|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Za sada mi je najbitnije da zvuk ne procuri komsiji iznad, akustika je trenutno manje vazna.Danas sam nesto razmisljao da srusim pregradni zid i tako dobijem jednu vecu prostoriju gde bih imao prostora da uradim duplu izolaciju znaci dva plafona dve sobe u sobi i sve na gumenim podloskama,samo neznam kojim redosledom da koristim ove ili neke druge materjale da se zvuk ne prenese komsiji.Malo je ta opcija nezgodna sto u slucaju studija, moram ponovo da sazidam pregradni zid, da bih dobio gluvu sobu i srusim jednu izolaciju da bih dobio veci prostor za reziju
![]() Last edited by grada27; 10-08-2007 at 06:36 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Nije trivijalno a jos manje jeftino prostoriju koja je namenjena stanovanju ili cemu vec slicnom, preurediti u sobu za probe, a da pritom "zvuk ne procuri komsiji iznad", a da pri tom ne znas koliki ce nivo buke da mu smeta... probacete i kasno nocu... zar ne? pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Najgore je to sto sam dosta novaca,vremena i rada vec potrosio na opremu i izolaciju prostora tako da nemogu nazad.U svakom slucaju hvala na savetima,a koliko vidim ipak ce to u poslednjoj varijanti biti muzicki atelje(studio)u kome ce se lepo moci snimiti zivi bubanj sto mi je i bio krajnji cilj.Dosta toga sam video na netu:bass trap itd..ako imate neki savet sto se tice same konstrukcije,polozaja monitora super.
Hvala jos jednom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ukoliko zelis mozes slobodno da prosetas do mene i pogledas kako sam ja neke probleme resio u svom studiju. Vidim da si iz Beograda, pa ti nece biti tesko da me posetis, jer smo u istom gradu. Javi se na PRIVATE, a za ostalo cemo se lako dogovoriti! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Hvala Boggy!
PS: Postavio sam azmafon u spusteni plafon. Basovi se mnogo bolje ponasaju! Cini mi se da bi jos jedan sloj dobro dosao! U fazi je eksperiment sa letvicama. Trenutno mi je sound dobar u srednjem i u visem bas opsegu, ali mi muku predstavljaju visoki, malo su mi prenaglaseni i prstavi, ali ne odustajem od igrarije sa refleksijama! Pozz, cujemo se uskoro! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Moderator
|
![]()
Nema na cemu
![]() Quote:
![]() Quote:
To sa letvama inace vraca visoke u sobu... a ti vidi da li su oni prstavi samo zato sto ih ima vise, ili zato sto je tako neko hteo... Pokusaj da se malo naviknes... dobicese visu rezoluciju i razdvajanje reverba u miksu... na taj nacin... bez naprezanja... vec imas visu rezoluciju kod vokala... malo li je? Mislim da si se samo navikao da visokih nema u sobi toliko... no ako ti ne ide... dizi ruke.. nemoj se muciti... sve je to individualno. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Sto vise slusam, sve mi je prijatnije, vokal je jasniji, reverberacije bolje definisane, a odnosi instrumenata bolje postavljeni! Mala intervencija, ali mi znatno popravlja kvalitet slusanja i monitoringa. Hvala Boggi, jos jednom od srca! Kao da sam u drugom studiju! Puno pozdrava tebi i Zorici! Cujemo se uskoro! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Stvarno si me zainteresovao da moram to da cujem,hvala na pozivu,dogovoricemo se ovih dana ,puno bi mi znacilo tvoje iskustvo, da nelutam i zelja da mi pomognes oko akustike.Poslcu ti PM da se konkretno dogovorimo. Pozz! Last edited by grada27; 15-08-2007 at 01:14 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kako najbolje sredit ovaj prostor za studio?pls | ninowash | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 08-05-2009 12:36 AM |
Snimanje probe??? | korenjak | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 03-06-2008 11:54 PM |
Zr festival... Fotke sa prve probe | Oggy | Promocija radova | 39 | 30-08-2006 10:48 AM |