Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-11-2006, 12:55 PM   #1
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Default Re: Stereo caka

Quote:
Originally Posted by lesha
za pc www.nugenaudio.com/monofilter.php
za mac... na zalost ovde ne mogu da ti pomognem..
znam, cuo sam za monofilter i deluje kao super stvar.....videcu postoji li tako nesto za Mac-a...
Old 30-11-2006, 02:36 PM   #2
idekius
Mason

idekius's Avatar

Stavis Waves M\S Matrix, npr. equium i na stereo kanalu uradis hi-pass, opet turish M\S matrix, vodis racuna o stisavanju koje on radi i to je sve...

Posto poshtujem autorska prava, navodim i to da je fora kupljena od Max-a...

Inace, to u jednom potezu moze i BrainWorks, koji se nedavno pojavio i u VST varijanti.

Last edited by idekius; 30-11-2006 at 02:40 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 02:24 AM   #3
kejkz
banned

Stereo EQ meni licno najprirodnije zvuci od svih drugih tehnika. Samo je potreban EQ koji ima posebna podesavanja za dva kanala, tako se dobija nesto slicno pozicioniranju mikrofona u prostoru. Obicno su male vrednosti dovoljne.

Mada ko sto rece manley, pan rulz
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 02:32 AM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz
Stereo EQ meni licno najprirodnije zvuci od svih drugih tehnika. Samo je potreban EQ koji ima posebna podesavanja za dva kanala, tako se dobija nesto slicno pozicioniranju mikrofona u prostoru. Obicno su male vrednosti dovoljne.

Mada ko sto rece manley, pan rulz
Da, ali pre ulaska u eq moras necim da ucinis da levi i desni vise ne budu levi i desni, vec M i S, ako ces (kao sto se ovde trazi) da na S stisas bass, a na M ga ostavis... i da posle vratis signal u normalan stereo signal, a Waves M\S Matrix upravo to radi...
BrainWorks radi isto to, samo sto je sve u jednom... zapravo, BrainWorks je, moglo bi da se kaze, M\S eq, s' tim sto on ima jos neke funkcije...
Old 01-12-2006, 02:45 AM   #5
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by idekius
Da, ali pre ulaska u eq moras necim da ucinis da levi i desni vise ne budu levi i desni, vec M i S, ako ces (kao sto se ovde trazi) da na S stisas bass, a na M ga ostavis... i da posle vratis signal u normalan stereo signal, a Waves M\S Matrix upravo to radi...
BrainWorks radi isto to, samo sto je sve u jednom... zapravo, BrainWorks je, moglo bi da se kaze, M\S eq, s' tim sto on ima jos neke funkcije...
Vrlo zanimljiva tehnika! Do sada nisam radio ovako, ali je ovo odlicno zamisljeno.

Da li to radite sa celim miksom?
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2006, 03:01 AM   #6
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz
Vrlo zanimljiva tehnika! Do sada nisam radio ovako, ali je ovo odlicno zamisljeno.

Da li to radite sa celim miksom?
Neko radi... ja ne...
U sustini (cisto licni trip) rekao bih da je to O.K. stvar ( M\S mastering o kom je Max vec dosta pricao... Oggy i jos neki...) za to kad dobijes neki lose odradjen mix, pa trebas da radis nemoguce zahvate ne bi li sto vise ispravio u masteringu. Ovako, mislim da nema potrebe...
Ima logike, ako podjes sa pretpostavkom da mono mozes da ostavis "netaknutim" ( zbog mono kompatibilnosti ) a da stereo rasisris do besvesti i da te bas boli uvo sto je to previse...
Ali... mislim da sve sto hoces da siris, mozes da siris u samom mixu, a ovim mozes ozbiljno da poremetis mix, ako neznas sta tacno hoces i zasto si usao u M\S...
Sad, ko je tamo neki M\S majstor i nece da napravi nikakvu stetu, moze da radi i tako
Old 01-12-2006, 02:58 AM   #7
johnjogurt
Junior Member

johnjogurt's Avatar

Quote:

e , jel imash ti brainworks jel bi mi dao neki link de da ga skinem??? , ili bi mi poslao mozda...
Old 01-12-2006, 03:05 AM   #8
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by johnjogurt
e , jel imash ti brainworks jel bi mi dao neki link de da ga skinem??? , ili bi mi poslao mozda...
Evo ti link... to je demo, mislim da bese radi 14 dana... neznam tacno, posto ja imam DSP verziju za CreamWAre karte...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15980

SAmo, nemoj da bude da sam ja neki trip\pristalica M\S masteringa... ja masterujem normalno, kao sto je Bog rekao
Old 01-12-2006, 02:59 PM   #9
johnjogurt
Junior Member

johnjogurt's Avatar

Quote:
Evo ti link... to je demo, mislim da bese radi 14 dana... neznam tacno, posto ja imam DSP verziju za CreamWAre karte...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15980

SAmo, nemoj da bude da sam ja neki trip\pristalica M\S masteringa... ja masterujem normalno, kao sto je Bog rekao

netreba meni to za mastering...)fala

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules