Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 10-03-2007, 05:05 PM   #51
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Default Re: Beovizija 2007

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Zar se taj festival ne zove "Zlatna pahulja" i "Zlatna staza"? ili se tako zovu nagrade?
Svake godine mi ide neko dete, ali da me ubijes, nisam siguran kako se zove...

Zlatno Lane?? Zlatno Runo? Platinasta Kutlača??

Ne znam, zezam se, ali znam da je dobar...ime nije ni bitno. Mada kad ti klinci porastu, uđu u estradu, tra?e pare i transformi?u se...znam iz par primjera
bassystem is offline  
Old 11-03-2007, 04:50 PM   #52
cAAc
Banned

Nisam imao hrabrosti da pustim ton to veche ,a na tv-u jadan prizor .Scenski nastupi katastrofa i gomila njih koji ne znaju ni opusteno da se njisu uz pesmu vec koreografijama od pre dvaes godina prave budale od sebe .Cak i onu decu teraju da se krevelje bez potrebe kako bi bili sto slicniji nekom tin bendu iz npr nemacke ili .. i ne bi me cudilo da od one jedne devojcice naprave decaka ne bi li razni perverti poludeli i pokupovali albume .Sve u svemu tuzno ako je neko nesto ocekivao ili pak smesno onima koji su uz neku drugu muziku pratili prenos na svom tv-u .Inace sama pesma evrovizije je odavno nasledila popularne mapetovce
cAAc is offline  
Old 11-03-2007, 05:58 PM   #53
mare_ns
Junior Member

Pozdrav svima!

Cuo sam za ovaj forum pre par meseci i od tada cesto navratim, posto ima dosta toga korisnog da se procita/nauci. Sviram gitaru zadnjih 16-ak godina (ne mislim i ne kazem za sebe da sam muzicar, premda je sviranje nesto sto ZAISTA volim svim srcem).

Ono sto me je nagnalo da se registrujem je Oggyjev post (izvinite zbog copy-paste, sledeci put cu ici na "quote"):

Inace, ako si hteo da pitas kolika je kotizacija, ona je negde 200-300 evra, ne znam tacno, ali znam da preko 300 sigurno nije. Ako imas dobru pesmu i dobrog pevaca, nema razloga da te bilo ko odbije. Naravno, postoji tu jos jedna stvar koju ja uvek imam u glavi, a to je: "Svako ko posalje pesmu na neki konkurs, on misli da je bas njegova najbolja" inace je verovatno ne bi ni slao. Pretprosle godine, Zrenjanin je bio groblje, ali ne zato sto smo mi to zeleli, vec zato sto jednostavno nije bilo pesama. Stisnutih zuba smo izabrali najbolje od najgoreg i bili svesni da je to varijanta "dotak'o sam dno zivota". Meni se svaki jedan od tih ucesnika kleo kako mu je pesma vrh i kako je bas ona pobednicka. Jasno ti je o cemu pricam? Naravno, i pobednicka je bila trash...

Dakle, 2005 me je drugar pozvao da snimim gitaru na jednoj njegovoj pesmi, sto sam ja vrlo rado prihvatio. Cela pesma je bila snimljena u stanu, preko skromne opreme (stara Terratec kartica, Pentium III i sl.), ali to sve nije bilo bitno, posto nam se stvarno svidela. Dakle, covek je napisao text, akorde, liniju pevanja- i otpevao je. Drugarice su nam otpevale back-vokale i td. Sve u svemu, cela stvar je bila uradjena na drugarskoj osnovi, nema ni pomena o novcu. Iz zezanja, drug koji je uradio kompletno snimanje posalje je na Zrenjaninski i mi dobijemo poziv da smo prosli. Super! Idemo da se zezamo malo, da vidimo kako je to, a i dani piva su u toku, he he... Da ne duzim vise- prosli smo u finalno vece. Ono sto mi je stvarno godilo je sto nam je dosta ljudi prilazilo sa pricom kako im se stvarno svidja pesma (bila je vise u rock fazonu, gitarski solo i sl) jer sve ostale manje-vise lice jedna na drugu.
Slozicu se sa sledecim, a to je da je gomila pesama stvarno bila SHIT! Ali, to je MOJE LICNO MISLJENJE!

Nikada nisam voleo ni pratio festivale, jer ne vidim logiku u takmicenju u polju umetnosti (ovu rec koristim sa velikom rezervom kada su festivali u pitanju). Kako neko moze i daje sebi za pravo da odlucuje koja je pesma bolja/losija. Sve je stvar subjektivnog dozivljaja, zar ne?

