[COLOR=red]
Preduzece uopste nije naivno otvoriti i treba da budete sigurni da ce vam to sto radite doneti profit. Radili vi ili ne, morate da placate knjigovodju (ispod 150e mesecno tesko)(i da pazite da nije neka dileja pa da brlja svasta), morate da placate doprinose (100e), morate da placate pdv za sve sto radite (

), i naravno uvek moze da vas poseti inspekcija koja ako nesto nadje, mislim da za D.O.O. nema kazne ispod 100.000 dinara a za odgovorno lice 10.000... itd...
Ono sto je jos u praksi bitno za preduzece jeste da mu date neko blentavo ime, znaci nikako upotreba reci kao sto su Euro, corp, star,inter... puni smo para sranja, vec nesto sto ne privlaci paznju (najbolje je nesto sto ima veze sa poljoprivredom jer nam je to u autu pa ne diraju) i osnovna delatnost da bude sto debilnija, moja je recimo 52270 - ostala specijalna trgovina na malo hranom i picem (ne moram da kazem da sa tim nemam veze), nikako neki uvoz/izvoz, trgovina na veliko itd.(firma se inace registruje kao - Preduzece za proizvodnju, promet i usluge "bla bla" D.O.O. tako da ne morate da brinete da li ste registrovani za pruzanje usluga). Ne brinite se zbog imena i delatnosti jer delatnosti ne morate da se drzite, mozete da radite sve za sta ste registrovani, a sto se tice imena, kada nadjete prostor donesete odluku o otvaranju poslovne jedinice koja ce se zvati... kako god hocete.
U startu ima najvise papirologije (a sve kosta, evo primera... vi predate sve u Agenciju za privredne registre i oni treba da vam daju resenje, ali resenje ce vam dati tek za sest meseci... a vama treba odmah... platite, cini mi se 1.400 din i puf... magijom ga dobijate za dan... he he) ali to ce vam vec reci knjigovodja.
Pozz