|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da, ako imamo nesto u glavi, onda nije bitno da li cemo odsvirati neki instrument ili cemo zapisati note ili cemo nesto iseckati pa ponovo sastaviti. Ako ipak nemamo nista u glavi onda nam dzaba i instrumenti i note i ukradeni lupovi ... Ljudi se oduvek bave crtanjem, ima mnogo ljudi koji vole da crtaju, ali ne vidim da se ovi sto su zavrsili likovne akademije nerviraju sto "svi" crtaju ![]() Ovi kupe svesku i olovku (apotekarski komp), a ovi sa akademije kupe platna i razne tipove i vrste boja i cetkica (hardvera). To dvoje nije uporedivo i ukoliko poredite to dvoje naravno da ce te se samo nervirati, a to vam valjda nije u cilju. Ipak, cak i vama moze biti lepsi neki crtez nekog talentovanog srednjoskolca nacrtan u njegovoj svesci za vreme casa, nego neka slika nekog renomiranog umetnika koju je slikao 3 meseca. Ne kazem da je ovo pravilo, ali znamo svi da se dogadja i bas zato treba dozvoliti svima da crtaju, sviraju, pevaju, pa ko koliko zna i koliko zeli da nauci toliko ce i uspeti da se izrazi. Apotekarski kompovi, mekovi, hardver, softver, instrumenti su "samo" alat za postizanje cilja. Ako je cilj dobar nije bitno koje si alate koristio. Ja ne znam koju vi vrstu muzike radite, pretpostavljam da nije elektronika i ostala loop based muzika. Ne mogu da nadjem razlog zbog kojeg se vi nervirate sto postoji takva muzika, jer vi ne radite istu muziku, pa da je neko pored svog vaseg truda uspeo da odradi nesto bolje od vas za 2 dana tako sto je uzeo vec gotovo lupove. Vi imate svoje zanimanje i u njemu, koliko sam zakljucio iz postovanja ostalih clanova koji znaju ko ste i sta ste, ne moze da pridje ni jedan luposlagac, tako da ne razumem zaista zasto trosite zivce na stvari koje se ne mogu porediti. Iz najbolje namere vam govorim.
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 05-06-2007 at 02:16 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Member
|
![]()
Zato sto mislim da Nielsen Soundscan registracija nije besplatna. Znam da DiscMakers trazi ekstra pare da te registruju, a postoji gomila malenih duplikatora i gomila ljudi koji ce to sami uraditi u kucnoj varijanti (zato pisem "izdanja" pod navodnicima).
Ne mislim da su prodali vise. Samo mislim da je broj izdanja zapravo dvaput veci.
![]() |
#63 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mogu reci (napisati) da veoma volim da slusam kako rece "looposlagacku muziku" i da istu cak veoma postujem, jer u toj vrsti, sa njenim podvrstama (techno, dance, trance Psy, Goa, DnB, Industrial, ETC, ETC) ja cesto uzivam slusajuci je, i zaista, u toj trance muzici sa njenim dugim repetitivnim frazama, sto englezi kazu "slow, evolving structures" ja sam u stanju da dozivim svojevrsni trans, koncentrisuci se na slusanje (na uzas moje zene kada me tako zatekne sa "odsrafljenim" monitorima ili sa sluskama. U poslednje vreme dosta slusam internet radio (ambient & electronica) iako, kako si i sam zakljucio, to nije muzika kojom se bavim, i nije muzika koja ce biti na mom (nadam se uskoro) CDu. Kako ranije napomenuh, "moja" muzika ima uzore u Vangelisu, Sakamotu, Oldfieldu, Tomiti, Kitaru, malo i Jarre-u, tako da se zaista ne bavim Loopovima, ali veruj, DUBOKO cenim kada neko to ume znalacki i sa ukusom da odradi!! Iako sam prosao 50-tu, ponekad svratim da cujem ponekog DJ u neki klub, i ako je dobar, i ako je sound system dobar, zaista uzivam, na zaprepascenje mojih kolega - vrsnjaka. Zato molim da me ne shvatate pogresno, ja se ZAISTA ne nerviram zbog mladih ljudi koji se na taj nacin bave muzikom, naprotiv, zeleo bih da koliko god mogu pomognem, jer ih pre ili kasnije neminovno ceka neka "stilska evolucija" u kojoj ce im verovatno biti potrebno malcice poznavanja muzicke teorije - nije ona "dzaba" izmisljena, ona oduvek postoji, da bi skratila put do nekih estetskih vrednosti, do kojih se ili tesko ili nikako dolazi sporednim putem... Potpuno si u pravu kada tvrdis da do dobre muzike moze da se dodje i potpuno "amaterskim" putem, to stoji, ali nema stete od malo poznavanja teorije, zar ne?
![]() |
![]() |
#64 |
Pro Member
|
![]()
Sada upravo krecem za Atinu! Pa vam saljem direktno fotke iz studia. Reality show! (Ja bi meni pozelio sretan put)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Srecan put! Zavrsite dobar posao tamo! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja prvi put kada sam dosao na ovaj forum, sacekala me je prica o poznavanju muzicke teorije i od tada ne bezim od toga i trudim se da saznam koliko mogu. Nekome je dosta reci jednom, a onome kome treba ponavljati deset puta mozda nema svrhe ni govoriti. Drago mi je da cujem da ljudi kao vi vole da cuju i modernu muziku, to ipak stavlja tacku na sve price o supljosti, gluposti, neduhovnosti takve muzike ![]() Ja ne znam sto vam persiram, nikada to ne radim na forumu, ali ostali su vam persirali pa poceo i ja ![]() Srecan put LACKY ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Pro Member
|
![]()
pa nemoj vise!!! (da mi persiras, jer to moze cak i da me pogodi, zato sto podrazumeva na neki nacin da sam "chicha" a nimalo se ne osecam tako, a jos uvek nemam ni godine za to)
![]() |
#68 |
Pro Member
|
![]()
Srecan put Lacky :]]]]]] , nego da se vrnem na temu , malo smo opet otisli u out , elem , evo uzmimo na primer crnacku muziku npr. hiphop jel tamo nesto spektakularno uradjeno ???? generalno nije , samo je produbilo tehniku semplovanja tj loopova , a zgrnuli su kintu da to nije normalno , taman pomislio e super kako je kool stvar , uzmem neki akai cd sa loopovima znaci sve pesme sam prepoznao iz tih loopova , da ne pricam o obradama , aj kao uzmem soul 50-ih 60-ih 70-ih , znaci takodje nema deonice ako ne i cele pesme koja je uzeta ... tako dzaba da se svadjamo kad je sve ovo vec vidjeno , sto se tice propast americke muzicke industrije , sami neka jedu ono sto se ne jede ... a i slazem se sa kolegom forumasem da se prvo skine album i ako je ok skroz barem 4-5 pesama simpa sto da se ne kupi , kao i softver :]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#70 |