![]() |
Reverb preporuka?
Koji reverb mi mozete preporuciti za vokal za Cubase SX?
Pop muzika je u pitanju! Fala!!! |
Re: Reverb preporuka?
Cek, postavio si pitanje u DSP forumu. Da li te interesuje preporuka UAd/PoCo ili VST?
|
vst!
|
Neki impulsni svakako, IR1, Altiverb, pristine space....... Cini mi se da za neke stvari nije los ni onaj algoritmix (tako nesto), ali nisam se puno igrao. Ja uglavnom koristim DSP reverbe (za vokal uvek), ali impulsi uz mali delay, mozda doubler ili chorus, znaju biti OK
|
Quote:
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: |
Pazi ovako, sto se tice VST reverba mozes odmah da zaboravis da ces ista naci a da budes "zadovoljan", a da pri tom ne mislis kako je Quadraverb dobra sprava!
Ja sam se patio dve godine sa raznim impulsima, naravno da oni najbolje od svega rade, ali sve je to nista u poredjenju sa jednim PCM 80 koji sam na kraju kupio i samo iscoolirao "problem" sa reverbom! Znaci sve moses da nadoknadis, EQ i Compressor, ali reverb! Lexicon!!! U najmanju ruku MPX 500 ili MPX 1! Pozdrav! |
Quote:
@Klarinetista Izvini, zaboravih za CW, mislio sam da se to vise ne koristi:D |
Quote:
Za MPX-1 kazu da je dobar... nisam ga probao... Ali MPX-500 (kao i 550, 100, 200) ???? Za sta je to dobro, izuzev za tezgu??? Mislim, ako ces "da odzvanja", onda moze... :) Od kada to MPX-500 ima bolji sound od npr. Altiverb-a??? Slazem se da je hardware dobra stvar, ali nije bitno samo da bude hardware, pa da se palimo na njega... O.K. za PCM, L... ali MPX... 'Ajd' da neznam sta je... Malo, malo, pa me na ovom forumu odusevi paljenje na jeftin hardware, zato sto je hardware, pa zato radi bolje nego software :) Razni Behringer i Yamaha digitalni mixerchici, MPX Lexiconi (izuzev, eventualno, tog MPX-1), TC Finalizeri i slicne nesrece... uhhhh... stvarno ne mogu da verujem da je to nekome ozbiljna i profi oprema, koja je bolja nego software, zato sto je hardware :mrgreen: Na zalost, takvi stavovi potvrdjuju onu staru izreku: "Plati, da bi umeo da cenis...". Da si stvarno dao 1000$ za Waves IR-1, ili 500 eu za Altiverb, pricao bi da su najbolji na svetu :) Razumem i opravdavam kad se neko pali na npr. SSL, MCI, L480, AMS Neve, Pultec... tid...itd... ali, kad se neko lozi na MPX500, TC Finalizere i ostale niskobudzetne naprava... mislim... idi, begaj prijatelju :D |
Quote:
|
Fala vam svima!
Nesto od ovga ce mi valjati sigurno!!! |
All times are GMT +1. The time now is 03:39 AM. |