|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako saljes wav, i taj kome saljes ne moze ili nema cime da prebaci to u DDP, onda najverovatnije mora da nareze CD pa da ga grebuje... na cemu ce da nareze... pa ako nema tu spravu za koju si poslao link... onda ce verovatno taj tvoj wav da nareze u NEKOM CD rezacu... kom rezacu? Bilo kom. LACKY, evo napisah jedan mozda moguci scenario za Idekiusa pa ga prokomentarisi... da li sam ukapirao u cemu je problem... i da li je wav ikakava zastita. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Ne radi se deki o tome. Pitanje je standarda koji se koriste u industriji diskova.
Kod proizvodjaca masina za izradu glasmastera, postoje formati i procedure koji se moraju postovati da bi imao zagarantovano ono sto si poslao na finalnom disku. Zbog toga postoji red i orange buk standard.Jednostavno da bi ljudi ispostovali proceduru i dobili odgovarajuci kvalitet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Isto tako ti garantujem da si prvi covek koga sam do sada sreo kod nas i koji je zaiteresovan sta je DDP! A evo za vasu informaciju, ja se vec dugo zamajavam sa DDP-om, i imam sve sto je potrebno da odmah materijal isporucim u DDP formatu, i to vec duze vreme, i to nikoga ne zanima! pa sam cak pomalo poceo da dizem ruke od toga. Last edited by LACKY; 02-05-2006 at 01:33 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Mason
|
![]()
Ma potpuno kapiram... Sad mi je jasno da bi trebalo slati DDP fajl... i to verovatno nije problem...
Ali se svodi na ono da to nema kome da se poshalje ![]() Ma da... treba probati... pa ako vrate, onda im das nesto sto mogu da progutaju... Valjda...
![]() |
#15 |
Mason
|
![]()
Izvinjavam se na glupom pitanju unapred... ali sad sam video da Nuendo u Export opciji nema DDP...
Dakle, cime se pravi DDP Fajl?
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jako malo komada softwarea podr?ava DDP, recimo Gear program za windows ali koliko znam on nema sve opcije koje imaju neki drugi programi. On takođe i omogućuje da se ISO image zavr?enog diska prebaci direktno u DDP, pa je teoretski moguće "Upisati" masterovan disk u ISO fajl umesto na CD pa ga onda pretvoriti u DDP putem Gear-a. Komplikovano. U svakom slučaju najsigurnija varijanta jbi bila investicija u Sonic Solution karticu sa kojom ide i njihov software, mada to nije mala investicija, i ovde nikog ne zanima da li mu je ovakav ili onakav glas master, glavno da se plati ?to manje...na?alost.
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
De si bata Dule sta se radi?
Sonic Solution sto je najcrnje postoji u Beogradu i to godinama. Poseduje ga firma AVC. A bata Dule mi je nabavi dosta davno taj softver u kome sam malo experimentisao oko DDP-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
To je bre ozbiljna firma.Ljudi su uradili mnogo radio i tv stanica,kompletne dokumentacije, elaborati izvodjenje radova nabavka opreme itd.I ozbiljni likovi saradjuju sa njima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (0 members and 6 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pre master, master i finalni produkt. | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 39 | 19-05-2009 09:14 AM |
Master Again | Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 24 | 11-12-2005 12:41 AM |
Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 04:27 AM |