Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   najbolja produkcija 2005-2006 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13422)

bgkalimero 21-01-2006 12:07 PM

najbolja produkcija 2005-2006

Mozda bi bilo interesantno napraviti listu najbolje produciranih domacih albuma 2005. godine? Mislim, gde bi se to i moglo uraditi ako ne na ovom forumu! A lepo bi bilo i da producenti koji su zasluzili da se zovu najboljim negde nadju satisfakciju za svoj rad.

Ima tu raznih kandidata: Joksimovic, YU grupa, Deca losih muzicara, Bajaga, Galija, Aleksandar Lokner, Negativ, Zdravko Colic, Paja Vuckovic, Laza Ristovski, .....

Ajde forumasi, sta kazete?

idekius 21-01-2006 12:22 PM

Re: najbolja produkcija u 2005

Za mene Bajaga... ubedljivo...

Samo, mislim da bi pre trebalo upotrebiti izraz "najlepse", umesto "najbolje", jer mnogo igra i stvar ukusa...

Recimo, Joksimovic je super isproduciran, ali se meni takva produkcija jednostavno ne svidja... dakle, kao sto rekoh, ukus...

kompozitor 21-01-2006 12:26 PM

Quote:

Originally Posted by bgkalimero
Mozda bi bilo interesantno napraviti listu najbolje produciranih domacih albuma 2005. godine?

Yu grupu sam cuo samo na radiju i tv . Zvucalo je odlicno . Najbolje od svega sto sam cuo preko radija . Kako zvuci stereo , ne znam .

Koji Colic ? Ono gde je Bajgina " Moja draga " ? Mislio sam da je to izaslo ranije .

Nije mi bilo nesto . Zvuci pomalo upropasteno ( produkcija celog albuma ) . Ili mislis na koncert ?

Pozdrav ...

bgkalimero 21-01-2006 12:53 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Samo, mislim da bi pre trebalo upotrebiti izraz "najlepse", umesto "najbolje", jer mnogo igra i stvar ukusa...

Slazem se, ali ako smo ljudi iz posla, podrazumeva se da imamo izgradjen ukus koji moze biti relevantan za ovo "glasanje"... A ima tu i objektivnih parametara, na primer da li je neki album manirski smiksan i produciran ispravno ili je "promasena tema", zatim jednostavno da li dobro zvuci ili ne, itd... Dakle svejedno, lepo bi bilo imati sva ta misljenja na jednom mestu...

Quote:

Originally Posted by kompozitor
Koji Colic ? Ono gde je Bajgina " Moja draga " ? Mislio sam da je to izaslo ranije .
Nije mi bilo nesto . Zvuci pomalo upropasteno ( produkcija celog albuma ) . Ili mislis na koncert ?

Mislim na album, ali stvarno i nisam siguran da je to 2005... Da li neko zna pouzdano? A da je upropasten - slazem se!

kompozitor 21-01-2006 01:18 PM

Quote:

Originally Posted by bgkalimero
Mislim na album, ali stvarno i nisam siguran da je to 2005... Da li neko zna pouzdano?

Mislim da je izasao 2004 ili cak i ranije . Bilo je pre izbora za predsednika u Srbiji .

Snimano u studiju 6 PGP . Da li bas sve kompletno , ne znam .

Znas li ko je bio snimatelj , producent ?

Pozdrav ...

zagor 21-01-2006 02:19 PM

Quote:

Originally Posted by kompozitor
Mislim da je izasao 2004 ili cak i ranije . Bilo je pre izbora za predsednika u Srbiji .

Snimano u studiju 6 PGP . Da li bas sve kompletno , ne znam .

Znas li ko je bio snimatelj , producent ?

Pozdrav ...

Album je izasao 2003. kada je i radjen, eventualno na samom pocetku 2004. Sve je snimljeno u PETICI RTS-a, a miksano je ( gde je i upropasceno ) u Sloveniji. Ne znam tacno u kom studiju. Mastering i tamo i u Londonu... nisam siguran koji je POST otisao na Master.

Aranzmani: Kornelije Kovac, Sasa Habic, Atelje Trag... Miks i produkcija Sasa Habic. U toku rada zvucalo je jako dobro i ocekivala se vrhunska produkcija na kraju, jer je bilo mesa za to, ali u miksu je sve otislo u K***C!!! Bukvalno upropasceno!!!

Pozdrav.:)

Arthur 21-01-2006 02:21 PM

Vroom - Evolution
Darkwood Dub - O danima
Euforija (nema veze sa produkcijom ali jaaako pozitivno i energicno!!) :D

kompozitor 21-01-2006 02:41 PM

Quote:

Originally Posted by zagor
Sve je snimljeno u PETICI RTS-a

Ako se dobro secam , u Vecernjim Novostima je pisalo da snimaju u 6. i slika iz 6.

Mozda sam pomesao sa necim drugim . Hvala na ispravci . :)

Pozdrav ...

SandRob 21-01-2006 03:37 PM

ne znan ko je najboje isproduciran, ali najkompletniji band vam je definitivno negative. takega banda dugo nije bilo na ovima prostorima. odusevljen san njihovon muzikon i pojavon. :da:
zovite ih u goste zajedno sa njihovin producenton. :mrgreen:

kVu 21-01-2006 03:47 PM

Produkcijski me je Bajaga stvarno prijatno iznenadio... Zeljko nije los, ali je ceo album pre-pre-prekompresovan...

ne bih se slozio da je Yu Grupa odlicno zvucno odradjena... sve mi je nesto u srednjima, previse sirovo... po meni je to moglo i moralo bolje...

a najneprijatnije iznenadjenje je za mene Tose Proeski... ono je po meni stvarno los sound.. mada ne znam dal se to uopste i racuna posto su vecinu stvari radili makedonci...

sve u svemu... nazalost, nista nisam cuo u 2005 od domacih izdanja da padnem na dupe :)

All times are GMT +1. The time now is 09:39 PM.