Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2006, 02:01 PM   #131
Max
Pro Member

Default Re: najbolja produkcija 2005-2006

Quote:
Originally Posted by Arthur
elem ja i dalje neznam o cemu pricate... dobar bubnjar na dobrom bubnju + ne preterano nadrkani tehnicki uslovi i vest snimatelj (being me ) i eto muzike... bez sale, groove zivog coveka, emocija koju unosi u svaki razliciti part i patern pesme je nesto sto se samo teorijski moze isprogramirati, a i to uz povecu muku.. i i dalje zvuci ko robot... sto je dobro u nekim vrstama muzike, u nekim nije... mislim meni je stvarno lako da na snimku kakvog god kvaliteta prepoznam dobrog bubnjara, po osecaju/groovu/tehnici... isto kao i sa bilo kojim drugim instrumentom.. ne znam zasto bi oni bili crne ovce spram recimo akusticnih gitarista ili violinista... i nemoj neko da mi je pomenuo vst string banke jer ne pricam o tome..

Potpuno se slazem .......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2006, 02:05 PM   #132
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by DaBear
Pesma "Ti" trenutni hit sa videom sto ide na MTV adria, je zivi bubanj (pise na omotu, svirao Srdjan Dunkic, sve je korektno, samo TANKO, TANKO.... ima jos jedna sa live drums, ostalo su programirali...
E dosta sad..moram malo i da radim....pozdarv
Koliko ja znam ( mada je moguce da gresim ) Ima bar jos dve pesme koje je svirao Dejan Momcilovic ( definitivno vrhunski bubnjar ) koje su u studiju " Areta " korektno snimljeni i covek je odrao palice , ali je kasnije bezvezno producirano . Medjutim , posto je mixano u studiju VG sigurno je pitanje odluke , a ne opreme .....

Ne znam , mozda gresim , ali ja bih uvek odabrao da snimam u vrhunskom studiju , a da mixam ako treba i kod kuce , nego obrnuto ( sto uveliko i cinim )

Pozdrav
Old 12-07-2006, 02:48 PM   #133
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Auuuuuuu .... ne mogu da verujem ...... Ti si stvarno bivsi bubnjar ? Pa gde su duhovi , dinamika i ostalo ????
Jooooj da si klavijaturista pa da precutim , ali bubnjar ????

Ima muzike za programing , ali zivi bubnjevi se osete , sigurno drugacije zvuce , bolje se produciraju , doprinose grooveu ( kad se radi o sitnim ukrasima ) i naravno postoji gomila stvari koje su neprogramive ( u zvucnom smislu )

Pozdrav

pauza za rucak uz laptop.....pa kaze:
To sve moze da se izvede - kad se ima vremena (i ako projekat vredi) - opet manje vremena nego da se usnimi.. sve to moze da se izvede da se nikad ne primeti, ako se ima dobar library i ako osoba koja slaze bubanj zna sta radi . Dobar bubanj se manje primecuje kad je pesma dobra, a los se cuje uvek!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2006, 03:00 PM   #134
Max
Pro Member

Quote:
pauza za rucak uz laptop.....pa kaze:
To sve moze da se izvede - kad se ima vremena (i ako projekat vredi) - opet manje vremena nego da se usnimi.. sve to moze da se izvede da se nikad ne primeti, ako se ima dobar library i ako osoba koja slaze bubanj zna sta radi . Dobar bubanj se manje primecuje kad je pesma dobra, a los se cuje uvek!
14 matrica sa klikom za 10 sati ???

Pozdrav
Old 12-07-2006, 03:53 PM   #135
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
14 matrica sa klikom za 10 sati ???

Pozdrav

a koliko jos posle sati editovanja i popravljanja i miksanja samog zvuka?
kad ga slozis sa samplovima to je to..a?

e vise smo ga smorili o bubnju...e? jebo bubanj, jebo muziku...ionako nema leba od svega toga!
Old 12-07-2006, 03:58 PM   #136
Max
Pro Member

Quote:
a koliko jos posle sati editovanja i popravljanja i miksanja samog zvuka?
kad ga slozis sa samplovima to je to..a?

e vise smo ga smorili o bubnju...e? jebo bubanj, jebo muziku...ionako nema leba od svega toga!

Oko sat editovanja po pesmi .... i to uglavnom biranje prelaza iz ovog ili onog tejka .... rekoh ti da radim sa dobrim bubnjarima ......

Nego da prebacimo ovo na konstruktivnu raspravu !!

Hajde da ti saljes matrice ovde , a da ti ovde usnimimo , sredimo i exportujemo trake , razlika u ceni mora postojati !!!

Pozdrav
Old 12-07-2006, 04:08 PM   #137
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Oko sat editovanja po pesmi .... i to uglavnom biranje prelaza iz ovog ili onog tejka .... rekoh ti da radim sa dobrim bubnjarima ......

Nego da prebacimo ovo na konstruktivnu raspravu !!

Hajde da ti saljes matrice ovde , a da ti ovde usnimimo , sredimo i exportujemo trake , razlika u ceni mora postojati !!!

Pozdrav
Ja nista ne usnimavam ovde kod mene. Ponekad (jednom-dvaput godisnje) snimim neki vokal, a i to me mrzi bogami.
Meni salju pesme na miksanje, popravke - dorada aranzmana, dodatna produkcija, "make it sound better" vrstu poslova i naravno, remiksovanje (za klubove) itd...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules