|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Smara me stalno ponavljanje istih stvari strankama koje dolaze da odrade nesto u mom studiju, tako da imam nameru da napravim neku informativnu tablu koja bi bila okacena na vidnom mestu i davala sasvim jasne informacije o pravilima i nacinu rada. Da li ste vi ramisljali o tome ili je sve uvek stvar dogovora? Svako ima svoj fazon, a moj je da nikada ne editujem nista pred strankama, vec samo zapisujem njihove ideje i kritike i to posle nasamo realizujem. Time se oslobadjam ,,pametnjakovica'' koji me posebno nerviraju sa svojim poznavanjem pro tools-a, a dosli kod mene da im radim u Nuendu... Ako znas sta treba da radis, onda to radi u svojoj kuci! Sta vi mislite o tome?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
da se ja pitam, ja bi na svetu odavno zabranio i sam proces editing-a haha
ali da, good point, sve sto udaljava "the pametnjakovica" od nasheg posla podrzavam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
ako naplacujes po satu, pusti ih da rade editing, pa posle pola dana uradi ti kako treba a kazim da su ti bas puno pomogli!! Klijent je uvek u pravu... studio je pola politika - pola studio! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
@ da bear... u pravu si.
@ mogli... kazi da imas problema sa naponom i ukoliko se sredi, danas u toku dana ili veceras kad komsija iskljuci cirkular ili mlin cekicar ti ces da uradis nesto, nego daj da zapisemo vase primedbe. Ne pali uvek ali... ili kazi da imas hitnu intervenciju na jednom drugom projektu ali zapisacemo vase sugestije... Ili lupni neku dodatnu cenu (jer, "to ne spada u dogovor"), pa ako plate super za tebe, ili ce te ostaviceti na miru. Na kraju, sve zavisi i od klijenta. Uzmi kaparu pa kazi "ne radim editing dok je neko u prostoriji, dekoncentrise me". Vrlo je verovatno da ce neko i da se ljutne, ali nema gde.
![]() |
#5 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
Mogli, Mogli... kad bi ti znao na kave cipove je nailazim... do duse, desi se da vrlo lako popizdim (zivchann covek, sta ces
![]() ![]() Ljudi su stvarno neverovatni i misle da su Bogom dani da ti stoje iza ledja i pricaju sta i kako treba... ![]() ![]() Retko pravim izuzetke da radim pred "pacijentima"... tako nesto mogu samo sa prijateljima u koje imam poverenja, pod uslovom da su dobro upuceni u problematiku...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 20-05-2007 at 03:14 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Meni je posljednja musterija rekla kako to da mi insistiramo na nekom preciznom placanju kada ljudi stvari rade dzaba samo da im se ime pojavi na festivalu!!!
![]() ![]() ![]() Doduse,radi se o poznatom,kompletnom bolidu poznatom u mojim krajevima ali svejedno.Doslo mi je da mu vratim pare i posaljem u rodni kraj! Interesantno,sto je bolji pjevac u pitanju,manje sere...
![]() |
#8 | |
Mason
|
![]() Quote:
Ako nema para, a stalo mi je da se nesto odradi, o.k.... uradicu dzaba i nema problema... , ali... obezvrediti svoj rad naplacivanjem idiotskih cena... hmmm... mislim... o.k... ko misli da njegov rad toliko vredi, sto se mene tice, neka trazi i 5 eu po pesmi... sam je vrednovao sebe...
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jos uvek vazi ona stara: "Daj sta dash..." U potpunosti te razumem i u pravu si, ali ce to negodovanje piti vodu tek kada se "zivotni standard" (strana rec u Srbiji), dovede do bar neke normale i kada ljudi ne budu morali da iznose tezge na ulicu prodajuci stare cipele... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kvalitet // Kucni studio | alfom | Razno | 7 | 21-11-2008 11:21 AM |
Kucni studio | Hayem | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 15-10-2007 11:08 AM |
kucni studio | white nigga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 28-03-2005 12:22 PM |