|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | ||||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
RM |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
Imao i prodao prije godinu dana REV-7. Nekad je to bila vrhunska sprava u klasi 2000-2200 DM (druga polovica 80-tih!), ali danas me bas nicim nije previse odusevljavala, mozda onaj "plate reverb" (prg 3), onaj reverb za snare i "early reflections" (mislim da je bio prg 15) za back vokale su bili donekle iskoristivi.
Koliko ja znam nije imao remote. Uspio sam ga prodat za 200 Eura ![]() @ Retroman Sto se tice "metalnog" zvuka tu si u pravu! Ustvari, koju god Yamahu (reverb) sam probao ima taj metalni zvuk koji je ponekad dobar za bubanj ili gitare ali vokal sam uvijek izbjegavao raditi s njom. Last edited by FrankoPanko; 03-10-2006 at 01:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Member
|
![]()
Metal ? Pih , to moze i software. Ja mislio mozda ce biti bolje za vocal od software-a , ali izgleda da to nije slucaj. I , da , ima remote ( sa kablom od nekih 2 metra )
![]() Svejedno, posto ce mi ga najverovatnije pokloniti, necu odbiti, i , naravno , probacu ga na vokalu cisto da se uverim. Hvala svima na informacijama ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Member
|
![]()
Steta, sinoc ga spojio i da cujem kako radi - Nista ! Input meter se ne pomera. Proverio kablove ali nije to . Izgleda da cu morati da ga otvaram. Neverujem da sam prevideo neki tajni dugmic. Neka ideja ? Inace ucitava programe i dugmici rade , jedino ne ulazi signal .
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Proveri koji je PIN HOT! na XLR ulazima... Mozda je neko kontra lemio! Nema tu neke filozofije, proveri samo te ulaze, proveri prvo na bananama jel imas signal. I obrnuto, ako nisi proveravao XLR... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
Kao sto rekoh, proverio kabl , kabl direktno u Lexicon omega mic in i lepo radi. Isti kabl u Rev 7 i ne ulazi ( i ne izlazi ) nikakav signal. Znaci otvaram ili ima jos nesto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
Uh , iskopah ovo pa reko samo da se nadovezem. Otvorio ja "crnu kutiju" ali sve je bilo OK povezano i posto dalje od toga nisam znao ostavio sam da to neko strucniji pogleda. Pre jedno dve nedelje je covek otvorio i pronasao da je greska u switch-u za EQ. On ga je samo premostio , tako da sada signal obavezno prolazi kroz EQ i ako bih ga zeleo bypasovati morao bih menjati ceo switch. Takodje je problem kod mono-stereo switcha koji je ostavljen na mono - za sada. Posto sam ga malo cackao, dosao sam do zakljucka da se moze iskoristiti za neke stvari mada nisam bas previse odusevljen. Posto sam ga dobio na poklon - nemam zasto da se zalim. Napisah ovo u slucaju da neko ima slican problem , pa mozda ovo i pomogne nekom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
MAO
|
![]()
ja je ovih dana obilato koristim u mixu... ako layeruješ nekoliko reverba (duži i kraći) bude beskonačno zabavno i korisno za bubanj.. vox i gitare za sada imaju svoje presete u altiverbu i art acoustic reverbu... Ali snare još uvek ničim drugim nisam uspeo lepo utopliti osim yamahicom.. za sada se isplatila pošteno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Ivan Lekic
|
![]()
Arthure, razmisli o kombinaciji Poco + vss3 .. jeste skuplje bice mozda i do 1000 eur, ali je mraaaak .. vss3 je totalno ludilo ... navukao sam se opasno .. i MD3 .. sve pare dadoh na jebeni Poco .. ali svaki euro je opravdan ..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VSS3, PCM-91 i ostali reverbi(TESTOVI) | STUDIOTON | DSP forum | 158 | 22-04-2010 09:40 PM |
Reverbi! | korenjak | Audio Software | 80 | 23-10-2008 12:41 PM |
Reverbi - generalni principi | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 41 | 09-09-2008 11:34 PM |