|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
E najnovije vijesti vokal dolazi iz Beograda da snimi 8 pjesama za dva dana.Zivo me interesuje na sta ce to da lici.Covjek ide u vojsku 1. septembra.
Poceo sam psiholoski da pripremam gitaristu kojem sviranje ritam dionica i ne ide bas najbolje da svoje dionice prepusti drugom liku koji je koliko toliko sastavio oko ljeske(barem svira citaj udara po zicama kako treba a ne mazi ih) Inace su u pitanju zaista dobrodusni momci koji jednostavno nisu imali srece.Sto se tice uzimanja covjeka sa strane da odsvira ritam gitare bilo je i tih predloga od GAZDE mada bi to momci primjetili dok master mind svega(basista koji je pjesme i napisao)definitvno ne bi,promjenio sam mu dio pjesme dok on nije bio tu okom nije trepnuo kad je preslusavao.Niste mi se izjasnili oko price o pred produkciji.Citao sam o tome na nekim forumima i to definitivno lici na ovo.Da nije frka sa pjevcem ja bih potrosio malo vise vremena na zvuk gitare,samu gitaru(sad su u opticaju Gibson Les Paul Studio ili tako nesto inace vrlo sumnjiva gitara ne drzi stim i Epiphonov Flying V)strukturu pjesme itd,ruku na srce pjesme ko pjesme su zaista O.K i mislim da bi se uz malo vise vremena,strpljenja od strane master minda,discipline i vjezbe mogao snimiti dosta dobar H.Metal album barem sto se tice sviranja i pjesama al sta je tu je. @Tom ljudi su iz B.Luke skontaces ko su ako ti kazem da basista nogom drzi jedan tempo svira u drugom a glavom mlati u trecem a najstariji je u bendu i on bi trebao to da drzi pod kontrolom al se omladinci nemaju na koga ugledati @Off kao sto sam rekao ovo mi je prvi put da radim u studiju do sad sam snimao samo sebe za svoju dusu kod kuce i sa sobom sam se uspio izboriti,tako da se bas ne mogu nazvati bas snimateljom a kamoli producentom. @Dovlax Ne vjerujem da bi mi bilo bolje u Doboju(mada moram priznati da ce mi nedostajati sreckovic koji se razglasom bavi i njegovo pojacavanje svega do maksimuma kao i urnebesne mikrofonije za koje se bas specijalizirao narocito onada kad govori predsjednik vlade,republike ili sl)Btw jesil` razpolozen da odradis snimanje sa Nidzom Cvrckom u Prijedoru mene ceka snimanje B.Dickinsona licno? ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nema zvuka.. | Inovative_kg | Audio Software | 7 | 06-04-2009 07:28 PM |
Odnos sa klijentima | idekius | Goran ?impraga | 76 | 06-12-2008 11:51 AM |
Jačina zvuka | balthazaar | Zoran Vračević - Vrač | 34 | 04-10-2006 02:57 AM |
Sirenje zvuka | Tazman | Audio Software | 25 | 05-04-2006 12:46 PM |
Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena? | enzomat | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 10-07-2005 11:20 AM |