Izjave tipa "nije bilo dobrih pesama" i "festival je bio groblje" ,"najbolji od najgorih!" su toliko drske da nemam pravi komentar na njih! Po Vasim postovima vidim da imate neke veze sa festivalima i organizacijom istih. Na opste zgrazavanje svih prisutnih u backstageu, 2005 je "pobedila" grupa Konak (mislim da se tako zovu), koji su bili audio-vizuelni ATENTAT na svakog sa iole muzickog ukusa (opet, subjektivno). Secam se da se vecina nas smejala njihovom nastupu jos na generalnoj probi, pa je tim pre bio jos veci shok kada su pobedili!

Umesto da festival bude probojna tacka mladim nadama, pustaju se kreature tipa Mire Skoric (koja ocigledno ne moze da prevazidje kafansko pevanje), Maje Nikolic (JUL-ovka sa bolesno smesnim trilerima) i njima slicni. Zar ne treba publici ostaviti da presudi, a ne nekolicini "strucnih"?

Ovim postom I DON'T MEAN NO DISRESPECT Oggyju i ostalim prisutnima koji su u tim vodama, ali mi je krivo sto se cak ni na muzickoj sceni (a o drugim segmentima srpskog drustva da i ne pricam) ne vidi izlaz iz trulezi i nekreativnosti.
mare_ns is offline  
Old 11-03-2007, 07:31 PM   #54
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa ja kada sam rekao sto sam rekao, stvarno sam to i mislio. 20005. je godina koju bih najradije zaboravio jer ne mogu da se setim 2 dobre pesme, ako je i njih bilo.
Evo, Mare, da ne bude hipoteticka prica, reci koja je to bila pesma u pitanju da ne bih morao ja sada da kopam po arhivi. Mozemo je uploadovati ovde, pa ce ljudi sami doneti zakljucak, kako to uvek i urade.
Ja nikada ne prozivam nikoga, a da to nema cisto veze sa samom istinom o poslu kojim se bavim. Dakle, ja iznosim cinjenicno stanje, onako, kako mi savest nalaze. Uvek je moguce da moj ukus nije referentan, jer sam ja i odrastao "na" i preferiram drugaciju muziku od one koja je u domacoj festivalskoj ponudi proteklih desetak godina. Da ne bude zabune, ja sam isto kao sto sam radio Sunflower 2005.. , radio i onaj 2006. (koji se istina nije video, ali cu uskoro uploadovati desetak klipova na Youtube) i otvoreno kazem, da je 2006. bila 20 puta bolja od 2005. Jos preciznije, verujem da se nikada u istoriji festivala na ovim prostorima, nije desio tragicniji od onoga kod nas 2005. i cvrsto stojim iza toga sto kazem. Naravno, ne mozes naterati ljude da pisu uvek dobre pesme, pa se uvek zadese dobre i lose godine, cak i na vecim festivalima, poput Sanrema ove godine.
Pozdrav!

Stvarno ocekujem da kazes o kojoj si pesmi pricao

EDIT:

U medjuvremenu sam se ipak setio 3 pesme, ali mislim da ne bi bilo u redu da ja javno imenujem moje favorite. Ovo sam napisao samo da mi opet savest bude mirna

http://www.sunflower-fest.com/

Last edited by Oggy; 11-03-2007 at 07:35 PM.
Oggy is offline  
Old 11-03-2007, 07:34 PM   #55
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by caac
i ne bi me cudilo da od one jedne devojcice naprave decaka ne bi li razni perverti poludeli i pokupovali albume
Interesantno vidjenje stvari, ali vise nego istinito. Stvarno me zivcira sto pojedini koji misle da su strucni i koji naravno "znaju" sta publika misli obavezno okrecu sve onako kako bi po njima to trebalo da izgleda. Ima sigurno dosta primera gde se od lepe pesme napravi ultra-mega-fensi shit, kako bi pesma po njima bila slusana. Najzalije od svega sto opet ovi drugi hladno pristaju na tako nesto umesto da im kazu direktno u lice "NEMATE VI BLAGE VEZE".

Quote:
Originally Posted by caac
Inace sama pesma evrovizije je odavno nasledila popularne mapetovce
Da, tako ja gledam na festivale uopste. Mislim da sam na nekom forumu bas i napisao tako nesto.

