Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 20-03-2007, 07:20 PM   #40
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: PRESONUS Firepod - 96KHZ "malo sutra"

Quote:
Originally Posted by Bota View Post
.....Zašto je onda CD standard 44.1/16?
Pogledaj datum kada je definisan kao standard... i seti se u kakvom je stanju bila tehnologija tada... to je bio maksimum koji je tada mogao da se realizuje... nekome je trebao novi medijum... po svaku cenu...
http://en.wikipedia.org/wiki/Compact_Disc
Prosto je neverovatno kako se sada pricaju price da je to bilo "optimalno"... ma ni to nije imalo cime da se napravi i reprodukuje kako valja... precutkivali su problem jittera, pricali ljudima da "umisljaju"... prosto receno, meni to vise sada lici na avanturu nego na neki napredan korak... ili bolje... rizican poslovni potez...

Quote:
Originally Posted by Bota View Post
Sa dolaskom medija većeg kapaciteta opravdano je povećavati broj bita po odmjerku na 24 i više ali još uvijek ne vidim opravdanost povećanja frekvencije odmjeravanja.
Nemojte se ljutiti na mene ako sam malo dosadan sa ovim
Nisi dosadan uopste, dok ne krenes da pricas kako ostali "tripuju" kada cuju razlike... a kad bi samo krenuo da realizujes najobicniji shelving high pass u DSP varijanti... i kada bi realno premerio sta mozes sa 44.1 a sta sa 96kHz, sta sa 24bita a sta sa 16bita... i koliko odstupas od onoga sto si naumio, bilo bi ti jasno da se to MORA chuti... ne puno, ali nije necujno... da se razumemo... a s obzirom da se muzicka produkcija bavi stvaranjem zvucnih iluzija, i kada iluzija prestane... carolija nestane... moras ponovo za "crtacu" tablu!

pozdrav

bogi

p.s. da me ne bi pogresno razumeli, ja (licno) verujem u digitalni audio, jedino sam (opet licno) prilicno siguran da je njegovoj siroj implementaciji strasno smetala istorijski neutoljiva glad za zaradom odredjenih kljucnih imena u pocecima digitalnog audia... te je time digitalni audio smetao sam sebi sve vreme... a tek se ovih zadnjih godina stidljivo pomaljaju tehnoloski dovoljno "savrsene" sprave, da uspesno "doakaju" rezoluciji ljudskog sluha... za koji nismo ni sigurni bas sasvim u kom smeru ide, i kako stvarno funkcionise... da ne govorimo o privikavanju... i cim cujete nesto dobro... posle nekog vremena uvek nekako znate da izaberete JOS bolje... dokle tako... nem' pojma!

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules