavim na zid!
Eto, pa kad svi imamo slična iskustva!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2007, 09:17 PM   #26
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Mada, znam snimatelje koji su imali dobar odnos sa pevacicama......
Old 21-08-2007, 07:19 AM   #27
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Mada, znam snimatelje koji su imali dobar odnos sa pevacicama......
O da... ja znam takvih puuuno. U takvoj im je navici nabacivati se snimateljima (i skladateljima), da poneke zaborave kojeg sam roda.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2007, 02:03 PM   #28
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
O da... ja znam takvih puuuno. U takvoj im je navici nabacivati se snimateljima (i skladateljima), da poneke zaborave kojeg sam roda.
ko mi kriv kad radim sa kosatim i rosavim klincima..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2007, 04:18 AM   #29
Bojan5150
Junior Member

Quote:
Originally Posted by tom View Post
Btw,sinoc u Deda Luki su pored nas sjedili neki metalci i uzagreno pricali u svom fazonu.Da nisu to ti?Imali su hercegovacki naglasak.

Ispade mi smoki kad sam vidio ovo.
Nadam se da je Blagoje pojasnio situaciju preko PP.
Premalen grad.

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
E, ja sam malo pročitao ove tvoje post-ove i zaista nisam siguran da razumem odakle tebi motivacija da se bavi? time čime se bavi?, tj trudom da od go..na napravi? pitu. Nije da mi je snimatelj glavna profesija ali imam drugara koji to radi, pa i u jako niskobud?etnim varijantama, pa sam video kako kod njih stoje stvari.

Ako ti plaćaju po pesmi, snimi da je tonski dobro i namerno ostavi da se raspadaju, tad će se čuti da je do njih a ne snimatelja. Ako plaćaju na sat, vidi da ne pretera? sa popravljanjem jer onda će ti posle pričati iza leđa da si izmi?ljao besne gliste da bi im uzeo pare a i prvi tejkovi su bili navodno dobri.
Ovo "briga me!" jeste pomalo lo?a stvar ako ti uđe u naviku kao generalan stav ali mislim da je kod takvih situacija najbolje svakih malo pitati njih da ti amenuju da li je to dobro ?to je urađeno i ako ka?u da je njima dobro, odlično, mo?e da bude i raspad sistema, nije tvoj problem, samo je bitno da ti tad ka?e? da je recimo trebalo tačnije, ali da će se raditi po njihovom. Dapače, JO? BOLJE! Uradiće lo?e snimke, neko će im treći skrenuti pa?nju ?ta ne valja, (pa neće moći da krive tebe, jer si ti rekao da ne valja ali je bilo po njihovom) i onda će se vratiti kod tebe u studio da poprave ?to će ih ko?tati odvojeno extra. Jest surovo, ali nerve izgubljene na gluposti ne mo?e? nadoknaditi, čak ni parama.
Dodaću ti nekih detalja o ovome kad se budemo čuli, postoje neka logična obja?njenja ove situacije koja se oslanjaju na karakter snimatelja kojem je nadimak Blagoje (veza sa karakterom?)...

Blags, izvje?tavaj ?ta se de?ava dalje!
Old 03-09-2007, 07:54 PM   #30
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

vjerovatno si pocetnik (ili te extra placaju) da radis sa njima. ali racunaj da ce ti to biti referenca za buducnost i ako dozvolis da pjesme koje si uradio izadju tako (laicki) odradjene moze da bude lose za tvoj ugled (ako planiras sa tim da se bavis). necu spominjati ljude koji se bave narodnjacima. i pitamo se sto nema dobrog benda? nece klinci da sjednu i da vjezbaju! treba dupe da oderu da bi na nesto licili a oni prosviraju tri akorda i prave se zvijezde! kada si mi spomenuo tog bubnjara i golgotu sa gitaristom poslao bi ih u tri lijepe. fino ti njima objasni da treba da se uhvate instrumenata i promjene najmanje 3 (zbog izandjalosti) da bi dosli do negdje.
ova mi tema jezi dlake po ledjima... kojih nemam... dobro, imam par na ramenima

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules