|
|||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Ukoliko zelis mozes slobodno da prosetas do mene i pogledas kako sam ja neke probleme resio u svom studiju. Vidim da si iz Beograda, pa ti nece biti tesko da me posetis, jer smo u istom gradu. Javi se na PRIVATE, a za ostalo cemo se lako dogovoriti! |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderator
|
Quote:
![]() pozdrav bogi
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Hvala Boggy!
PS: Postavio sam azmafon u spusteni plafon. Basovi se mnogo bolje ponasaju! Cini mi se da bi jos jedan sloj dobro dosao! U fazi je eksperiment sa letvicama. Trenutno mi je sound dobar u srednjem i u visem bas opsegu, ali mi muku predstavljaju visoki, malo su mi prenaglaseni i prstavi, ali ne odustajem od igrarije sa refleksijama! Pozz, cujemo se uskoro!
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Moderator
|
Nema na cemu
![]() Quote:
![]() Quote:
To sa letvama inace vraca visoke u sobu... a ti vidi da li su oni prstavi samo zato sto ih ima vise, ili zato sto je tako neko hteo... Pokusaj da se malo naviknes... dobicese visu rezoluciju i razdvajanje reverba u miksu... na taj nacin... bez naprezanja... vec imas visu rezoluciju kod vokala... malo li je? Mislim da si se samo navikao da visokih nema u sobi toliko... no ako ti ne ide... dizi ruke.. nemoj se muciti... sve je to individualno. pozdrav bogi
|
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Sto vise slusam, sve mi je prijatnije, vokal je jasniji, reverberacije bolje definisane, a odnosi instrumenata bolje postavljeni! Mala intervencija, ali mi znatno popravlja kvalitet slusanja i monitoringa. Hvala Boggi, jos jednom od srca! Kao da sam u drugom studiju! Puno pozdrava tebi i Zorici! Cujemo se uskoro! |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Stvarno si me zainteresovao da moram to da cujem,hvala na pozivu,dogovoricemo se ovih dana ,puno bi mi znacilo tvoje iskustvo, da nelutam i zelja da mi pomognes oko akustike.Poslcu ti PM da se konkretno dogovorimo. Pozz! Last edited by grada27; 15-08-2007 at 02:14 AM. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Moderator
|
Quote:
![]() Hvala! ![]() pozdrav bogi
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Napokon sam odlucio sta i kako.Pocinjem od poda,radim rostilj od greda koji stoji na gumenim podloskama.I izmedju greda kamena vuna najvece gustine i to se zatvara osb plocama u 3 sloja.Dalje zidovi,kompletna soba oblepljena sundjerom termo silentom,a plafon dodatno oblozen azmom.Na zidove stavljam i ursa 5cm.Rostilj drveni odmaknut od zida koji takodje stoji na gumi 3cm.Slojevi, govorim od zida:sa unutrasnje srane rostilja prema unutrasnjem zidu sundjer termo silent 2cm,osb ploca,u samom rostilju,azma sa kondorom posto je vec imam,karton valoviti u slojevima debljine jedno 2-3 cm, kamena vuna 5 cm,zatvaram rostilj osb plocama 2 sloja,na njih ponovo kamena vuna 5 cm i jos jednom zatvaranje osb plocama koje oblazem azmom.Plafon isto rostilj i izmedju kamena vuna .Takodje azma na samom plafonu i sa unutrasnje strane.Uglove punim kamenom vunom kao bass trap.Ako negde gresim,bilo bi super da se sada ispravim, jer sam tek poceo sa pravljenjem rostilja za pod.Unapred hvala na savetima ako ih bude bilo.Napominjem da mi je sada trenutno najbitnije da zvuk ostane u sobi,a ako nemoze tek onda bih se zabavio oko akustike.
Pozdrav! Last edited by grada27; 04-09-2007 at 05:32 PM. |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|