Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-05-2006, 04:53 PM   #71
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Re: najbolja produkcija u 2005

Meni posle Vlade Georgijeva sve zvuci kao decija igra....
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2006, 05:43 PM   #72
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by Steka

Vlado Georgijev cuda pokupovao/krali drugi za njega za studijsku opremu itd.
Pa da li vi ljudi mislite da je on to sve legalno prvo kupio da pocnemo samo
od toga ??
Imao sam prilike da trgujem sa Vladom i Dekijem i da radim sa njima(live) nisam primetio da su nekorektni i ljudi koji se bave tim prljavim stvarima....necu sada da dublje ulazim u njihov karakter, jer ih ne poznajem, ali jedno sam ukapirao za vreme ovog kratkog kontakta....ljudi su ok i pravi profesionalci....mislim da nije fer da nekog tako optuzujesako ne poznajes
Manley is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2006, 05:52 PM   #73
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Mogli
Meni posle Vlade Georgijeva sve zvuci kao decija igra....
Pa mnogo gledas decu

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 01:50 AM   #74
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

sta je to produkcija!!!??! mrzim tu rec.
to jest' mrzim kako ljudi pristupaju s njom ovde u srbiji...ocito da 90% ni ne zna sta do znaci. koliko puta sam samo cuo "e aj nam odradis produkciju", a pri tom mi daju trackove koji treba da se mixaju. misim ne bunim se, automatski dobijem dva kredita, ali opet... red je red.

eto, nista, samo da izrazim svoj hir kao i neke kolege kad je bilo spomena o "gluvoj sobi"...
Old 11-05-2006, 06:33 AM   #75
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by fipke
to jest' mrzim kako ljudi pristupaju s njom ovde u srbiji...ocito da 90% ni ne zna sta do znaci. koliko puta sam samo cuo "e aj nam odradis produkciju", a pri tom mi daju trackove koji treba da se mixaju. misim ne bunim se, automatski dobijem dva kredita, ali opet... red je red.

eto, nista, samo da izrazim svoj hir kao i neke kolege kad je bilo spomena o "gluvoj sobi"...
Slazem se. Kako je meni bilo bez veze kad sam video svoj potpis na jednoj kompilaciji (pise - produkcija i mastering), a ja samo mixovao 10 od 17 pesama. Ispade da sam odgovorana za sve sto se cuje na albumu (to kontam pod produkcija), a to krece od proba sa bendom, pa dalje......
Old 11-05-2006, 09:52 AM   #76
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa ni to nije problem ukoliko album ispadne dobro.. Ali tacno znam na sta mislis.. U mom slucaju najcesce zelim da se bend potpise kao producent, jer su svojim idejama ionako najvise uticali na (ne)uspeh produkcije albuma I to narocito kod tvrdoglavih bendova koji placaju iz svog dzepa.
Ponekad sam cak primoran da trazim pseudonim, kada neko drugi mixa i ukenja stvar.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 02:36 PM   #77
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by fipke

Potpuno si u pravu , ja pokusavam godinama ( sa vise i manje uspeha ) da radim Produkciju .... i onda mi kazu , a sto si toliko skup ????? Pa ortak producira ( mixa ) za 3 x manje para ???

....eto ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2006, 04:00 PM   #78
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
pa ni to nije problem ukoliko album ispadne dobro.. Ali tacno znam na sta mislis.. U mom slucaju najcesce zelim da se bend potpise kao producent, jer su svojim idejama ionako najvise uticali na (ne)uspeh produkcije albuma I to narocito kod tvrdoglavih bendova koji placaju iz svog dzepa.
Ponekad sam cak primoran da trazim pseudonim, kada neko drugi mixa i ukenja stvar.
Po?to je "Bob Rock" već zauzeto, uvek mo?e? koristiti Alan Ford, pa lepo da pi?e krasnopisom "Recorded and produced by Alan Ford in Flowers-store Studios" na albumu
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2006, 11:22 PM   #79
*Aleksa*
Member

*Aleksa*'s Avatar

Ja sad ovde malo kvarim koncepciju topica,pa se zato i necu ljutiti ako mi ne odgovorite na pitanje koje je cisto informativno...Sta je u biti produkcija,u tehnickom smislu,i kako ja kao laik mogu prepoznati dobru i losu(ako uopste mogu)?Ja volim muziku i o tome sto cujem mogu reci-dobro ili lose odsvirano,otpevano sa falsevima ili skroz strava,savrseno uvezban bend(ako je u pitanju ziva svirka),...ali po vasim postovima,na ovom i drugim topicima,kontam da je samo jedan deo posla odradjen svirkom,pevanjem..a da su u pozadini dobar deo ljudi ciji posao nije ni malo lak!Pozdrav!
*Aleksa* is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2006, 11:59 PM   #80
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Dobra riba je dobra riba, svejedno, a dobar bend i dobra pesma su to ?to jesu bez obzira, i činjenica je da neko mo?e voleti "?ivo" ili "sirovo" u izgledu.
Ali ?minka mo?e istaći kvalitete ili ih pokvariti. Mo?e istu osobu predstaviti na ovaj ili onaj način, istaknuti ove ili one karakterne crte. Nekada se neka osoba mo?e tako i toliko na?minkati da takoreći postaje druga osoba. Producent je majstor ?minker u slu?bi muzike. Umetnik, ali na drugačiji način od kompozitora ili muzičara (uračunati bubnjari i pevači, skoro kao da su muzičari iako se obično samo dru?e sa njima ).
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules