Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2007, 10:41 PM   #51
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: Statistika za 2006 u Americi !!!!!

ne verujem , hahahaha , strasno , ajoj ljudi ajmo masovno ubijanje , ja bi zatvorio ovaj forum na jedno godinu dana ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2007, 11:16 PM   #52
cAAc
Banned

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Onaj "fush Kraftwerk" je radio Jevta I Andre..ajde ti napravi isto takav fush, pa ce biti super...to je radjeno pre 10 godina, i nema loopova!!

Drugo, sta ima Slowstar tebi da se spoveda / pravda?? Ko voli nek cita, ko nevoli nek ne cita i super!!
A da je zabavno - jeste, pa nebi svi bili tu, na forumu, da nije zabavno....!

Boze svasta!!
A sta ima bilo ko da se pravda ,izneo je svoje stavove koji se meni nisu svideli (nacin na koji su izneseni) pa sam ja izneo svoje ,tako jednostavno .
A kad se vec ti lupovi uzimaju za primer lopovluka ,onda bi jednostavno sve mogli da nazovemo kradjom .Farbe su tom logikom kradja (ovde jedino frankopanko ako je napravio svoj instrument nije lopov )jer je potpuno isto uzeti kik koji si dobio uz spravu ili ga iseci iz nekog lupa .I ako uradis ritam ,melodiju koja se ponavlja ,zar to nije loop ?Ako uzmes neku farbu i odsviras nesto zar nije isto ako uzmes loop ritma i izbrejkujes ,pichujes ,strechujesh ..Zar nije kradja koristiti kombinacije akorda ili nota koje su vec odavno korisceni (postoje sve moguce varijante) ..itd
I josh na kraju ispade da ja shirim mrznju i loshe raspolozenje,a i ne pada mi na pamet da uradim neku fush ili ti josh gore mega stvar
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2007, 11:17 PM   #53
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Sta ste se primili? Neko baci buvu i krene vatra. Sloba je poceo da dolazi na ovaj forum onako iz znatizelje pa kada smo ga provalili pozvali smo ga da bude zvanicni gost. Pa mislim da to govori sta ljudi o tebi misle generalno (Slobo). Tako da nema razloga da preispituje svoj boravak ovde. Dodje neko i podbode malo (pa i to je dobro razbudimo se iz ucmalosti)! A uglavnom se i kontramisljenje iznese sa malom dozm pakost, i sam sam nekada primenjivao tu taktiku cisto da se malo rasplamsaju strasti. Pa ne dolazimo mi ovde sam da procitamo neko pametno stivo,servisnu informaciju ili mali oglas. Ovo je forum mora mal da se i raspravlja diskutuje pa i prepucava, to su sitne stvari koje su meni bitne inace bi se sveli na puke Zute Strane.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2007, 11:24 PM   #54
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

A tema je > "Statistika za 2006 u Americi !!!!!"
nenad is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2007, 11:29 PM   #55
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ma tema je odavno nismo farthovali pa se to desi nevezano za temu!
Attached Images

LACKY is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2007, 11:50 PM   #56
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
... a licno se osecam TOTALNO neiskoriscen, i u prilicnoj meri odbacen.
7. Sto se slaganja loopova tice (kada se izbaci ono drugo "O" dobija se realnija slika o cemu se radi) kada sam se bavio tim ili slicnim manipulacijama, ne predugo doduse, tehnologija, a narocito dostupnost iste nije bila ni blizu ovog nivoa na kome je sada, tako da je tada mnogo mnogo teze to islo, a sto se promocije radova tice, danas je to "maciji kasalj" u odnosu na one teskoce sa kojima sam bio suocen - pa ja i do dana danasnjeg, i pored toga sto sam bio
na kako kazu "dobrim pozicijama" nisam izdao svoj samostalni CD!!!!
(otuda i moj nick "Slowstar", mozda je toliko "slow" da necu izdati taj CD ni "posthumno" - jer ne verujem u sebe dovoljno, i veoma sam samokritican - za razliku od mnogih, koji su izdali po desetak komada, i to uglavnom za TUDJ NOVAC, sto meni ne pada na pamet)
PONAVLJAM, nista nemam protiv mladosti, spreman sam da im pomognem koliko god je to moguce, a ukoliko zaista nekima toliko smetam, nista lakse nego da se povucem potpuno sa ovog foruma, i da uzivam u svojoj usamljenosti, bar toga imam koliko hoces...
Pozdrav, SVIMA SVE NAJBOLJE!!!!!
slowstar, imamo i mi u nasim zivotima i odbacenosti i neiskoriscenosti u samoce i svih stvari koje zivot cine nekada teskim. To sto sklapamo lupove (ja ih licno nikada nisam sklapao, ali se osecam prozvanim jer mi nekako cela eletronika potpada pod "luposlaganje") ne znaci da nam je zivot manje ili vise tezak nego vama.

Bez da se vracamo na temu koja ocigledno nema kraja, mozemo izvuci jedan zakljucak iz ovoga sto se ovde desilo, negativna energija samo donosi jos negativne energije. Svi je hvala bogu imamo i slazem se sa lakijem da je treba ispoljavati, isto kao i pozitivnu, ali hajde da nam ovo ne preraste u naviku.

To da li je neko ukrao loop ili ne, nije presudan faktor za ocenjivanje kvaliteta pesme. Pesma je ili dobra ili nije dobra, pravio je neko ko slaze lupove ili sam Betoven. Verovatno postoje ljudi koji "slazu lupove" i prave bolju muziku od dugogodisnjih muzicara. Muzika ne dolazi iz instrumenta ili iz notne sveske, muzika dolazi iz glave.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2007, 12:26 AM   #57
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Da smo se udaljili jesmo i idemo nazad........ statistika kaze jedno, istina je drugo ! ljudi koji sviraju i stvaraju pesme ne bi trebalo da se mnogo brekcu, njihov "posao" je da to rade a kako ce neko da na njihovu svirku zaradi lovu a da i sam svirac(izvodjac) uzme deo kolaca e to je vec stvar kompanija i timova ljudi koji odlucuju gde ce svoju lovu da umnoze. Svircima ostaje TEZGA, malo ovde, malo onde, padne neka kinta, i tako u krug. U principu Ameri i najvise pucaju na TEZGU ! Znaci ziva svirka i sto veci sou, pa se lepo naplate 20000 ulaznica po min 50$ u svakom gradu gde se bend pojavi i to je u stvari zarada za sve. Izdavanje albuma je samo promocija to moramo da shvatimo ! Zato na sceni barem tri extra ribe i dobro osmisljen pozorisni komad, sa lepom rasvetom i to je to ! Ma Ameri su Ameri, mi smo nekako konzervativci u tom nacinu predstavljanja svoje muzike, moramo malo da se opustimo i da od svoje muzike napravimo i pozorisnu predstavu, pa neka sva cula uzivaju(uz par piva, naravno). Naravno da u promociju spada i lepo odradjen spot koji ce da se vrti, ali LIVE je LIVE. Dzaba extra spot a posle nastupi po kojekakvim rupama od diskoteka i kao super je ! Medjutim to nekome uhuhuhuuuuu odgovara !!! Tesko je porediti scenu kod nas ! Mnogo je nepravde ali i narod nam je takav ustvari MI smo takvi, pa kako se ko snadje ! IDEMO NA LIVE i VEZBAMO LIVE, tu je lova !!! NISTA PRODAJA CD-a samo LIVE.
nenad is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2007, 12:30 AM   #58
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Muzika ne dolazi iz instrumenta ili iz notne sveske, muzika dolazi iz glave.
Ovo boli koliko je tacno!!!!

No comment - pure truth!!!
Old 05-06-2007, 12:34 AM   #59
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
slowstar, imamo i mi u nasim zivotima i odbacenosti i neiskoriscenosti u samoce i svih stvari koje zivot cine nekada teskim. Muzika ne dolazi iz instrumenta ili iz notne sveske, muzika dolazi iz glave.
Rekoh, TACNO do bola, ali to predpostavlja da nesto imamo u glavi, zar ne?
Old 05-06-2007, 08:47 AM   #60
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ni View Post
bas ste slatki

to su izdanja koja su registrovana na nielsen soundscan-u, znaci verovatno ima jos toliko indie 'izdanja'.

Ukljucena su i indie izdanja...mozda nisu samo ona (DIY) "uradi sam" izdanja ukljucena....
A sto? Jel mislis da su oni prodali vise ??
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules