Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   FL Studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14566)

balthazaar 07-06-2006 06:56 PM

FL Studio

e ovako,primjetio sam da mnogi "profesionalci" nipoda?tavaju Fruity Loops i nazivaju ga igračkom i kazu da je amaterski i "ne-profesionalan".Vjerovatno je ova tema već bila,medjutim sigurno je da je i te kako aktuelna jer FL krupnim koracima napreduje i prerasta u sve ozbiljniji alat...

Nov sam na ovom forumu,ali nijesam nov sto se tiče kompjuterske muzike.Probao sam sve osim toliko obozavanog "pro tools-a".Dakle,imam i Nuendo i Reason i Acid i Cubase i Ableton i sve poznatije sekvencere,medjutim uvijek i najradije i najkomotnije komponujem u FL studiu:da:.Nuendo sto se toga tiče ima iritantan interfejs isto kao i reason..iritantan,dosadan i usporava me u radu.Sad će me mnogi sigurno napasti,ali tako je.Ovim hoću da doka?em da je zabluda to nipoda?tavanje FL-a i da uop?te nije "iračka" niti ni?erazredan softver...Samo da vam ka?em,da se ovo čisto tiče drum programminga i midi komponovanja a ne audio editinga i snimanja da ne doje do zabune

udrite...

kejkz 07-06-2006 07:41 PM

Re: FL Studio

Nje bitno u kom programu radis, ako imas rezultate kakve zelis. FL je dobar program kao i svaki drugi, ima svoje dobre i lose strane, od tebe zavisi sta ces izvuci iz njega... ne obaziri se sta drugi misle.

geomantrik 07-06-2006 08:21 PM

ja isto glasam za:hyper:!!radio sam projekte u FL Studio tri godina,i sta se tice editinga je, ja mislim naj user friendly software koji sam koristio.malo je nazad sa rutanje signala ali je mlad software i mislim da su ga namjerno pojednostavili,da se ljudi koji nemaju taj stepen znanja uopste ne zamaraju.

balthazaar 07-06-2006 11:09 PM

na koje rutiranje signala mislis?Unutar samog FL-a ili Fl-a sa ostalim aplikacijama?ili rutiranje sa midi keyboardom..:rolleyes:

geomantrik 07-06-2006 11:30 PM

mislio sam na rutanje audio u fruitija.isto i pre i post fader za inserte i aux eve.Malo mi e glupo sto ne mozes monitorirat input na kanale osvim ako ne stavis onaj plugin db meter.sad to je subjektivno,ima ljudi koji ne koristiju te funkcije.

pozdrav

Rhino 08-06-2006 07:20 PM

Ja nikako ne volim FL, mada ga i sad iskoristim ponekad za brzu skicu beat-a kao instrument u nuendu:D Ajd balthasaar javi se ako budes dolazio ovamo. Pozdrav

arajlo 08-06-2006 07:45 PM

Ni ja nevolim FL, interfejs mu je kombinacija tenkovske boje i igrice "covjece ne ljuti se"...

geomantrik 08-06-2006 08:38 PM

da,

zanima me kad si ga zadnji put otvorio.interface ako pricamo o boje je poput logica.a ako ti je ovo sareno pogledaj si pro toolse.ali ipak, imas pravo na tvoje mislenje..

Oggy 08-06-2006 08:58 PM

Ja ne bih da se mesam u diskusiju koji je program bolji jer vec u samom startu se pogresno u isti kos stavljaju sekvenceri i loop based programi, ali bih da kazem nesto sustinski za sve one koji citaju, a jos uvek ne mogu da razluce sta je validna (a sta ne) informacija.
Dakle : "MUZIKA SE NE KOMPONUJE U PROGRAMU, vec nastaje kao plod umetnickog nadahnuca kompozitora i uglavnom se komponuje U GLAVI.

Ovo velikim slovima ne vicem, vec naglasavam bitne momente :)

Mogli 09-06-2006 04:04 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Dakle : "MUZIKA SE NE KOMPONUJE U PROGRAMU, vec nastaje kao plod umetnickog nadahnuca kompozitora i uglavnom se komponuje U GLAVI.

Tako je Oggy!;)

All times are GMT +1. The time now is 06:56 PM.