Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-05-2007, 12:03 PM   #1
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Angry Kucni red

Smara me stalno ponavljanje istih stvari strankama koje dolaze da odrade nesto u mom studiju, tako da imam nameru da napravim neku informativnu tablu koja bi bila okacena na vidnom mestu i davala sasvim jasne informacije o pravilima i nacinu rada. Da li ste vi ramisljali o tome ili je sve uvek stvar dogovora? Svako ima svoj fazon, a moj je da nikada ne editujem nista pred strankama, vec samo zapisujem njihove ideje i kritike i to posle nasamo realizujem. Time se oslobadjam ,,pametnjakovica'' koji me posebno nerviraju sa svojim poznavanjem pro tools-a, a dosli kod mene da im radim u Nuendu... Ako znas sta treba da radis, onda to radi u svojoj kuci! Sta vi mislite o tome?
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2007, 12:50 PM   #2
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

Default Re: Kucni red

da se ja pitam, ja bi na svetu odavno zabranio i sam proces editing-a haha

ali da, good point, sve sto udaljava "the pametnjakovica" od nasheg posla podrzavam...
Old 20-05-2007, 12:50 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Smara me stalno ponavljanje istih stvari strankama koje dolaze da odrade nesto u mom studiju, tako da imam nameru da napravim neku informativnu tablu koja bi bila okacena na vidnom mestu i davala sasvim jasne informacije o pravilima i nacinu rada. Da li ste vi ramisljali o tome ili je sve uvek stvar dogovora? Svako ima svoj fazon, a moj je da nikada ne editujem nista pred strankama, vec samo zapisujem njihove ideje i kritike i to posle nasamo realizujem. Time se oslobadjam ,,pametnjakovica'' koji me posebno nerviraju sa svojim poznavanjem pro tools-a, a dosli kod mene da im radim u Nuendu... Ako znas sta treba da radis, onda to radi u svojoj kuci! Sta vi mislite o tome?

ako naplacujes po satu, pusti ih da rade editing, pa posle pola dana uradi ti kako treba a kazim da su ti bas puno pomogli!!
Klijent je uvek u pravu...
studio je pola politika - pola studio!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2007, 02:06 PM   #4
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

@ da bear... u pravu si.
@ mogli... kazi da imas problema sa naponom i ukoliko se sredi, danas u toku dana ili veceras kad komsija iskljuci cirkular ili mlin cekicar ti ces da uradis nesto, nego daj da zapisemo vase primedbe. Ne pali uvek ali...
ili kazi da imas hitnu intervenciju na jednom drugom projektu ali zapisacemo vase sugestije...
Ili lupni neku dodatnu cenu (jer, "to ne spada u dogovor"), pa ako plate super za tebe, ili ce te ostaviceti na miru.

Na kraju, sve zavisi i od klijenta. Uzmi kaparu pa kazi "ne radim editing dok je neko u prostoriji, dekoncentrise me". Vrlo je verovatno da ce neko i da se ljutne, ali nema gde.

dejankuki is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2007, 02:32 PM   #5
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ako naplacujes po satu, pusti ih da rade editing, pa posle pola dana uradi ti kako treba a kazim da su ti bas puno pomogli!!
Klijent je uvek u pravu...
studio je pola politika - pola studio!
Mislim, zao bi mi bilo da te ne upoznam! To je bas tako! Dobijam facijalne grceve od pametnjakovica, a treba im uzeti pare! Interesantna je masovna pojava kako je ovo sto mi radimo luk i voda i da na lak nacin zaradjujemo! Ja cu njima udariti tablu sa kucnim redom, pa nek se cesu!
Old 20-05-2007, 03:10 PM   #6
idekius
Mason

idekius's Avatar

Mogli, Mogli... kad bi ti znao na kave cipove je nailazim... do duse, desi se da vrlo lako popizdim (zivchann covek, sta ces ) pa sami ukapiraju kada je dosta... inace... rad sam da im dam i ostriju chinelu (preko vrata), mocniju nogu ( u bulju ).... , a kad zele glasniji vocal, nije nikakav problem da se izderem, pritom pominjuci kompletnu listu zenske familije

Ljudi su stvarno neverovatni i misle da su Bogom dani da ti stoje iza ledja i pricaju sta i kako treba...

Retko pravim izuzetke da radim pred "pacijentima"... tako nesto mogu samo sa prijateljima u koje imam poverenja, pod uslovom da su dobro upuceni u problematiku...

Last edited by idekius; 20-05-2007 at 03:14 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2007, 03:34 PM   #7
tom
Senior Member

tom's Avatar

Meni je posljednja musterija rekla kako to da mi insistiramo na nekom preciznom placanju kada ljudi stvari rade dzaba samo da im se ime pojavi na festivalu!!!

Doduse,radi se o poznatom,kompletnom bolidu poznatom u mojim krajevima ali svejedno.Doslo mi je da mu vratim pare i posaljem u rodni kraj!

Interesantno,sto je bolji pjevac u pitanju,manje sere...
Old 20-05-2007, 04:12 PM   #8
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by tom View Post
Meni je posljednja musterija rekla kako to da mi insistiramo na nekom preciznom placanju kada ljudi stvari rade dzaba samo da im se ime pojavi na festivalu!!!

Doduse,radi se o poznatom,kompletnom bolidu poznatom u mojim krajevima ali svejedno.Doslo mi je da mu vratim pare i posaljem u rodni kraj!

Interesantno,sto je bolji pjevac u pitanju,manje sere...
Nemam nista protiv da odradim dzaba drugaru... kad imam vremena... mislim... ne moze sve u zivotu da se naplati, a ako nekom mom prijatelju toliko znaci da se odradi pesma, a nema para, o.k. odradicemo... ali... meni nije jasna druga pojava... nije mi jasno da pojedinci rade za smesne pare. Ljudi rade arr., snimanje, mix... za po 100 eu i manje :o
Ako nema para, a stalo mi je da se nesto odradi, o.k.... uradicu dzaba i nema problema... , ali... obezvrediti svoj rad naplacivanjem idiotskih cena... hmmm... mislim... o.k... ko misli da njegov rad toliko vredi, sto se mene tice, neka trazi i 5 eu po pesmi... sam je vrednovao sebe...
Old 20-05-2007, 04:52 PM   #9
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Nemam nista protiv da odradim dzaba drugaru... kad imam vremena... mislim... ne moze sve u zivotu da se naplati, a ako nekom mom prijatelju toliko znaci da se odradi pesma, a nema para, o.k. odradicemo... ali... meni nije jasna druga pojava... nije mi jasno da pojedinci rade za smesne pare. Ljudi rade arr., snimanje, mix... za po 100 eu i manje :o
Ako nema para, a stalo mi je da se nesto odradi, o.k.... uradicu dzaba i nema problema... , ali... obezvrediti svoj rad naplacivanjem idiotskih cena... hmmm... mislim... o.k... ko misli da njegov rad toliko vredi, sto se mene tice, neka trazi i 5 eu po pesmi... sam je vrednovao sebe...
Vremena su i dalje teshka i para se definitivno nema. Ljudi moraju biti spremni na kompromise svih vrsta sto podrazumeva i nerealno niske cene. Nije "on" sebe obezvredio vec je stanje u drzavi i zivotni standard obezvredio "njega". Da ne spominjemo ako "on" ima porodicu...J*b* ga
Jos uvek vazi ona stara: "Daj sta dash..." U potpunosti te razumem i u pravu si, ali ce to negodovanje piti vodu tek kada se "zivotni standard" (strana rec u Srbiji), dovede do bar neke normale i kada ljudi ne budu morali da iznose tezge na ulicu prodajuci stare cipele...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2007, 05:00 PM   #10
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Mogli, Mogli... kad bi ti znao na kave cipove je nailazim... do duse, desi se da vrlo lako popizdim (zivchann covek, sta ces ) pa sami ukapiraju kada je dosta... inace... rad sam da im dam i ostriju chinelu (preko vrata), mocniju nogu ( u bulju ).... , a kad zele glasniji vocal, nije nikakav problem da se izderem, pritom pominjuci kompletnu listu zenske familije

Ljudi su stvarno neverovatni i misle da su Bogom dani da ti stoje iza ledja i pricaju sta i kako treba...

Retko pravim izuzetke da radim pred "pacijentima"... tako nesto mogu samo sa prijateljima u koje imam poverenja, pod uslovom da su dobro upuceni u problematiku...
Svidja mi se ovaj tvoj ,,drum set'' jer su mnogi bas bezobrazni i razmecu se sa svojim znanjem, a u stvari su obicni bolidi! Takav jedan lik trazi da mu dam ,,jeke'' na glas do besvesti, iako je sve odradjeno po nekom standardu koji je adekvatan danasnjem trenutku i sad dolazim u situaciju da moram da pojacam tu ,,jeku'' zbog lika, a ne bi da mi se drugi ne smeju sta sam mu uradio sa glasom! I sta sad? Covek platio i oce da mu glas odjekuje i jos me savetuje da malo preslusam Jasareve i Sabanove stvari, da cujem kako tamo sve zvoni! Evo, to mi se upravo ovih dana dogadja...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules