Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2007, 03:11 PM   #11
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Prostor Za Probe I Studio

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
... ma i dijagonalno i kako god... krenes "povise" i ne mozes da se zeznes

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2007, 06:06 PM   #12
grada27
Senior Member

Za sada mi je najbitnije da zvuk ne procuri komsiji iznad, akustika je trenutno manje vazna.Danas sam nesto razmisljao da srusim pregradni zid i tako dobijem jednu vecu prostoriju gde bih imao prostora da uradim duplu izolaciju znaci dva plafona dve sobe u sobi i sve na gumenim podloskama,samo neznam kojim redosledom da koristim ove ili neke druge materjale da se zvuk ne prenese komsiji.Malo je ta opcija nezgodna sto u slucaju studija, moram ponovo da sazidam pregradni zid, da bih dobio gluvu sobu i srusim jednu izolaciju da bih dobio veci prostor za reziju

Last edited by grada27; 10-08-2007 at 06:36 PM.
grada27 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2007, 01:32 AM   #13
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
Za sada mi je najbitnije da zvuk ne procuri komsiji iznad, .....
Za pocetak, ne preteruj sa zahtevima, jasno je meni da je to tebi NAJBITNIJE, samo, ako ista radis, radi tako da ne trosis novac uzalud...

Nije trivijalno a jos manje jeftino prostoriju koja je namenjena stanovanju ili cemu vec slicnom, preurediti u sobu za probe, a da pritom "zvuk ne procuri komsiji iznad", a da pri tom ne znas koliki ce nivo buke da mu smeta... probacete i kasno nocu... zar ne?

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 12-08-2007, 11:19 PM   #14
grada27
Senior Member

Najgore je to sto sam dosta novaca,vremena i rada vec potrosio na opremu i izolaciju prostora tako da nemogu nazad.U svakom slucaju hvala na savetima,a koliko vidim ipak ce to u poslednjoj varijanti biti muzicki atelje(studio)u kome ce se lepo moci snimiti zivi bubanj sto mi je i bio krajnji cilj.Dosta toga sam video na netu:bass trap itd..ako imate neki savet sto se tice same konstrukcije,polozaja monitora super.
Hvala jos jednom!
Old 13-08-2007, 06:05 PM   #15
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
Najgore je to sto sam dosta novaca,vremena i rada vec potrosio na opremu i izolaciju prostora tako da nemogu nazad.U svakom slucaju hvala na savetima,a koliko vidim ipak ce to u poslednjoj varijanti biti muzicki atelje(studio)u kome ce se lepo moci snimiti zivi bubanj sto mi je i bio krajnji cilj.Dosta toga sam video na netu:bass trap itd..ako imate neki savet sto se tice same konstrukcije,polozaja monitora super.
Hvala jos jednom!
Kada jednom uplovis u studijske vode, tesko je posle pristati u mirnu luku! Jedan potez povlaci drugi i tako u nedogled, dok imas snage, jer studio ne trazi gazdu, nego roba!

Ukoliko zelis mozes slobodno da prosetas do mene i pogledas kako sam ja neke probleme resio u svom studiju. Vidim da si iz Beograda, pa ti nece biti tesko da me posetis, jer smo u istom gradu. Javi se na PRIVATE, a za ostalo cemo se lako dogovoriti!
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2007, 06:07 PM   #16
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by spidermusic View Post
....

Ukoliko zelis mozes slobodno da prosetas do mene i pogledas kako sam ja neke probleme resio u svom studiju. Vidim da si iz Beograda, pa ti nece biti tesko da me posetis, jer smo u istom gradu. Javi se na PRIVATE, a za ostalo cemo se lako dogovoriti!
Spidermusic je vrhunski domacin!!!

pozdrav

bogi

Old 13-08-2007, 07:26 PM   #17
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Spidermusic je vrhunski domacin!!!

pozdrav

bogi
Hvala Boggy!

PS: Postavio sam azmafon u spusteni plafon. Basovi se mnogo bolje ponasaju! Cini mi se da bi jos jedan sloj dobro dosao! U fazi je eksperiment sa letvicama. Trenutno mi je sound dobar u srednjem i u visem bas opsegu, ali mi muku predstavljaju visoki, malo su mi prenaglaseni i prstavi, ali ne odustajem od igrarije sa refleksijama!

Pozz, cujemo se uskoro!
Old 13-08-2007, 07:54 PM   #18
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Hvala Boggy!
Nema na cemu
Quote:
PS: Postavio sam azmafon u spusteni plafon. Basovi se mnogo bolje ponasaju! Cini mi se da bi jos jedan sloj dobro dosao!
onda udri jos jedan... sta da ti radim...
Quote:
U fazi je eksperiment sa letvicama. Trenutno mi je sound dobar u srednjem i u visem bas opsegu, ali mi muku predstavljaju visoki, malo su mi prenaglaseni i prstavi, ali ne odustajem od igrarije sa refleksijama!
Cuvaj se monitoringa....

To sa letvama inace vraca visoke u sobu... a ti vidi da li su oni prstavi samo zato sto ih ima vise, ili zato sto je tako neko hteo...
Pokusaj da se malo naviknes... dobicese visu rezoluciju i razdvajanje reverba u miksu... na taj nacin... bez naprezanja... vec imas visu rezoluciju kod vokala... malo li je?

Mislim da si se samo navikao da visokih nema u sobi toliko... no ako ti ne ide... dizi ruke.. nemoj se muciti... sve je to individualno.

pozdrav

bogi

Old 14-08-2007, 05:28 PM   #19
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Nema na cemu

onda udri jos jedan... sta da ti radim...

Cuvaj se monitoringa....

To sa letvama inace vraca visoke u sobu... a ti vidi da li su oni prstavi samo zato sto ih ima vise, ili zato sto je tako neko hteo...
Pokusaj da se malo naviknes... dobicese visu rezoluciju i razdvajanje reverba u miksu... na taj nacin... bez naprezanja... vec imas visu rezoluciju kod vokala... malo li je?

Mislim da si se samo navikao da visokih nema u sobi toliko... no ako ti ne ide... dizi ruke.. nemoj se muciti... sve je to individualno.

pozdrav

bogi

Sto vise slusam, sve mi je prijatnije, vokal je jasniji, reverberacije bolje definisane, a odnosi instrumenata bolje postavljeni! Mala intervencija, ali mi znatno popravlja kvalitet slusanja i monitoringa. Hvala Boggi, jos jednom od srca! Kao da sam u drugom studiju!

Puno pozdrava tebi i Zorici!

Cujemo se uskoro!
Old 14-08-2007, 09:23 PM   #20
grada27
Senior Member

Quote:
Sto vise slusam, sve mi je prijatnije, vokal je jasniji, reverberacije bolje definisane, a odnosi instrumenata bolje postavljeni! Mala intervencija, ali mi znatno popravlja kvalitet slusanja i monitoringa. Hvala Boggi, jos jednom od srca! Kao da sam u drugom studiju!

Puno pozdrava tebi i Zorici!

Cujemo se uskoro!

Stvarno si me zainteresovao da moram to da cujem,hvala na pozivu,dogovoricemo se ovih dana ,puno bi mi znacilo tvoje iskustvo, da nelutam i zelja da mi pomognes oko akustike.Poslcu ti PM da se konkretno dogovorimo.

Pozz!

Last edited by grada27; 15-08-2007 at 01:14 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules