Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2007, 01:11 AM   #11
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Default Re: VSTi (gitara)

...i Slayer 2 za distorzije.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2007, 10:25 AM   #12
buzUki
Member

buzUki's Avatar

Trilogy jeste najbolji bas,ali ako imas komp koji bas nema dobar cpu predlozio bih ti Super Quartet...Ima odlican bass po meni i radi bas kako treba,a malo jede cpu-a...A sad za gitare vec ne znam
Old 29-05-2007, 01:05 PM   #13
Gmile
Member

Gmile's Avatar

Quote:
Trilogy jeste najbolji bas
Probaj Majestic...
Gmile is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2007, 02:29 PM   #14
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gmile View Post
Probaj Majestic...
..a prethodno se naoruzaj doooobrim strpljenjem dok ti ucita semplove,ako usput ne zataji(mislim na majestic).jeste da je mozda bolji od trilogy-a,ali kosta vremena....da bi posle ucitavanja skapirao da ti taj preset,koji si upravo ucitao,bas i ne zavrsava posao,pa onda opet ucitavaj drugi,pa cekaj...i tako, kad sve preracunas, mnogo se vise isplati da nadjes zivi bass,pristedis vreme,cpu i jos stosta,i ne maltretiras se oko sviranja i programiranja:slaping-a,sliding-a,gliss up,gliss down-a......covek ti sve to lepo u jednoj audio traci zavrsi i opusteno....a za demo(ili zezanje),i vb-1 ili super quartet's bass moze da ti posluzi
a za gitaru tek da ne govorimo.virtual guit. (obe verzije,i electr. i acc.),sam skinuo posle par dana,koji ce mi ..... vst gitara koja prepoznaje 3,eventualno 4 vrste akorda(dur,moll,7 i mozda (u afektu)neki dim ili maj)i vrti isti loop k,o sumanuta.takve gitariste smo nekad gadjali limenkama(praznim) na igrankama raznim! real guitar sam jedinu od gitara i ostavio,cisto za demo snimke, i to uglavnom solo deonice i to kad mi nije pri ruci ortak gitarista,koga sam zaduzio za narednih 10 leta izradom nekih njegovih promo-snimaka.nije da ne moze da se radi,sve moze,ali treba neuporedivo vise vremena za dobar programing vst instrumenta nego da se odsvira zivim instrumentom. sto vreme vise odmice,sve mi je manje vst instrumenata na kompu.lepse i kompu,a i meni.ostade mi samo the grand,hammond organs,neki gudaci i jos par etno instrumenata,koje bi mi,zbog dimenzija i geografske udaljenosti,bilo malo nezgodno doneti u sobu da snimim.
ziveli zivi instrumenti!
Old 30-05-2007, 09:24 AM   #15
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by milanCHE View Post
..a prethodno se naoruzaj doooobrim strpljenjem dok ti ucita semplove,ako usput ne zataji(mislim na majestic).jeste da je mozda bolji od trilogy-a,ali kosta vremena....da bi posle ucitavanja skapirao da ti taj preset,koji si upravo ucitao,bas i ne zavrsava posao,pa onda opet ucitavaj drugi,pa cekaj...i tako, kad sve preracunas, mnogo se vise isplati da nadjes zivi bass,pristedis vreme,cpu i jos stosta,i ne maltretiras se oko sviranja i programiranja:slaping-a,sliding-a,gliss up,gliss down-a......covek ti sve to lepo u jednoj audio traci zavrsi i opusteno....a za demo(ili zezanje),i vb-1 ili super quartet's bass moze da ti posluzi
a za gitaru tek da ne govorimo.virtual guit. (obe verzije,i electr. i acc.),sam skinuo posle par dana,koji ce mi ..... vst gitara koja prepoznaje 3,eventualno 4 vrste akorda(dur,moll,7 i mozda (u afektu)neki dim ili maj)i vrti isti loop k,o sumanuta.takve gitariste smo nekad gadjali limenkama(praznim) na igrankama raznim! real guitar sam jedinu od gitara i ostavio,cisto za demo snimke, i to uglavnom solo deonice i to kad mi nije pri ruci ortak gitarista,koga sam zaduzio za narednih 10 leta izradom nekih njegovih promo-snimaka.nije da ne moze da se radi,sve moze,ali treba neuporedivo vise vremena za dobar programing vst instrumenta nego da se odsvira zivim instrumentom. sto vreme vise odmice,sve mi je manje vst instrumenata na kompu.lepse i kompu,a i meni.ostade mi samo the grand,hammond organs,neki gudaci i jos par etno instrumenata,koje bi mi,zbog dimenzija i geografske udaljenosti,bilo malo nezgodno doneti u sobu da snimim.
ziveli zivi instrumenti!
E sad si ga pretjera brate...pa kako ja ku?im ovde na forumu NITKO ne podcijenjuje (ili jos bolje "ne ?eli) ?ivi inst. ali koliko ja razmem ovo je forum o audio softu.
I svi mi raspravljamo sa KOJIM softom(pluginom) mo?emo da se najvi?e pribli?imo ?ivom inst......mislim da je to i tema foruma
Old 30-05-2007, 09:45 AM   #16
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

BASS
Trilogy-odlican bass ali treba se dobro poigrati s njime i njegovim opcijama da se izbjegne "okrugao" ton i "predobrim" kad ga sviras samog za sebe ali kad ga ubacis u projckt moze da zamulja stvar...dakle Trilogy-bass ali uz doradu

Sample Akai pa ga doradit u Kontaktu (malo comp.pa EQ itd) i to moze dati izvrsne rezultate

Bas po meni mogu neki put bolje i orginalnije napravit kad ga crtam u Cubu..
(mislim samo za neke stvari) to sam upravo primjetio kod preslusavanja nekih starijih uradaka..(inace sam dobar bassista..tako ka?u)

GITARA
Real Guitarist-odlican accc imitator..uspio sam prevariti neke gitariste da je ?iv..i to mahere..opet ka?em sve je u postavkama i naravno dat si vremena.
Dobio sam puno bolje rezultate nego od razvikanih Akai samplova obrađenih u Kontaktu.

Virtual guitarista-i sa njime se moze nesto uciniti(ne previse) ali kao dodatak za neke dionice mogao bi proci..mada svi odmah "primjete" da je to ON.Mislim na ljude koji se time i bave..

Eto to je moje viđenje o toj temi i tako ja i radim ali posto sam i sam Basista i gitarista (i to vrlo upotrebljiv) mislim da mogu kompetentno (bar donekle ) to ocijeniti i savjetovati..a bogami i ja upijam svaki savjet..
Old 30-05-2007, 09:27 PM   #17
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Ja nisam klavijaturista, pa mi oprostite ako izvalim neku glupost, ali zar i vi nebiste mogli koristiti za distorzirane, klin i kranch gitare neki od VST-a tipa Guitar Rig, Amplitube, Revalver... Mislim da bi to dobro radilo. Moj bivsi klavijaturista koji se sad takodje bavi studijskim radom mi je jednom prilikom rekao da je tako jednom nesto snimio preko Guitar Riga i da je to zvucalo jako dobro. Ja to doduse nisam cuo, ali ako je on lagao mene i ja lazem vas.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2007, 10:23 PM   #18
paki
Banned

.....

Last edited by paki; 18-09-2007 at 11:14 AM.
paki is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2007, 10:32 PM   #19
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Ok, vidim da je real guitar odneo ubedljivo najvise glasova, kada je akustara u pitanju. Hvala svima na predlozima probacu ovu "akustaru", posto mi je to trenutno najzanimljivije, posle idem na bass ...
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2007, 01:34 PM   #20
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Samo da ne zaboravite da se dosta ljudi zali na RG zato sto zakucava Cubendo, komp, pa i zablesavi driver-e (meni recimo), bila je tema o tome skoro ovde.
Probaj u svakom slucaju ali prvo bekapuj projekat u kome ces da ga koristis.

Pozz

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules