|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Trebalo bi uskoro da pocnem da radim jedan album , fusion jazz ..... dosta zesce svirke i par balada . Radimo u stvarno super uslovima i imamo mogucnosti za malte ne sve sto nam treba . Jedini problem je sto band mora da svira zajedno , a zbog broja prostorija nismo u stanju da ozvucimo klavir kako treba , te treba da nadjemo zamenu .
Da li je software najbolje resenje ili da idemo na one skupe Yamaha i digitalne klavire ( koje mozemo da iznajmimo ) ??? Zanima me ( od iskusnijih ) sta je po vasem misljenju najslicnije klaviru ( i ne , ne mozemo da upotrebimo pravi ) da li su software i najslicniji ili ipak ovi digitalni klaviri jos uvek znaju ono sto drugi ne znaju ???? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moj prvi predlog:
Posto znam da ti je dostupan software probaj da nabavis Modartt Pianoteq 2, to bi trebalo da izadje za za 10-15 dana. Slusao sam demo na sajtu i to je za tvoju akciju totalno shurenje! Koshta 250e a poshto bi svakako iznajmljivalji neke digitalne klavire vjerovatno bi se cijenom svelo na to (a poet ti na kraju ostaje Pianoteq) Dalje: Ako uzmes Yamaha P-80 ili P-90 (ili neka Clavinova) mislim da ti niko nece provaliti da nisi snimao pravi klavir. Ja sam prije par godina snimao sestru za neko ozbiljno takmicenje u Italiji. Uslov su bile par snimljenih kompozicija u pristojnim uslovima. Naravno: P-80 - Behringer mixer - Audiophile2496. Na to sve malo (tadasnjeg) SIR reverba - prvi duzi impuls koji sam ubo - dobila je chak i kompliment od zirija za lijepe uslove u kojima je snimila pravu Yamahu! :o ![]() Osim ovoga mislim da je sve daleko od upotrebljivog za neko ozbiljno snimanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam za software, ali meni se od digitalnih klavira za tu vrstu svirke Roland RD vise dopada od Yamaha, generalno..... Ne znam kako stoji Kurtz PC2x (Moritz, bitch i mhz ce da pojasne
![]()
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Kako da vam kazem posle KAWAI MP8 mrcine meni vise nista ne treba, prosto mi toplo oko srca
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ja evo isprobavam svoj novi Art Vista Virtual Grand i divan je
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Hvala .... a da li to znaci da to sto ste naveli bolje zvuci od naj soft klavira ????
Napominjem . klavir je bitna stvar na albumu i ne treba da " zvuci ok , ali izlazi u matrici " ili " dobar je za pop muziku jer je svetao " ..... znaci treba da bude STO verniji pravom klaviru ..... @Goran ...... je l' to zvucalo dobro ( considering ..... ) ili je zvucalo dobro ( bolje od soft a ? ) Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ja jos nisam probao ni NI piano ni onaj od 40gb, tako da ne znam za soft........
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Demoi za Pianoteq 2:
http://www.pianoteq.com/version2 Meni je Pianoteq 2 zvucao najrealnije moguce, ako pricamo o pravom snimanju jazz ili klasicnog klavira. Znaci, taj klavir sa kontrabasom i metlicama moze bez problema da se nosi. Tu se cuje i pritiskanje pedale i milion raznih parametara, koji naravno cesto nisu vazni, ali za solo varijante ja glasam za njega. Skini i trial za prvi model pa ces vidjeti sa koliko parametara mozes da se igras. Ja sam za 10-15 min dobijao i klavir za solo i klavir za "matricu". E sad, ove Yamahe, a tu bi mozda predlozio i Kawai MP8, zvuce kao savrseno snimljen klavir, sa manje realnih nuspojava koje ima Pianoteq ali i dalje sa dozom "zivota". Ja bih ova dva tipa klavira uporedio kao (sto znas) snimiti Rhodes 73 u Avalon 737sp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Probao sam ih dosta, jedino mi je promaklo Ivory sto verujem da je veoma dobro. NI je dobar ali jako sterilan i malko tanak, Grand 2 iako sam ocekivao da bude prosecan ispao bolji nego NI - ima vise mesa i prirodniji mi je. OStali po meni nisu ni vredni pominjanja posto su vrlo cesto semplovi u kontra fazi ili se cuju switch point-i semplova....
Hardverski stage ili tipa elektrik pianino ( Yamaha, KAWAI) bio bio jedini pravi odgovor na tvoja pitanjem jer vrlo cesto zaboravimo da utisak klavira nije samo zvuk nego i osecaj prilikom sviranja posebno onima koji treba da ga sviraju.
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Mislim da i Ivory mozes da zaobidjes, takodje je put takvih samplova (kontrafaze).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolja varijanta za kupovinu UAD? | DSP forum | 15 | 24-12-2007 07:26 PM | |
Koja verzija Sound Forge-a je najbolja??? | Paja Patak | Audio Software | 13 | 07-05-2007 10:08 PM |
najbolja produkcija 2005-2006 | bgkalimero | Razno | 136 | 12-07-2006 04:08 PM |