@mare_ns

Quote:
Umesto da festival bude probojna tacka mladim nadama, pustaju se kreature tipa Mire Skoric (koja ocigledno ne moze da prevazidje kafansko pevanje), Maje Nikolic (JUL-ovka sa bolesno smesnim trilerima) i njima slicni. Zar ne treba publici ostaviti da presudi, a ne nekolicini "strucnih"?
Skroz se slazem, nego znas sta je kod nas jako veliki problem? Publika je preko medija pod jako velikim uticajem "strucnh" ljudi, pa je slusajuci "hitove" izuzetno iskvarlila ukus, tako da bi se glasanje publike i "strucnog" zirija verovatno pokolopilo. (bezizlazna situacija )

Quote:
Ovim postom I DON'T MEAN NO DISRESPECT Oggyju i ostalim prisutnima koji su u tim vodama, ali mi je krivo sto se cak ni na muzickoj sceni (a o drugim segmentima srpskog drustva da i ne pricam) ne vidi izlaz iz trulezi i nekreativnosti.
Znas kako, kolko sam ja skontao na osnovu procitanog, ti i Oggy se slazete u 90% stvari. Jedina bitna razlika je u tome sto on kaze da su festivali u sustini jedna velika zajebancija (sto je u praksi ziva istina), a ti opet gledas to sa teorijskog aspekta i kazes da bi oni trebali da budu itekako ozbiljna stvar i da pomognu mladima da udju u svet muzike. To je danas cesta pojava. Ja sam, npr, imao raspravu tog tipa sa Vukom (kVu) na nekom drugom forumu, bas zbog tog teoretskog gledanja na stvari. U principu vecina tako razmislja u pocetku, da bi posle kad udju potpuno u taj svet, gledali to sa prakticne strane... Neznam, ja cu se za sad drzati teorije, pa cemo videti koliko ce to da traje...
Old 11-03-2007, 07:37 PM   #56
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by oggy
Evo, Mare, da ne bude hipoteticka prica, reci koja je to bila pesma u pitanju da ne bih morao ja sada da kopam po arhivi. Mozemo je uploadovati ovde, pa ce ljudi sami doneti zakljucak, kako to uvek i urade.
Da, to bi bila dobra ideja... Ja bih voleo, a verujem i drugi, da uploadujes pesmu, pa da je cujemo...
Old 11-03-2007, 08:17 PM   #57
mare_ns
Junior Member

Oggy, drago mi je da niste shvatili moj post kao napad na Vas, samo sam bio isprovociran navedenom izjavom, dakle nema otrovnih strelica, samo moje vidjenje stvari. Pa, eto... pevach je Bogdan Spasic - "Kao suza cista". Naravno, jos jednom napominjem da se niko od nas ne bavi muzikom profesionalno, snimanje obavljeno uz pomoc stapa i kanapa, a samo pojavljivanje na festivalu- zantizelja (ubila je macku, zar ne? ). Samim tim, ja sam najmanje objektivan u oceni pesme, jer sam svirao coveku koji mi je izuzetno drag prijatelj.

I ja sam vratio film i setio se nekih klinki koje su svirale obradu Green Day, cini mi se. Da li su to te "klinke" koje Vi spominjete? One su nas kolektivno odusevile nastupom i zvukom, a bila je tu i devojka pod imenom Marija Mirkovic, pesma je bas bila u nekom pop-rok fazonu i svidela nam se...

Ako sam dobro shvatio, Vi imate ovu nasu pesmu u arhivi pa cete je uploadovati...
mare_ns is offline  
Old 11-03-2007, 08:27 PM   #58
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Sad znam o kome se radi. Nije bilo lose, ali si i sam rekao kako je radjeno, pa je tako i zvucalo. Pesma je prosla u finale jer je i trebala da prodje. Decko pristojno peva i cini mi se, ako se dobro secam, da je i ove (prosle, 2006.) godine slao pesmu na konkurs, ali je tu bila drasticno jaca konkurenciija. Moguce je da gresim, ali kao da je bilo tako.
O pobednickim pesmama uglavnom ne dajem komentare, jer bih ja morao da budem nepristrasan, tj. korektan prema svim ucesnicima.
Mozes je i ti slobodno podici na neki upload server, jer ja kad imam vremena, a najcesce nemam, zato sam te i zamolio da mi kazes o kome se radi

Pozdrav!

Oggy is offline  
Old 11-03-2007, 08:47 PM   #59
mare_ns
Junior Member

Dakle, imate zaista dobro pamcenje. Jeste, poslao je i prosle godine, iako sam ga ja nagovarao da to ne radi ! Receno mu je da je "dobra pesma, ali da treba da nadje nekog drugog ko ce da mu snima". Ok, nema frke. Meni je nekako laknulo...
Na zalost, nemam internet mogucnosti da uploadujem pesmu, bar ne u ovom momentu, ali cu se potruditi (ako to i dalje bude interesovalo nekoga )...

I da, ne mislim da je zvuk toliko los, naprotiv...s obzirom da je snimana u Acid-u , ako se ne varam (ne razumem se toliko)...

Da rezimiram, smatram da su festivali dobrim delom "namessteni", da na istima necemo skoro videti nesto novo i originalno i da je muzicka mafija toliko jaka i toliko bez ukusa da ljudima ("shirokim narodnim masama") prosto namece sta treba da se slusa bez pokusaja da se napravi istinski kvalitet, nesto sto ce ostaviti pecat. Ne postoji mogucnost izbora, tako da je i ukus vecine, a sto je najgore - mladih, u dobroj meri izdeformisan. Srbija...
mare_ns is offline  
Old 11-03-2007, 09:16 PM   #60
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by mare_ns View Post
Dakle, imate zaista dobro pamcenje. J
Naravno. To mi je posao, ja ga radim koliko god mogu savesno i znam sve pesme koje su bile na festivalu od 2003. do danas. Kako muziku, tako uglavnom i textove. Secam se cak i dobrog dela kompozicija sa konkursa koje i ne prodju.
Inace, zaboravih da ti odgovorim za klinke. Jeste, to su one, grupa Betty Boop. Taj Greenday smo uradili cisto iiz zezanja za jedno popodne, da vidimo kako ce sve to da izgleda. Ispalo je dobro. Naravno, te neke pesmice koje smo obradili, nece biti ni slucajno na njihovom albumu, na kome se intenzivno radi, ali su posluzile da ispitamo kako ljudi reaguju na njih.

Posto je tema ovog posta Beovizija, cisto da kazem neke od svojih utisaka.
Generalno, mislim da nemam nekih vecih zamerki. Eventualno bih se osvrnuo na katastrofalan monitoring, te nesposobne tonce koji nisu do kraja uspeli da rese pitanje iistog. Praviti festival tog nivoa i sa tim budzetom, a ne obezbediti poseban mixer za monitor je nedopustivo i ne desava se cak ni na manjim festivalima poput naseg u Zrenjaninu. Drugo, ne uspeti da napravis monitoring gde imas vrh 3 izvora zvuka (2x mic + matrica) je kao da ti daju tri nacrtane ovce na cuvanje, a da ti dve pobegnu usput...
Zaista nepojmljivo...
Zvuk prenosa... Necu reci nista, vec cu se potruditi da uradim neki upload na Youtube, pa cete moci da uporedite zvuk sa Sunflowera i zvuk Beovizije.

Ova cela ujdurma oko glasanja i tih stvari me nije nimalo pogodila, jer posle svakog festivala imas pobednike i gubitnike. Zavisi sta ti je cilj. Nama je ulazak u finale i 5. mesto i vise nego sto smo ocekivali za nekog ko je potpuno anoniman, te dvestotinak intervjua koje su klinke dale i podatak da se poslednja dva dana pesma ne skida sa radio stanica i vrti se nocu po klubovima i do 6 puta za vece (ja nisam verovao, ali je istina), opravdava ucesce na ovom festivalu. Mi smo uradili ono sto nam je bio cilj i vise smo nego zadovoljni. Druge pesme i izvodjace ne komentarisem, jer bi to bilo krajnje licemerno, obzirom da smo pristali da se takmicimo sa njima.

Svako radi po svojoj savesti i po nekom osecaju. Nama je cela ova prica oko Beovizije manje-vise OK i lagao bih kada bih rekao da nije bila jedno od prijatnijih iskustava do sada.

p.s. Mogao bih da idem u sitna crevca, pa da zameram kako se pice u backstage-u moralo kupovati po paprenim cenama, ssto nigde vise nije slucaj, ali sam do sada ostavio svakako gomilu para po kafanama, da bih se osvrnuo na ove dve veceri

Oggy is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules