|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#151 |
Vibrator
|
![]()
random logic! respect i dobrodosao
![]() diafana mi je jedna od najboljih stvari ikad. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Moderator
|
![]()
Hvala!! i meni je to jedna od boljih stvari , zanimljivo je da sam prije tjedan dana imao neki minimal set u Ljubljani i pustio sam Diafan-u (Blak Label 1995) i klub je totalno poludeo....neke pjesme jo? uvijek rade i poslije 11 godina.....
taj track me jo? uvijek fascinira. a napravljena je live sa TR808, TB 303 i Roland SPV 355 + MXR delay ...straight to DAT ...i mislim da ni?ta vi?e....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
sorry za offtopic, samo mi nikad nije bilo jasno kako ste uleteli na chicago all stars? ![]() Last edited by lesha; 16-09-2006 at 05:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Moderator
|
![]()
Thee Blak Label bio je label od felix da housecat-a, koji je uzeo naš material za svoj novi label, a mi smo u to vreme furali imidž da niko ne sme znati odakle smo, tako da so mediji i DJ-i neko vreme (od 95-98 ) mislili da smo iz detroita ili iz chicaga a mi iz ljubljane
![]() Na Blak Labelu releasali smo dva EP-a Vengo i Voko u sličnom soundu, posle je išao u k.... Funny je da je PIAS koji je vlasnik snimki, ove godine opet počeo prodavat ta dva Ep kao limited edition (wtf).... |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Junior Member
|
![]()
korg sp-200
korg x5d roland em-25 ![]()
![]() |
#156 |
Pro Member
|
![]()
Bok Gregor,
Zanima me ako mo?e? napisati otprilike koje godine si uzeo neke od ovih sprava - prvenstveno me zanima dali je to bilo prije ili nakon onog "analog hype-a" kada su svi poludili za analogijama i kada su cjene u par mjeseci oti?le x2 pa opet x2. Jel imate neki site gdje se mogu poslu?ati va?i novi i stariji radovi (preview)? I?ao sam na http://www.nika.si/tehnika/random_logic/EP.html ali mi stalno baca error kada idem skidati mp3. Reci mi jo?, dali mo?da dolazi? kada na Harmony Central forum http://acapella.harmony-central.com/...?s=&forumid=18 Tamo zna biti dosta kvalitetnog materijala i informacija. Ja zapravo na Rumski dođem samo da malo "čakulam" na na?em domaćem jeziku, ali stalna baza je ipak Harmony Central. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Moderator
|
![]()
Hey Don!!
Ja se bavim elektronikom od 91 godine tako da sam sve te spravice skupljao duge godine. Mislim da sam tokom godina imao (imali) oko 60-70 synthesizera, ritam ma?ina i slichno. Obdr?ao sam samo najzanimljivije a sada ih sve polako servisiram i restavriram (znas za kojeg dobrog synth servisera u Hrvatskoj, u Sloveniji jih nema). Za vecino od njih platio sam sitne novce ako gledamo danasnje cene, ali tada kad sam ih kupovao nije ni bilo toliko jeftino, osim par stvari (jupiter 6 za 150 maraka, tb 303 za 80 etc...). Poslednje stvari koje sam nabavio su Arp 2600 koji sam pukim slucajem pro?le godine prona?ao u mariboru za neverovatnih 170 evra (sad ide na kompletnu restavraciju u holandiju), waldorf XT koji mi je poklonio DJ Umek, MKS 30 sa PG 200 za 300?, Marion Systems MSR 2=300? i SH 2000 koji je bio u paketu kad je moj studijski partner nabavio Rhodesa MK1 cca 150?. Najbolji buy poslednjih godina sigurno je Andromeda, jedan od najneverovatnijih synthova ever za mene, Musitronics Bi-Phase (400?), Mutronics Mutator (800?) i Space Echo ma?ine.(501+301/=600?). Veoma zanimljiva igracka je i Future Retro Mobius (500?) ako trebas analogni sequencer i midi to sync to cv/gate converter. Jo? uvijek mi svasta ide preko ruka ali nekih synthova se ne isplati kupovat jer bi sa njima imao prevelike troskove servisa i restavracije. (neko mi sad nudi Korg trident Mk1 za 200? ali mu ne rade tri oscilatora. Da bi imao dobrog servisera u LJ ili ZG odmah bi ga nabavio, a da ga saljem u njemacku ili holandiju se mi ne isplati). Zelja mi je nabavit neki veci modular system (Club of the knobs, Cynthia, Synthesizers.com, Doepfer...) ili za pocetak Macbeth M5. Next buy je Zeit sequencer, cekam samo da srede software do kraja. Random logic jo? uvijek nemamo svoj site, stavit cemo ga online sa novim albumom druge godine, album na tehniki zove se Numrebs i mislim da bi ga morao naci na SoulSeeku ili slicno. Lista releasa mo?e se naci na : http://www.discogs.com/artist/Random+Logic Cekirat cu Harmony Central, ja sam najvi?e na gearslutz pod istim imenom. moj basic homepage: http://homepage.mac.com/gregorzemljic Puno pozdrava, Gregor Zemljic |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Drago mi je da sam napokon upoznao nekog iz "mojeg godišta". Također sam počeo prve stvari raditi 91-ve. Tada sam imao samo računalo Amigu. Nažalost početkom devedesetih nisam baš imao novaca, što zbog rata, što zbog ekonomije. Nisam si ni tenisice mogao kupiti a kamoli synth. Prvi synth sam morao čekati tek do 94-te kada sam kupio ESQ-1, zanimljiv analog / digital hibrid. Ali eto, nije mi krivo. Dapače, naučio sam puno toga o programiranju sinteze što vjerovatno nikad nebih naučio da sam odmah nabavio sve što sam htio. Ovako sam bio prisiljen izvlačiti maksimum iz onoga što imam. Danas trenutno radim na jednom Sample CD ROM projektu, vezanim u Ambient soundove. Pregovaram sa Zero-G kompanijom i možda bude nešto od toga. Tu je mali preview sa tog projekta. Sam zvuk pokazuje da sam odbacio klasični techno koji sam slušao od 90-95, več sam striktno prešao na ambient tipa The Future Sound Of London. To je uglavnom ono što danas mogu slušati uz eksperimental. Quote:
Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
MCI Master
|
![]()
Tu sam nisam nestao...samo sto selim u novu kucu i pripremam studio pa sam sve spakirao u kutije..imat cu vise vremena iza 1.11 za forum i ostalo..nazalost kuca i studio mi uzimaju maksimum vremena a i djeca su tu koja idu u skolu..pa kad popusti ova panika oko selidbe eto mene ...
Pozdrav mojoj analognoj diviziji u ZG (aka analog Moon rider - Clustercord) Novo u studiu... DBX 160 S SPL Transient Designer Ursa Major 8x32 MkII Lexicon 200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Senior Member
|
![]()
menjao bih SE ATC-X za neki vintage analogni sint priblizne vrednosti , namerno nisam stavio u oglase , verujem da ce ovde brze naici neko ko bi bio zainteresovan ...sprava je nova , tj nekih 7,8 meseci
quijote@eunet.yu |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
sta posedujete od opreme ? | alavuk | Produkcija Elektronske Muzike | 19 | 30-10-2006 02:51 PM |
Zr festival... Fotke sa prve probe | Oggy | Promocija radova | 39 | 30-08-2006 10:48 AM |
Fotke | Shot | Dizajn i konstrukcija studija | 36 | 26-02-2006 02:37 AM |
Fotke na?ih studio | mandrak | Razno | 5 | 11-04-2005 09:57 AM |