![]() |
Hardware reverbi
Elem, pazario bih nesto u tom smeru, u cenovnom rangu do 500e. Potrebna mi je sprava pogodna za reverberisanje vokala i dobosha (snare drum), ALI da pruza bolji kvalitet zvuka od softwerskih varijanti (impulsi, native, dsp)... da li to uopste postoji u tom cenovnom rangu?
prednost bi bio i digitalni I/O... |
Re: Hardware reverbi
Quote:
sve to u rangu od 500-600 Eura, ce ti zvucati isto kao i software reverb...ali sa druge strane, stedis DSP na kompjuteru... Ja vise od pola mikseva odradim sa Yamahom REV500 i niko nista ne primeti! (ima sad da se nadje za dzabe..)To kad me mrzi da palim Lexicon, radim digitalni routing, pa jos izgubim nekoliko izlaza iz Toolsa zbog njega... ne znam koliko puno ocekujes od hardware reverba..?. |
Neznam bas da li ima nesto u racku za te pare... Ja probao onaj MPX 550 i meni se ni malo nije dopao...
|
paa...recimo da ima malo impulsa koji me u potpunosti zadovoljavaju... a razmazen sam sa m5000 i pcm91 koji su daaaleeeko skuplje sprave...
jednostavno sve sto ne valja kod losih reverba bih zeleo da izbegnem - supljost i metalni prizvuk koji se jednostavno ne da isterati sta god mu ja radio (a na impulsima jos i ne mogu mnogo ni da mu radim!) ... |
Kako god da ga okrenes, bolje ce ti zvuchati npr. Altiverb i onaj Plate 140, koji vec imas, nego jeftin rack...
|
classic reverb sa powercora po mom skromnom misljenju.powercore je oko 400eur.na powercoru dobijes jos par korisnih efekata od eq i kompresora channel strip corus itd...za 400 dobijes dobru dsp kartu sa svim bitnim fx za mixanje.
|
Slazem se za PoCo ..... ( pored Plate 140 sa UAD a ) a onda kupis VSS3 i to ti je to ( mozda i bolje )
A za bubnjeve ti je plate 140 ( sa UAD a ) bolji cak i od dosta skupljih hardware skih resenja ..... Pozdrav |
Cijena TC Electronica M-One XL je pala ispod 500 i mislim da je to ta sprava koja ti radi posao!
Jako dobre mogućnosti editinga, dual engine, digital I/O + MIDI kontrola... |
Quote:
|
poco element verzija moze se naci za 400eur.uz nju dobijas sledece efekte:classic reverb-sa ovim reverbom bices zadovoljan do panja garant-super prostornost i dubinu daje, megareverb-isto dobar reverb, 24/7 compresor-emulacija dbx kompresora, voice strip ,eqsat,chorus-delay,vintage cl kompresor,emulaciju sh101-powercore01...imas sve za dobar rad(powercore je isto hardware kao i bilo koji drugi rack hardware samo je u kompu)
|
All times are GMT +1. The time now is 08:58 PM. |