Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2006, 06:45 PM   #11
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: FL Studio

ima istine u ovome sto ogi kaze,mada su danas skoro svi programi ujedno i sekvenceri i loop basedFL se vodi kao sekvencer,a to se moze lako provjeriti

Ovo sto se tiče komponovanja si isto relativno u pravu,mislim da bi se oko toga moglo dugo pricati,to je vec pomalo filozofskiMozemo reci da ideja nastaje u glavi,dakle kompozicija ideje.Sad mozemo da nastavio filozofiju same ideje...da li su ideje velikih umjetničkih dijela subjektivan proizvod ili su to samo imitiranja vječnih i nepromjenjljivih platonskih ideja.Platon to naziva podra?avanje.Dakle ako ćemo da idemo u tom pravcu,Ogi,mozemo se zapitati da li uopste ideja nastaje u nasoj glavi ili se samo "rutira" kroz na?u glavu i na?e djelo.Ovo nije forum za filozofiju,pa ću ja ovdje stati...e ja sam pričao o tome ?to je najpraktičnije i najbolje za uno?enje tih ideja u kompjuter...Najbolje je ako izmejdu glave i kompjutera postoji i neki muzički instrument,u mom slučaju je to gitara ili keyboard...e onda tu idjeu treba aranzirati i napraviti odgovarajuću podlogu...ja za to koristim Fruity Loops...zato sto me ne zamara a ima skoro sve funkcije koje su potrebne,solidan MIDI,prijatan interfejs i podrsku za dx i vst efekte i sintove.Dakle,ja ne koristim FL zato ?to sam početnik(kao ?to su neki mo?da pomislili)Mogu da koristim svaki program,i koristim kad mi je potrebno...jedno je sigurno...FL-u se mo?e prigovoriti dosta stvari,ali mu se definitivno ne mo?e prigovoriti na interfejs,to je fakat.Ovi prigovori o tome su prazna priča.FL je dosta slo?en program koji ima tonu opcija i mogućnosti i većina ?to ga kritikuje o tome nema pojma.FL ima dosta dobro automatizaciju,odlicne LFO-e,mogućnost stvaranja kompleksinh pad-ova,a de ne pominjem drum programiranje,to valjda svi znate.Poslednjih par verzija ima i novi DirectWave sempler koji je jako moćan i čita formate od masu hardverskih semplera.Takodje postoji opcija za slejvovanje Reasona i eksploataciju njegovih boja.FL je ozbiljan softver!

Medjutim kad mi zatreba da usnimim ne?to(gitaru ili glas)i pravim miks sa tim,tu definitivno u igru ulazi Nuendo,jer FL nije osposobljen jo? uvijek za to a ja mislim da će biti.Polako,jo? ćemo vidjeti ?ta će biti od FL-a jer to je softver koji ludački naoreduje
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 08:24 PM   #12
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar
ima istine u ovome sto ogi kaze,mada su danas skoro svi programi ujedno i sekvenceri i loop basedFL se vodi kao sekvencer,a to se moze lako provjeriti
Ovo me je vec neko pitao, ali sam mu onda objasnio, da Nuendo, bazicno nije loop based program za razliku od FL i Acida, iako ima implementiranu mogucnost real-time exploatacije semplova i loopova. Dakle nisam imao da govorim lose o FL jer zapravo i ne znam kako radi

Quote:
Originally Posted by balthazaar
Dakle ako ćemo da idemo u tom pravcu,Ogi,mozemo se zapitati da li uopste ideja nastaje u nasoj glavi ili se samo "rutira" kroz na?u glavu i na?e djelo.
Reci cu ti ja. Taj ko samo rutira kroz glavu, po pravilu ne stigne daleko, tacnije nigde...

Nisam hteo da budem ni filozof ni dzngrizalo, ali mi neke stvari smetaju kao opste konstatacije i mislim da nisu istinite.
Naravno da ima momenata kada svi sednemo i ceprkamo nesto dok se ne dogodi "cudo", ali se to uglavnom radi u situacijama kada je kratko vremena i nimalo inspiracije. Rezultat uglavnom nikada nije dobar (ili retko kada). I to samo zbog by pass-a na mozgu...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2006, 07:26 PM   #13
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

ma hajte ljudi nije bitan alat nego proizvod! i Mike Oldfield radi u FL-u! ..ili je to samo reklama... nisam pametan

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2006, 08:37 PM   #14
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Nije reklama nego radi, a objasnio je u jednom intervjuu i za?to. Sećam se inače nekih starih fotografija na kojima se vide velike sheme stavljene na zid koje su bile nu?ne da bi se snalazili dok snimaju pesme dugačke po 20 i vi?e minuta iz komada. One su najbukvalnije jako podsećale na to kako izgledaju naređani patterni u FL-u, tako da mislim da njemu nije strana pattern organizacija pesme. Mislim, meni FL ne le?i specijalno ali ne vidim niti jedan razlog za?to ne mo?e da se uradi u njemu sve ?to treba...
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2006, 09:58 PM   #15
vanya
Junior Member

vanya's Avatar

Ja mislim da stvarno nije bitno u kome programu radis vec koliko si vest mnogi producenti rade extra muziku i izdaju je a rade u fl-u.Radio sam u fl-u reasonu logicu i cubase-u i radi primera u logicu ima samo 4 knob-a za flanger dok u fruty-ju imas 12.Graulizer u fl-u je extra toga ima u logicu ali nije ni priblizno fl-ovom...
Prema tome u pitanju su tvoje vestine a ne orudje
vanya is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 10:31 AM   #16
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

e to za oldfilda stvarno nijesam znao...zanimljivo...

ma sla?emo se ljudi totalno

"u rukama Mandu?ića Vuka svaka pu?ka biće ubojita"
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2006, 01:27 PM   #17
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

zivio govornik!

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2006, 02:29 PM   #18
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Thumbs down Re: FL Studio

FL sam koristio i mogu samo da se pohvalim da u njemu radim 5x brze nego u npr. Nuendu. Sve je na jednom "screen"-u: sempler, mixer, patern editor, patern layout ... = brzi Gonzales, najbrzi mis u celom sekvenceru.

+ Automatizacija je igra
+ sve je na dohvat mis-a
+ tamni GUI
+ odlican i prost midi ruting
+ .....

-- nemogucnost snimanja input audia
-- ogranicenja tipa (Battery outputs mi nista ne znace u FL-u, jer ih FL ne zna iskoristiti)
-- ...

Moj zakljucak je: Nije vazno koji alat koristis, vazno je kako ga koristis. A, majstorski status se dobija tek kad poznajes alat mnogo dobro. Vaaauuuu

P.S. HardCore fanovi FL-a nek' se jave na PM
Old 13-06-2006, 02:36 PM   #19
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by ProkDu
-- nemogucnost snimanja input audia
-- ogranicenja tipa (Battery outputs mi nista ne znace u FL-u, jer ih FL ne zna iskoristiti)
Mislim da gresis, u verziji 5 koju sam koristio moze da se snima kao i preko bilo kog multitrek programa, a takodje mozes da koristis bilo koji broj izlaza koji podrzava sam instrument. Samo malo zagrebi i provalices, u helpu je cini mi se sve bilo objasnjeno prilicno dobro!

Tako da program nema mane ni sa te strane.

Meni se u njemu najvise svidja WaveTraveler, stvarno izuzetno koristan alat.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2006, 05:18 PM   #20
geomantrik
Junior Member

geomantrik's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz
, a takodje mozes da koristis bilo koji broj izlaza koji podrzava sam instrument. Samo malo zagrebi i provalices, u helpu je cini mi se sve bilo objasnjeno prilicno dobro!

Tako da program nema mane ni sa te strane.

Meni se u njemu najvise svidja WaveTraveler, stvarno izuzetno koristan alat.
trazio,i citao ,ali stvarno ne mogu naci multiouts opciju...znam da jedino onaj njegovi (FPC)ritam vst ima outpute za namjestit.jedino sto mozes napravit ako imas multi timbral synth je da mu svaki part konektiras preko onaj "midi out".Ali jos uvek na mixer imas samo jedan (master) kanal.
geomantrik is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules