|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]()
ima istine u ovome sto ogi kaze,mada su danas skoro svi programi ujedno i sekvenceri i loop based
![]() ![]() Ovo sto se tiče komponovanja si isto relativno u pravu,mislim da bi se oko toga moglo dugo pricati,to je vec pomalo filozofski ![]() ![]() Medjutim kad mi zatreba da usnimim ne?to(gitaru ili glas)i pravim miks sa tim,tu definitivno u igru ulazi Nuendo,jer FL nije osposobljen jo? uvijek za to a ja mislim da će biti.Polako,jo? ćemo vidjeti ?ta će biti od FL-a jer to je softver koji ludački naoreduje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Nisam hteo da budem ni filozof ni dzngrizalo, ali mi neke stvari smetaju kao opste konstatacije i mislim da nisu istinite. Naravno da ima momenata kada svi sednemo i ceprkamo nesto dok se ne dogodi "cudo", ali se to uglavnom radi u situacijama kada je kratko vremena i nimalo inspiracije. Rezultat uglavnom nikada nije dobar (ili retko kada). I to samo zbog by pass-a na mozgu... ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
ma hajte ljudi nije bitan alat nego proizvod! i Mike Oldfield radi u FL-u! ..ili je to samo reklama... nisam pametan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Nije reklama nego radi, a objasnio je u jednom intervjuu i za?to. Sećam se inače nekih starih fotografija na kojima se vide velike sheme stavljene na zid koje su bile nu?ne da bi se snalazili dok snimaju pesme dugačke po 20 i vi?e minuta iz komada. One su najbukvalnije jako podsećale na to kako izgledaju naređani patterni u FL-u, tako da mislim da njemu nije strana pattern organizacija pesme. Mislim, meni FL ne le?i specijalno ali ne vidim niti jedan razlog za?to ne mo?e da se uradi u njemu sve ?to treba...
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
Ja mislim da stvarno nije bitno u kome programu radis vec koliko si vest mnogi producenti rade extra muziku i izdaju je a rade u fl-u.Radio sam u fl-u reasonu logicu i cubase-u i radi primera u logicu ima samo 4 knob-a za flanger dok u fruty-ju imas 12.Graulizer u fl-u je extra toga ima u logicu ali nije ni priblizno fl-ovom...
Prema tome u pitanju su tvoje vestine a ne orudje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]()
e to za oldfilda stvarno nijesam znao...zanimljivo...
ma sla?emo se ljudi totalno "u rukama Mandu?ića Vuka svaka pu?ka biće ubojita" |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
zivio govornik!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
FL sam koristio i mogu samo da se pohvalim da u njemu radim 5x brze nego u npr. Nuendu. Sve je na jednom "screen"-u: sempler, mixer, patern editor, patern layout ... = brzi Gonzales, najbrzi mis u celom sekvenceru.
+ Automatizacija je igra + sve je na dohvat mis-a + tamni GUI + odlican i prost midi ruting + ..... -- nemogucnost snimanja input audia -- ogranicenja tipa (Battery outputs mi nista ne znace u FL-u, jer ih FL ne zna iskoristiti) -- ... Moj zakljucak je: Nije vazno koji alat koristis, vazno je kako ga koristis. A, majstorski status se dobija tek kad poznajes alat mnogo dobro. ![]() P.S. HardCore fanovi FL-a nek' se jave na PM ![]()
![]() |
#19 | |
banned
|
![]() Quote:
Tako da program nema mane ni sa te strane. Meni se u njemu najvise svidja WaveTraveler, stvarno izuzetno koristan alat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
3X OSC fl studio | Mika Technika | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 22-05-2008 07:11 AM |
:: FL Studio 8 :: | lesha | Audio Software | 1 | 27-03-2008 10:46 AM |
Studio Puk! | X-Dreamer | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 12-04-2005 10:16 AM |
FL Studio 4 | milosjeftic | Audio Software | 4 | 08-04-2005 09:34 AM |
BPM Studio | Arthur | Audio Software | 6 | 14-10-2004 10:48 AM |