Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2006, 09:04 PM   #1
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Reverb preporuka?

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Nemam namjeru preseliti diskusiju na nivo umobolnika, trovanja budalashtinama i bljuvotinama.
ODLICNO! HVALA TI!
perun is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2006, 10:13 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Lexicon, VST, Alesis...sta vec....NIKOGA VISE NE ZANIMA KOJI SE REVERB KORISTI.
Spike Stent koristi vise delays nego reverbe!

A vec sam sto puta rekao da sam uradio TONU mikseva sa Yamahom REV500 i niko nije nista rekao...IAKO IMAM LEXICON 960...nekada me mrzi (nemam vremena) da radim set-up - jer je digital only-pa mi oduzima 8 izlaza na Pro Toolsu (koje cu radije da bacim na desk sa nekim instrumentima).
Veliki broj mega producenata koristi plug ins, pa cak i jeftinije...isto tako, masa njih koristi i Zoom reverb, jer uvek treba da imas kontrast! ako je sve debelo, bogato i masno (i stereo!) onda nece da zvuci sve dobro..nekada ce jeftini reverb da radi na necemu 100 puta bolje..

Ali generalno se zapanjujem (posle nekih 5-6 meseci na Rumskom) da ljudi mlate toliko prazne slame za nista!

A jesmo zajeban narod - volimo da se prepucavamo i pametujemo i solimo pamet jedno drugom...vise nego sto volimo leba da jedemo!!

JA u principu ne obracam paznju na kritike i misljenja sem ako ne dolaze od nekoga je totalno u poslu , nekoga ko ima iskustvo i tiraze iza sebe...pa cak i tu nekad, ne poslusam savet.

DA li je nesto bolje od ovoga ili onoga, sta da kupim, ili sta da uradim....probacu sam - jer ja znam sta meni valja! Ali kad neko ko nikad nije bio u situacijama u kojima sam ja bio, ko nije imao pod prstima tehniku koja mi je na raspolaganju i koju mogu da pozajmim, itd...pocen da pametuje...onda je to totalno izdr*****e.

Mlacenje prazne slame...

LJUDI ....BATALITE PRAZNE PRICE, I RADITE MUZIKU!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2006, 10:38 PM   #3
liman021
Senior Member

ako znas nekoga ko koristi powercore poslusaj mozda ti budu odgovarali njegovi reverbi. za nekih cirka 400eur dobijes powercore sa 2 reverba.za njega mozes nabaviti i vss3 reverb koji svi hvale. na zalost ja ga nisam cuo ali imas impulse sa vss3 pa proveri.
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2006, 02:10 PM   #4
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by perun
ODLICNO! HVALA TI!
Ma nema frke. Ti samo uleti i udjeli mi par umobolnih komplimenata svaki put kad te moj post uznemiri
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules