Quote:
Originally Posted by Max
Koliko ja znam ( mozda gresim ) rbass pravi tranzijente a ne pojacaba postojeci bas ...... jer i kada ga kanal nema on i dalje " stvara " bas ..... kazem opet .... mozda gresim ....
|
Pa tipovi iz Waves-a se kunu da R-Bass radi upravo to.
Quote:
Originally Posted by Max
Meni licno je to jedan od najkorisnijih waves pluggova ....
|
ja ih sve nalazim dobrima. Da se moram limitirati na samo jedan "bundle" to bi definitivno bio Waves. Samo kazhem da R-Bass mozhe puno vishe od krpanja loshih baseva. Psihoakustika je "efekt" koi se tek pocheo koristiti ali vech sada je jasno da tim psihoakustichkim zakonima zapravo mozhemo bolje upotrijebiti zvuk i "prostor" (30 do 20000 Hz) kojeg na praznom CD-u imamo.
Quote:
Originally Posted by tom
Ako se ne varam,iako ih zvanicno vode kao manje-vise istu stvar,MaxxBass ima jaku funkciju da dize postojeci bas do nivoa na kome ce ga slabiji zvucnici(prvenstveno multimedia) prepoznati.Probao sam i meni radi.
|
Maxx Bass i R-Bass su zapravo ista stvar. R serije (r-comp, r-bass) su zapravo "user friendly" verzije starijih plug in-ova. Iza par jednostavnih kontrola se krije pravo malo chudo automatskih podeshavanja parametara prema input signalu i ruchno podeshenim kontrolama. R serija uvijek izvlachi optimum u kratkom roku, ali nie bash prikladna za "krshenje pravila" i experimentiranje s ne_bash_idealnim rezultatima.