Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2006, 11:12 AM   #191
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

mislio sam ovde kod nas..niko ne radi.. a njakanje mi je da dolazim u HR samo zbog stalka.. Cimnucu te za broj, kada bude neke svirke..
MHz is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 12:45 PM   #192
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord
ja sam htio Spider, zbog izgleda.. ali kad imas velike (dugacke) i teske klavijature, nije stabilan na rubovima, kad se naslonis pocne se naginjati.. pa sam odustao.

OFF, kako se tebi ponasa u tom pogledu sad sa extremom ?
Nisam jos kacio extreme na njega, ali nece biti problema posto je 61 verzija (14.5 kg). Mada, cesto na neke animir-restoran-male tezge, nosim psr9000 (23kg) , izvucem krake od spidera skroz napolje, na donji stavim PSR, a na gornji Triton Le (bivsi) i laptop i sve radi bez problema. Po specifikaciji, spider bi trebalo da ponese bash teske klavijature. Za sad - prezadovoljan.
Inace, kombinacija za live ce mi biti - extreme, A33 sa EX5r i laptopom, i sve to na jednom spideru sa 2 kraka, uz mozda malo modifikacije
Old 14-12-2006, 08:09 PM   #193
gregor z
Moderator

danas dobio Jomox M Base 01.....it definitely KICKs ass!!!

Toplo preporucujem svakome ko treba FAT-PUNCHY-NASTY i totalno programabilan analog kick drum modul. Cjena: 184 Eura sa po?tarinom

(Schneiders Buero Berlin -http://www.schneidersbuero.de/index.php?lang=en&sect=news)-ex demo unit

http://www.jomox.de/

Pozdrav.

Gregor Z

P.S. ceka se Giorgio Moroder sekvencer ...... Roland MC4 .....energy = MC squared

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace
gregor z is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2006, 06:28 PM   #194
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by gregor z
danas dobio Jomox M Base 01.....it definitely KICKs ass!!!

Toplo preporucujem svakome ko treba FAT-PUNCHY-NASTY i totalno programabilan analog kick drum modul. Cjena: 184 Eura sa po?tarinom

(Schneiders Buero Berlin -http://www.schneidersbuero.de/index.php?lang=en&sect=news)-ex demo unit

http://www.jomox.de/

Pozdrav.

Gregor Z

P.S. ceka se Giorgio Moroder sekvencer ...... Roland MC4 .....energy = MC squared
Imam druga sa dva MC4 u Beogradu...prodaje ih! Jedan je bio moj! Ima cak i CV to MIDI interface...svojevremeno je bio oglas ovde na Rumskom..pogledaj ako te zanima!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2006, 06:45 PM   #195
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

mali update od prosli put
Korg MonoPoly
Yamaha TG-77
Jomox Xbase 09
Anyware Instruments Semtex
Mam MB-33 mk2
Braintec Transistorbass 3
Doepfer MS 404
Oberheim Matrix 6
Roland Juno 60
Roland SH-09
SE ATC-X
Waldorf Pulse +
Waldorf MW XT
Roland s-760
Cheetah MS-6
goasia is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2006, 10:45 PM   #196
relis
Senior Member

Quote:
Originally Posted by goasia
mali update od prosli put
Korg MonoPoly
Yamaha TG-77
Jomox Xbase 09
Anyware Instruments Semtex
Mam MB-33 mk2
Braintec Transistorbass 3
Doepfer MS 404
Oberheim Matrix 6
Roland Juno 60
Roland SH-09
SE ATC-X
Waldorf Pulse +
Waldorf MW XT
Roland s-760
Cheetah MS-6
SE jos nije otisao!? Ili si odlucio zadrzati kameleona?

Moze jedno kratko po pitanju baseva: ATC-X ili Pulse +?
relis is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2006, 09:06 AM   #197
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

Quote:
Originally Posted by relis
SE jos nije otisao!? Ili si odlucio zadrzati kameleona?

Moze jedno kratko po pitanju baseva: ATC-X ili Pulse +?
sh-09 ..... za muziku koju ja radim
inace Pulse i atc-x su dve veoma razlicite sprave , pulse je hladniji , ali ima tri oscilatora , brz attack , veoma dobar midi ...dok je atc kremast , malo sporiji u svemu ,ali mnogo siri sperktar zvukova ... i sve to zavisi za koju vrstu muzike se trazi bas
... cameleon definitivno ostaje , kad ugradim midiminiafy bice jos bolji ..

...inace trazi se MKS-80 ,Jup 6, Xpander , bit 99 , Wald MW 1 v2 , boss se-70 ...

Last edited by goasia; 23-12-2006 at 09:11 AM.
Old 24-12-2006, 04:25 AM   #198
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

sad ti se j*beno iskristalizirao sistem za brzu elektroniku. sve dokazane sprave - svaka cast!! ..

SH ubija bas. monopoly je za arpeggio i sweep-ove, leadove strava. i ostali sve klasici.. pulse, juno60. jesi midi-izirao juno60 ? (sync-ao na midi njegov arp?)

microwave1 svakako preporucam. nego sto ce ti i mks80 i jup6 ? oni zvuce maltene isto . za tvoj stil ja bi prije Jup6 sa Europa upgrade-on ngeo mks. ubitacan aprpegiator. dobro mks80 ipak ima velocity sto pak ima svoje prednosti, kad se rade paterni gdje variras filter po stepovima i sl..

nego, sto si rijesio za miksanje? i ja definitivno idem natrag na OTB. ali se premisljam izmedju Midas Venice320, ili mozda rekapiranja nekog starijeg soundcrafta ala 6000 i sl. to je tu negdje po kvaliteti, ali Soundcraft ima puno flexibilniji routing i patchbay (to je recording mixer, a venice je samo live mixer). slusao sam snimke ispucane po 16 kanala Radar DA na venice i to meni zvuci super.. imacu ssl komp na grupi za bubanj, drugi ssl preko sidechaina (kik) na grupu za sve padove i visoke sintove, da pumpa.

Last edited by clusterchord; 24-12-2006 at 04:29 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2006, 07:49 AM   #199
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord
sad ti se j*beno iskristalizirao sistem za brzu elektroniku. sve dokazane sprave - svaka cast!! ..

SH ubija bas. monopoly je za arpeggio i sweep-ove, leadove strava. i ostali sve klasici.. pulse, juno60. jesi midi-izirao juno60 ? (sync-ao na midi njegov arp?)

microwave1 svakako preporucam. nego sto ce ti i mks80 i jup6 ? oni zvuce maltene isto . za tvoj stil ja bi prije Jup6 sa Europa upgrade-on ngeo mks. ubitacan aprpegiator. dobro mks80 ipak ima velocity sto pak ima svoje prednosti, kad se rade paterni gdje variras filter po stepovima i sl..

nego, sto si rijesio za miksanje? i ja definitivno idem natrag na OTB. ali se premisljam izmedju Midas Venice320, ili mozda rekapiranja nekog starijeg soundcrafta ala 6000 i sl. to je tu negdje po kvaliteti, ali Soundcraft ima puno flexibilniji routing i patchbay (to je recording mixer, a venice je samo live mixer). slusao sam snimke ispucane po 16 kanala Radar DA na venice i to meni zvuci super.. imacu ssl komp na grupi za bubanj, drugi ssl preko sidechaina (kik) na grupu za sve padove i visoke sintove, da pumpa.
Pa Jupiteri su mi onako stajaznam ... imao sam u kasnim osamdesetim J-6 , nikad lepse sprave ... nekako ima svovu Auru
microwave bih zeleo zbog padeva , filtersweepova , inace volim XT ali MW1 zamisljam kao nesto slicno sa analognim filterom , iako na primer Pulse + -ov filter nije po mom ukusu ..
sto se tice miksa , velikim koracima unazad ... imam Allen & Heath Gl 2200 i posle puno nedoumica kupio onaj Behringerov Multigate , nasao sam ga ispod 100 eura , rekoh da probam ,pa i ako ne valja nije steta prevelika ...
i zadovoljan .. racunao sam da ce doci do neke deformacije zvuka medjutim ,sto udje to i izadje ,odmah kupio i drugi , sad prilikom miksa sintevi direkno u mix , dobro ,zbog kolicine trackova 50 % se konveruje i vraca se kao audio iz kartice , medjutim vracam se ranijem nacinu produkcije ... dobri stari midi ... externi procesori , malo nastelujes u Cubase da ti midi track pusti koju milisekundu ranije i teraj ....ritam sekcija i bas (snimljen) ipak iz kompa zbog eventualne latencije , al naprimer open hihat sirov i rezak iz Jomoxa ....
ali sad mi vec fali i kanala ,gl 2200 sa 24 mi je vec jako knap... ako kupujes mixpult uzmi 50 % vise nego sto ti treba ... poznavajuci tebe
napunices ih ubrzo ... sad sam jos nasao jedan Bit 01 u racku i Matrixa 1000 ... ni mesta , ni slobodnih kanala ... vec uveliko razmisljam o nekom submixeru , ali sta??
.. e juno midiziran , onaj ceski interfejz , nisam koristio arperg sync posto sve odradim step by step u Cubase-u , retko koristim arp...
inace TG-77 me veoma prijatno iznenadilo iako sam imao Fs1r ...ovo mi je nekako toplije , strava sint ...
Old 25-12-2006, 02:56 PM   #200
Don Solaris
Pro Member

Našao ga u Sloveniji za 400 E. Evo ukratko opis:

Ring mod, osc sync, FM, external input, true analog random noise (not digital shift register noise), PWM (available via mod), noise spectrum up to 100 kHz. Osc 3 can be switched between LFO (slow) and Oscillator Modus (fast). Even when it is being used as an oscillator, it's still available as a modulation source, a feature that opens up all sorts of possibilities for bizarre effects, FM clangs, audio-frequency modulation of filter cutoff etc. You can also use noise or external audio as a modulation source - destinations are VCO1, VCO2, Cutoff, Mixer.

Nemojte me pitati kakvi su bassevi na njemu (obzirom da neki ovo reklamiraju kao bassline). Nemam pojma. Nisam ih uopće još stigao raditi, jer ova sprava ima toliko mogućnosti za stvaranje svih mogućih bolesnih zvukova da me sve ostalo uopće više ne zanima. Spravu se prema potrebi može dodatno modificirati (postoji puno modova), naprijed ima mijesta za nekoliko switcheva, a odozada mijesta za rupe koliko god želiš. Tu je velika slika (tko želi proučavati).

I tako dok sam bio kod tog čovjeka u studiju vidim Korg DW-8000. Već dugo želim tu spravu u kojoj se uz analogni filter nalazi potpuno programibilan analogni delay sa pripadajućim modulatorom (sam si radiš chorus, flange, echo, delay i sl...). Fantastična sprava!!! Neznam kako su postavili procesor u odnosu na dry signal, no sprava ima nevjerovatno širok stereo zvuk. Prvobitna cijena je bila 150 EUR no spustio sam na 120 EUR. Jednostavno nisam mogao toliko puno novaca potrošiti, a i trebalo mi je za benzin za nazad.

@Goasia: u potpunosti se slažem za TG-77! Imam SY verziju u klavijaturi i to je definitivno specijalan zvuk. Unutra su dve DX-7 mice + SY-55 i solidan efekt procesor. Nemoj to prodavati. To će ubrzo postati vintage.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules