Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-03-2007, 12:52 PM   #1
Max
Pro Member

Default Najbolja zamena za pravi klavir ?

Trebalo bi uskoro da pocnem da radim jedan album , fusion jazz ..... dosta zesce svirke i par balada . Radimo u stvarno super uslovima i imamo mogucnosti za malte ne sve sto nam treba . Jedini problem je sto band mora da svira zajedno , a zbog broja prostorija nismo u stanju da ozvucimo klavir kako treba , te treba da nadjemo zamenu .

Da li je software najbolje resenje ili da idemo na one skupe Yamaha i digitalne klavire ( koje mozemo da iznajmimo ) ??? Zanima me ( od iskusnijih ) sta je po vasem misljenju najslicnije klaviru ( i ne , ne mozemo da upotrebimo pravi ) da li su software i najslicniji ili ipak ovi digitalni klaviri jos uvek znaju ono sto drugi ne znaju ????

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2007, 01:57 PM   #2
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Default Re: Najbolja zamena za pravi klavir ?

Moj prvi predlog:

Posto znam da ti je dostupan software probaj da nabavis Modartt Pianoteq 2, to bi trebalo da izadje za za 10-15 dana. Slusao sam demo na sajtu i to je za tvoju akciju totalno shurenje! Koshta 250e a poshto bi svakako iznajmljivalji neke digitalne klavire vjerovatno bi se cijenom svelo na to (a poet ti na kraju ostaje Pianoteq)

Dalje:

Ako uzmes Yamaha P-80 ili P-90 (ili neka Clavinova) mislim da ti niko nece provaliti da nisi snimao pravi klavir. Ja sam prije par godina snimao sestru za neko ozbiljno takmicenje u Italiji. Uslov su bile par snimljenih kompozicija u pristojnim uslovima. Naravno: P-80 - Behringer mixer - Audiophile2496. Na to sve malo (tadasnjeg) SIR reverba - prvi duzi impuls koji sam ubo - dobila je chak i kompliment od zirija za lijepe uslove u kojima je snimila pravu Yamahu! :o

Osim ovoga mislim da je sve daleko od upotrebljivog za neko ozbiljno snimanje.
Goran is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2007, 01:59 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ne znam za software, ali meni se od digitalnih klavira za tu vrstu svirke Roland RD vise dopada od Yamaha, generalno..... Ne znam kako stoji Kurtz PC2x (Moritz, bitch i mhz ce da pojasne ). Takodje, vredi probati i sa nekom spravom koja cita SRX Piano Roland prosirenja (neki fantom ili xv5080)......
Old 24-03-2007, 03:00 PM   #4
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Kako da vam kazem posle KAWAI MP8 mrcine meni vise nista ne treba, prosto mi toplo oko srca
Old 24-03-2007, 03:46 PM   #5
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Ja evo isprobavam svoj novi Art Vista Virtual Grand i divan je
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2007, 03:49 PM   #6
Max
Pro Member

Hvala .... a da li to znaci da to sto ste naveli bolje zvuci od naj soft klavira ????

Napominjem . klavir je bitna stvar na albumu i ne treba da " zvuci ok , ali izlazi u matrici " ili " dobar je za pop muziku jer je svetao " ..... znaci treba da bude STO verniji pravom klaviru .....

@Goran ...... je l' to zvucalo dobro ( considering ..... ) ili je zvucalo dobro ( bolje od soft a ? )

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2007, 03:56 PM   #7
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Hvala .... a da li to znaci da to sto ste naveli bolje zvuci od naj soft klavira ????

Pozdrav
Ja jos nisam probao ni NI piano ni onaj od 40gb, tako da ne znam za soft........
Old 24-03-2007, 04:06 PM   #8
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Demoi za Pianoteq 2:

http://www.pianoteq.com/version2

Meni je Pianoteq 2 zvucao najrealnije moguce, ako pricamo o pravom snimanju jazz ili klasicnog klavira. Znaci, taj klavir sa kontrabasom i metlicama moze bez problema da se nosi. Tu se cuje i pritiskanje pedale i milion raznih parametara, koji naravno cesto nisu vazni, ali za solo varijante ja glasam za njega. Skini i trial za prvi model pa ces vidjeti sa koliko parametara mozes da se igras. Ja sam za 10-15 min dobijao i klavir za solo i klavir za "matricu".
E sad, ove Yamahe, a tu bi mozda predlozio i Kawai MP8, zvuce kao savrseno snimljen klavir, sa manje realnih nuspojava koje ima Pianoteq ali i dalje sa dozom "zivota". Ja bih ova dva tipa klavira uporedio kao (sto znas) snimiti Rhodes 73 u Avalon 737sp i sviranje nekih dobrih semplova. Mozda je gruba komparacija ali znas o cemu pricam. Ako ti to ne treba, slazem se sa svima koji su se javili.
Old 24-03-2007, 04:12 PM   #9
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Probao sam ih dosta, jedino mi je promaklo Ivory sto verujem da je veoma dobro. NI je dobar ali jako sterilan i malko tanak, Grand 2 iako sam ocekivao da bude prosecan ispao bolji nego NI - ima vise mesa i prirodniji mi je. OStali po meni nisu ni vredni pominjanja posto su vrlo cesto semplovi u kontra fazi ili se cuju switch point-i semplova....

Hardverski stage ili tipa elektrik pianino ( Yamaha, KAWAI) bio bio jedini pravi odgovor na tvoja pitanjem jer vrlo cesto zaboravimo da utisak klavira nije samo zvuk nego i osecaj prilikom sviranja posebno onima koji treba da ga sviraju.
Old 24-03-2007, 04:21 PM   #10
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Mislim da i Ivory mozes da zaobidjes, takodje je put takvih samplova (kontrafaze).
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules